tisdag 13 december 2011

Ingen Lucia för oss =(

Jag blev nästan gråtfärdig. Så ledsen blev jag. Vi åkte ner på stan och gick till Stadshotellet där tåget skulle starta men det var helt tomt där. En sån där rund buske från Vilda Västern blåste förbi. En uggla hoade.
- Vi är ju 10 minuter sena, så vi kanske missade starten?

Jag hade glömt lappen hemma där det stod hur Lucia-tåget skulle skrida fram, men vi försökte hjälpas åt att minnas de olika gatunamnen. Vi gick runt i stan och letade, men vi såg ingenting. Istället gick vi och tittade på en julklapp och sen åkte vi till McDonald's och beställde så mycket mat så jag fick skämmas.

Dålig information om vad som händer i Västerås. Ringde min mamma medans vi letade så hon gick in och letade på Västerås egna dagstidning VLT, samt helgtidningen Västerås tidning, och slutligen västeråsstad.se. Ingenstans hittade hon något om Lucia. Det är jämt så svårt att få fram information om vad so händer i våran stad, om man inte råkar,  snubbla över en liten annons i tidningen. Samma sak när jag skulle leta om det var något fyrverkeri-uppvisning på nyår. Ingenting står ju!

När vi kom hem läste jag artikeln 3 gånger och då insåg jag att Luciatåget INTE var idag. Utan i lördags. Även luciahögtid i kyrkan i söndags. Jag hade gärna gått i söndags då jag var på julbord i lördags. Som jag förstod det, av artikeln i Västerås Tidning, så var tåget genom stan idag för datumet 13 december upprepas. Varken i rubriken eller brödtexten står det att det var i helgen. Utan det står i förbifarten i den lilla texten. Texten till bilden förvillar också.
Nu har vi tittat på Lucia på SVT 2. Det närmaste Lucia-känsla vi fick komma.

Västerås tidning, vecka 49, 10-16 deceber 2011

2 kommentarer:

  1. Jag antar att infödingarna är vana att lusläsa reklamblad och pyttesmå annonser eftersom folk tydligen hittar till marknader, utställningar och div event. Västerås media är iaf rätt duktiga på att i detalj rapportera om dessa hemliga kulturmöten som vi oinvigda noobs gått miste om. Suck..

    SvaraRadera
  2. Hahahaha. Ja, för jag lusläser inte. Förutom denna gång då jag ville se ett luciatåg. Julmarknaden vi var på för 2 veckor sedan googlade jag fram och det var inte genom västerås media. Jag går gärna på event och utställningar, jippon och uppträdanden, om jag bara viste om dem...

    SvaraRadera