måndag 29 juni 2015

Första badutflykten

Igår gjordes årets första utflykt med badbyxor och bikini på.onsdag 24 juni 2015

Skyltar för barn till plantering

Jag har gjort skyltar till rabatterna på gården. På varje skylt finns en bild så även barnen ser vad som har planterats. Man behöver alltså inte vara läskunnig.  Nu har jag och Antonio och en grannpojke planterat avokado, äpple och paprika. Antonio och jag kommer plantera mera längre fram.


torsdag 18 juni 2015

MVG på tentan och med det; SOMMARLOV!

Nu kom beskedet om att jag klarade den andra tentan också. Ett MVG, (2 fel), och med det så har jag klarat varenda tenta detta år!!
Mina betyg ser ut som följande: 3,3,4,5,5,5,5,5. På de kurser som jag hade 3:or är det tenten som avgjort det. Inlämningsuppgifter och arbeten har varit mycket bra. Jag är mycket engagerad i mina studier. Jag är mycket stolt över detta år i skolan, och även året innan det så klart.
Jag har fått massa fina presenter av svärmor för hon tycker jag kämpat så himla hårt detta år. Skola, ordförande och mamma.  Sen får vi inte glömma sjukdomen och operationen jag genomgick.
I nuläget börjar jag hitta tillbaka till mig själv och min kropp är snart återställd. Jag har lite läkarbesök inbokade och hoppas få hjälp med det som är mindre bra.


Idag börjar mitt sommarlov och nu äntligen kan jag slappna av lite.

Ni kan ju gissa hur många projekt jag har på g. På samma gång!
Jag har planterat massa på gården och även på våran uteplats. Jag håller på att sprutmåla samtidigt som jag fixar med en stor skylt till ge-och-ta-bordet i återvinningsrummet på gården.
Skall snickra en säng till Antonio är tanken och jag vill lägga nytt golv i lägenheten. Jag ska hjälpa pappa med att fälla träd och flisa grenar. Sen tänkte jag sälja av lite kläder här på bloggen igen. Emellanåt håller jag på med en "uppsats" på datorn.
Men först och främst kommer Antonio. Vi gör alltid nåt roligt efter dagis. Så mina projekt tar jag när det blir tid över.

onsdag 17 juni 2015

JAG KLARADE TENTAN!

Jag har inte kunnat ta det lugnt då jag väntat på resultatet från mina två sista tentor. Den ena var lika med döden. Så svår var den! Hela kursen har varit rörig och jag förstår inte riktig vad den handlat om. Tentan varade från 14:10-19:30 och jag satt av hela tiden. Försökte mitt bästa men frågorna var så himla svåra och det var många många steg och uträkningar för att komma fram till ett svar. Igår kom beskedet att jag klarade den svåraste tenten jag gjort i hela mitt liv och jag behöver inte göra någon omtenta. Detta skall firas kan jag lova. Jag kanske till och med dricker alkohol för första gången i år. Skål och ha en toppendag. Här har i en jävligt glad tjej!

Vlogg och andra klipp på Youtube

Ledighet? Nja. Det är massa jobb att sköta i föreningen. Montera murad grill, plantera och lägga ny jord. Sen en massa tråkiga saker som felaktiga fakturor, offerter och vattenskada. Sen har jag privata projekt på gång. Men det är så många projekt så jag har svårt att börja i någon ände. Haha.

Idag sitter jag och svarar på massa mail samt skriver på en uppsats.

Om ni saknar inlägg på bloggen så kan jag rekommendera Youtube. Med min nya Iphone kan jag filma i fantastisk kvalité.
Allt började med att jag insåg att; oj, det har gått ett år sedan jag filmande mitt barn och min familj sist. Så nu har det filmats massa. Detta är mycket för min egna skull, men om ni vill titta ni med så får ni det=)


tisdag 16 juni 2015

Gjuta med choklad

Jag kan räkna ut hur mycket man kan tippa ett skåp innan det faller man jag kan inte smälta choklad.
I skolan har vi fått göra en gjutform. Jag och min grupp gjorde en nyckel. Nyckeln är gjord i CAD och sen är den fräst i ett arbetsstycke. Det var mycket problem när vi skulle göra formen. Verktyget som fräste bort material ut stycket gick sönder. Sen när vi skulle få en ny del glömdes de 4 hålen bort. Hur som så har jag efter lektionstid fått ihop två bitar som passar och med lite hjälp gjort omborrningar så det blev ett sammanhängande hål upp till ytan då ena delen byttes ut.

Jag valde att smälta Marabou mjölkchoklad. Det går inte så ni vet.

Metod 1; Lägg chokladen i en skål i kokande vatten.
Resultat: Chokladen smälte ihop till en röra men blev inte rinnig.

Metod 2; Lägg en porslinstallrik på kastrullen med kokande vatten under:
Resultat: Chokladen behöll formen men blev mjuk. Men en sticka kunde jag röra om chokladen till en smet men den blev inte rinnig.

Metod 3; Lägg chokladen direkt i kastrullen.
Resultat: Kastrullen kan brännas vid i botten.

Metod 4; Lägg chokladen direkt i kastrullen och tillsätta pyttelite vatten.
Resultat: Vattnet börjar bubbla och chokladen smälter. Chokladen blir rinnig men man måste ha i lite vatten så fort det kokar torrt.

Slutresultat av metod 4: Ja, chokladen blev tjockt rinnig och gick att hälla ner i formen lite i taget. Men fast det fick stå flera timmar i kylen så stelnade den inte. För mycket tillsatt vatten.


 

lördag 6 juni 2015

Studenten i Västerås 2015

Igår var vi på kalas. Ett kalas där många Västeråsare deltog, nämligen studenten.
Första fina sommardagen ägde rum och gatorna var fulla med folk. Antonio hade fått ballonger vilket vi planerat hela veckan. Vi dammade av vagnen så han kunde få åka då han vara lite hängig och trött.
Vi stod på gatan och tittade och log och allt var så himla kul. Sen åt vi på min absoluta favoritrestaurang; Bianchi. Italiensk småplocksbuffé. Allt från salami och parma till gratänger och pasta. Jag äter mig alltid så mätt så vi måst hem och sova middag efteråt. Jag älskar mat!Glöm inte välja HD!