onsdag 30 april 2014

Majbrasa på Anundshög Västerås 2014

Antonio var med om en olycka på dagis idag och skadade foten. Gabbe fick hämta honom strax innan lunch. Gabriel och Antonio har senaste dagarna pratat om majbrasa, eller ”maja” som Antonio säger.

Nu när foten var skadad visste vi inte om vi kunde åka. Sen regnade det ju en massa. Men 25 minuter innan braständningen skulle äga rum, slutade det att regna så vi for blixtsnabbt iväg. Jag hade redan packat ner allt så vi var redo.

Vi hade så himla tur. Fick tredje sista parkeringen (stod bilar en i ena filen på gatan sen, men när vi kom fanns det parkeringsvakter), det regnade inte och vi fick se en fantastisk braständning. Gabbe ville köpa korv med bröd. Medan vi fick korvarna kom regnet. Vi gick snabbt till bilen och regnet bara rann i mitt ansikte. I bilen på väg hem var vi så nöjda med att Antonio fick se sin majbrasa och att han fick ha det så mysigt med sin fina mamma och pappa. Och att det inte regnade.
Precis anlänt till Anundshög och regnet har slutat att ösa ner. Det duggade mest lite lätt. Inget som störde. Sen hade jag ju gummistövlar för man klär sig ju efter vädret.


Trött och kinkig unge eftersom han har så ont i sin fot. På sig har han hemstickade sockor som hans gammelfarmor på Gabbes sida har stickat till honom.

Gummor och gubbar i mystiska kläder står i en cirkel kring det som skall bli en brasa. Spänningen är stor. En röst ur högtalaren berättar lite historier, minns ej vad det var.
 Nu är det dags. De sänker facklorna och går in mot mitten.


Elden sprider sig på bara några sekunder. Hela ringen av människor föll i ett fantastisk gult sken. Var nog fler än jag som tyckte det var otroligt mysigt. Antonio var lycklig över att äntligen få se sin "maja".


 Mitt bästa. Hoppas att det onda försvann för en liten tid då han var så inne i elden. Hoppas hoppas.


 Min stiliga karl. Jag har en så fin familj. Pappan stoppar om Antonio.

 Fint sken från brasan.


 Kören. 
 
Hoppas ni hade en lika fin Valborg som vi. Nu ska vi sova. Imorgon är det skola. Kram till er alla.

Superplugg

Igår kom jag till skolan vid 09:00 men köpte kaffe på Kåren och satt ute i solen för mig själv och bara andades. Sen tog jag plats i skolan och gjorde fysikfrågor. Vid 11:00 började klasskamraterna rulla in. Jag hade med mig godis i påskägg och bjöd på.

 

Jag skulle hem vid 16:30 för Gabbe skulle köpa en ny slang till tvättmaskinen då det gått sönder, och jag skulle vara hemma med Antonio. Kände mig mycket stressad. Men strax innan jag skulle gå, ringde Gabriel och sa att han kunde ta med Antonio till affären och det var så skönt. Då kunde jag stanna tills jag var klar med alla matteuppgifter. Vi var tre stycken kvar mot kvällen. Frida, Robin och jag. Men det var så klart Frida och jag som var kvar till 21:30.

Nu ska jag till skolan om nån timme.

 

Men är det idag eldarna är? Då får jag nog avbryta efter halva dagen så jag kan göra nåt med min familj.

 

Trevlig pluggdag! 

Dagens schooloutfit

Här är dagens outfit... På väg till skolan, fast från igår.. Haha. Blir alltid så. Men jag kommer hem så sent så blir bara till att tvätta av sig, äta, lägga sig i sängen.

Igår var det skola dagen lång. 09:15-21:30.