fredag 30 mars 2012

Skriv lite snyggare på din griffeltavla

Jag har kommit på ett sätt att kunna skriva lite snyggare på sin griffeltavla.


1.       Skriv en text i Word. Kommer du inte på något att skriva så googla på ordet ”väggord” + familj, kärlek, latin osv, så kommer många fina små texter upp. Välj ett fint typsnitt i Word.  Har du inget fint kan du ladda* ner ett typsnitt från dafont.com. Där har du tusentals stilar att välja mellan.

2.       Ta en stor storlek på texten i Word. Det ska ju täcka din griffeltavla. Blir det för långt mellanrum mellan raderna i Word så print screena en rad i taget och klistra ihop i Paint så som du vill ha det.

3.       Skriv ut din bild från Paint, eller om texten blev bra redan i Word skriver du givetvis ut den därifrån.

4.       Ta en griffelkrita och måla över orden på baksidan av pappret

5.       Tejpa fast pappret på din griffeltavla

6.       Ta en hårnål och skriv efter din text. På griffeltavlan fastnar då svaga streck.

7.       Ta bort pappret.

8.       Fyll i de svaga strecken.

Klart. Nu har du en lite finare text på din griffeltavla.

*När du laddar ner en stil från dafont så spar den i en mapp. Därefter måste du packa upp typsnittet för de ser bara ut som några böcker. Då måste du ha rar. När du packat upp ser du vilken som är själva stilen. Öppna ”den här datorn” på din dator, leta rätt på typsnitt. Öppna där. Sen drar du ditt nya typsnitt till typsnitt på den här datorn. Nu ligger det där när du öppnar Word.

2 kommentarer:

  1. Hittade din blogg av en ren slump igår, har velat köpa en pomeranian ett bra tag och gjorde en google sökning på det och hittade då hit. Märkte när jag fastnat och läst flera sidor av både inredning, Hiro, graviditeten, din son m.m att du har en blogg precis i min smak haha :) Älskar din stil på allt du gör och gillar att du verkar så fiffig på att "pyssla" och göra om saker. Kommer verkligen att fortsätta följa din blogg. Får jätte mycket kul inspiration! :)

    SvaraRadera
  2. Hej Gabriella. Va roligt att du gillade bloggen. verkar som om du hunnit läsa en hel del under gårdagen=) Glöm ej att till vänster på bloggen finns det kategorier om du vill läsa om något speciellt. På återseende.

    SvaraRadera