onsdag 11 juni 2008

ÄNTLIGEN har jag bestämt mig.

När jag var liten vägrade jag skaffa tandställning. Vad skulle mina kompisar säga? Skulle jag fortfarande vara poppis hos killarna? NEJ! Sen blev jag äldre och skulle börja i 4:an. Då kunde jag ju inte skaffa tandställning. Efter mellanstadiet kommer högstadiet med ny skola. Jag sa till min mamma: Du är ju knäpp i huvudet, jag kan ju inte skaffa tandställning nu fattar du väl!. Gymnasiet kom och i tvåan ångrade jag mig. Då ville jag ha men då var det nya regler och det saknades två millimeter för att jag skulle få.


Ej mina... (fattade väl ni å)


Idag har mina visdomständer kommit och tryckt fram mina tänder ytterligare, och jag har tänkt och tänkt. Ringt till tandläkaren och tandregleringen. Vi kom fram till att jag skall vänta tills i höst, finns ändå inga lediga tider nu. På min undersökning skall jag säga till om tandställning och boka tid. Jag har bestämt mig för att jag vill ha en. Jag är så glad. Jag längtar till att få den. Fy fan va vacker jag kommer att vara 26.


Men priset får mig att spy. Om jag tagit den när jag var liten hade det vara gratis. Nu kostar det som ett par nya bröst. Ca 30 000 kr.


Tycker absolut inte det är försent att skaffa tandställning. Nu behöver jag inte skämmas någonstans. Jag är mer glad över att det kanske skall bli av.

16 kommentarer:

  1. Jag ska också skaffa tandställning. Jag är 22 år

    SvaraRadera
  2. Ja!!! Men visst är det dyrt!? Tycker vi två skall föregå med gott exempel så dom yngre som får gratis skall ta sin chans.
    Är du kille elelr tjej? Har du bokat tid och så?
    För min del är det än så länge en önsking som jag hoppas slår in i höst.

    SvaraRadera
  3. sök på rumpnissar på google o kolla vem som kommer upp på bild hahaha

    SvaraRadera
  4. hahaha. För det första har din kommentar inget med inlägget att göra. varför du skriver detta på min blogg vet jag inte med visst var det roligt.
    Och ja, hon är duktig. och liten är hon. Så där att jag är rädd att ha sönder henne. Ibland hör jag inte vad hon säger och andra dagar är hon så glad så hon inte vet vad hon skall ta vägen. jag gillar bäst när hon är glad...

    SvaraRadera
  5. Men efter den 1 juli så införts ett nytt högkostnadsskydd se www.ptl.se föär mer info
    Jag är en tjej jag har bokat tid. När ska du dit?

    SvaraRadera
  6. Kolla länken du skickade. fattar jag rätt komemr det iNTE kosta 30 000 kr utan jag får ersätting med 85%. Super!! Jag tänkte boka en tid med det kostar 620 kr så jag väntar till i höst, då blir jag kallad. Du vet man blir ju kallad ca vart .a eller 3:e år. Håller ej reda på det. För då slipper jag betala mina 620 kr.Eller?? betelar man så mycket ialla fall? Får ringa igen.
    Då kan min tandläkare ge en remiss och det brular väl vara på 3 månader. Så vi kan säga att om allt går som planerat får jag tandställning någon gång nästa år=) Hurra för vården=(...He he he

    Jag vill ha NU!!! Så spännande=)

    SvaraRadera
  7. Kan vi inte ha kontakt per mail.
    maila till asasve19@hotmail.com

    SvaraRadera
  8. Har mailat dig nu så du kan skriva eller fråga något som inte syns här. Hoppas jag kan hjälpa dig med det du har på hjärtat.

    SvaraRadera
  9. Bättre att lägga 30.000 på tänderna och inte tuttarna. Blir garanterat bättre resultat och det ger mer effekt. Jag gillar inte silikon, men jag har inget emot fina tänder =)

    SvaraRadera
  10. Ah, snubblade in på din blogg och måste bara kommentera! Jag tog min tredje året på gymnasiet och fick ta ut den förra veckan! Du måste göra det verkligen, jag blev verkligen hur nöjd som helst! =) Känns hur bra som helst att öppna munnen så mycket man bara kan när man ska skratta nu :D

    mmmirelle.blogg.se :D (kanske inte hra nåt kort på tänderna men det kommer säkert :D haha)

    SvaraRadera
  11. Kan man tacka nej till tandställning?

    SvaraRadera
  12. Den här tandställningen har jag kämpat för och betalar helt själv.
    Ingen har tvingat mig utan jag har själv valt att jag vill ha den, letat efter en tandläkare/tandreglering som kudne sätta in den och hittade en i sthlm. (var över 3 års väntetid här i Västerås).

    och SJÄLVKLART kan man tacka NEJ vilket jag var dum nog att göra när jag var liten och fick gratis. SEn ändrades måtten och reglerna så nu får jag pynta ut hur många tusenlappar som helst själv.

    SvaraRadera
  13. Jag ska sätta in min imorn, jag är 16 och ska börja gymnasiet, jag är jätte glad för att jag ska få min :)

    SvaraRadera
  14. Hej,

    Hur upplevde du tiden då du hade tandställning? Eller du kanske fortfarande har?

    Jag är 24 och har planer på att införskaffa då jag har en tand jag ogillar rejält samt käkproblem, dock blir det billigt för mig då försäkringen täcker både tandställning samt käkoperation...

    Jag är mest orolig för hur man ska uppfattas i andras ögon, kommer man stå där i ett hörn och tjejerna skrattar åt en för det är fult? Jag tycker inte jag ser ut som en bajskorv i övrigt och har svårt att få tjejer men har en känsla det kommer ändras och man istället får noll? :o

    Mvh

    SvaraRadera
  15. M är för tillfället sjuk o kan inte svara. Hon hade lite problem med en del klumpiga människor som kunde kläcka ur sig något elakt o då blev hon ledsen. Stå på dig det var värt det tyckte Marlene.

    SvaraRadera