torsdag 27 mars 2014

Promenad i solskenet


Idag har jag varit i skolan och anmält mig till skolan. Asså jag går ju basåret nu, men sen ska jag börja ett program. Så fått hjälp med det idag. Tog med syster för jag är så yr och dålig, och var rädd att svimma på vägen. Hade en helvetes natt med många hortnsattacker. Även två st nu på morgonen. Men sen gick det okej att vara ute.

När vi kom hem från skolan gick vi en promenad med Hiro. Var ju strålande sol idag. Så skönt att kunna stå på benen och vara ute lite. Behövde nåt i magen så det blev lite Cola. Bara ätit cola, choklad och ostbollar nu när jag varit sjuk. Det konstiga är att kilorna rasar. Hahaha.

Beställt kläder från aliexpress

Varit och hämtat ut lite paket. För länge sedan beställde jag nya kläder, vilket jag verkligen behövde, från aliexpress. Detta var innan jag blev sjuk och innan jag köpte skolböcker. Altså innan jag var sjukt utan pengar. Så ni inte tror jag shoppar kläder när jag måste betala läkarbesök, mediciner, syrgas, frakt och böcker. Jag är inget fall för lyxfällan;)

 

Några plagg var inte alls som på bilderna, nåt var det hål i så jag fick sy. Men det är ju väldigt billigt så gjorde inte så mycket. Har i alla fall kontaktat de säljare där kläderna haft fläck eller hål.

Mest nöjd är jag över den rosa tröjan med musse på och väskan från Mango.

Halsbanden har jag inte provat till någon outfit än.  Har här fotat mina beställningar och under är bilderna som fick mig att köpa det. Vissa stämmer så där va. Kavajen från Zara Woman är ganska kort. Nästan lite liten. Jag trodde det mer skulle vara som H&M:s basic kavaj så jag tog minsta storleken. Men det blir nog bra ska ni se.
Har haft på mig denna tröja idag. Den är inte alls så lång på mig, som den är på bilderna. Men man måste tänka på att modellerna är så mycket kortare än oss ”svenskar”.


 
Här är kavajen. Kortare i verkligheten. Jag valde som sagt minsta storleken.


 
Två toppar. Den med döskallen var lite liten. Undra om den krymper i tvätten? Då är den körd. Den andra var okej. Snyggare på bilden, men jag skall nog kunna bära upp den snyggt. Tänkte i sommar på någon fest eller dop. Kommer passa bra. 
Väskan är jättefin. Riktigt nöjd är jag med den. Även de två tröjorna var bra. Ägde ingen kofta att bara slänga på sig. Matchar ju till allt så jag köpte två faktiskt. Bra att ha i garderoben. Tror de kostade 30kr/st.

 
Två halsband. Ett sånt där tajt som är så poppis nu. Ni kanske känner igen det? Många bloggare har sånt, eller säljer i sin webshop. Antagligen kommer de från aliexpress från början. Det är i plast med guldfärg på. Det andra är ett längre. Tycker om längre halsband. Piggar upp vilken svart outfit som helst.

 

onsdag 26 mars 2014

Nu lämnar vi dessa tråkigheter bakom oss

Varit en helvetes vecka och helvetes tentor. Jag har varit helt sängliggandes, sovit och varit yr och haft ont. Ändå har jag gått och gjort två prov. De gick sådär asså. Det är ju som ett lotteri, kan ju komma frågor på saker som inte riktigt står i boken och som man inte har tränat på. Inga alla rätt denna gång. Inte på någon.

Har väl gråtit lite och varit nedstämd. Jävla skittentor. Och jag som pluggat och tränat och gett allt=( Sen gjorde jag ett så dumt fel. Räknade inte klart en uppgift, läste väl inte frågan. Vad vet jag. Men de andra upgifter jag inte kunde skulle det inte spelat någon roll hur mycket jag pluggat. Hade nog inte stött på dem och på så vis ändå inte klarat dem.

Sur är jag. Sur och ledsen. Nu ska jag lämna detta bakom mig och försöka bli glad och frisk. Det tar väl lite tid, men allt är beroende av tiden.

Någon som anser att detta är roligt på sitt lilla vis är min pappa. Han skickade bild på Antonio och skrev: Här är Antonio i full färd med att beräkna omkretsen.

Detta för att man skulle derivera arean för en cirkel. Jag kunde inte area för cirkel utan till, så jag hade inget att derivera. Jag blev jätteledsen för jag kunde ju räkna och gjorde allt rätt, men jag hade inget att derivera!!!! Buhu=(I fysiken idag failade jag på en uppgift jag anser är kunskap i matte. Sen en annan där man skulle rita en graf som vi gjorde på en labb. Denna labb har vi inte fått tillbaka ännu, så det var mycket svårt att repetera och ha förståelse då jag inte minns allt på labben. Även taskigt mot dem som var sjuka när vi gjorde labben.  Sen slarvade jag på en uppgift där man skulle dela sitt svar på 4. Jag delade aldrig. Så rakt av så där;  -5 poäng. Och jag som är så vass i fysiken.

Så, ska väl klaga idag, kanske imorgon, sen hoppas jag att det är över.

Nu ska jag lägga mig igen. Ikväll kommer Antonio hem och stannar här hemma. Gabbe får skjutsa och hämta på dagis då jag är sjuk. Håller tummarna för en toppendag imorgon. Orka gå runt och va så här ledsen=(
 
 

måndag 24 mars 2014

Vårstädat uteplatsen

För några dagar sedan efter skolan var det fint väder. Antonio och jag satte igång och vårstädade ute på uteplatsen. Jag dammsög och han sopade och moppade. Han gick och hämtade hinken och moppen och pappan hällde lite vatten i hinken. Antonio moppade lite allt möjligt. Sen tog vattnet slut och pappan fick fylla på med nytt. Antonio doppade vantarna i hinken och sög på vantarna. Vi torkade av bordet och stängerna med engånstrasor.  När vi kom in senare började Antonio dra ut trasa för trasa ur fickorna. Han hade pulat finkorna fulla med torktrasor.

Vi gick ned i förrådet med vinterblommorna och hämtade istället upp lite sommarblommor. När det blir varmare ska vi byta dynor på soffan och lägga dit lite kuddar och filtar.
Det kom en helikopter och flög över vårat hus. Det tyckte Antonio var kul.

söndag 23 mars 2014

Klagoinlägg

Nu kommer här ett inlägg som består av klagomål och dysterhet. Jag är så himla arg och ledsen över hur jag mår. Blir ju aldrig bättre. Hur i helvete skall jag klara av att gå upp kl 6 imorgon? Äta bra fruksot och komma igång? Gå och göra en tenta i matematik? Hur ska jag klara av det? Jag bara väntar på ett mirakel. Att kroppen ska må lite bättre.

Syrgas för hortons huvudvärk


Jag har inte träffat mitt barn sedan i fredags och jag längtar så mycket efter honom, men samtidigt orkar jag ingeting. Bara sover och sover. Någon gång har jag orkat mig upp och ätit eller suttit vid datorn. Två filmer har jag orkat sett under helgen. Annars bara legat helt utmattad och haft ont. Skolan är inget man kan sjukskriva sig ifrån. Va fan är det för fel på mig? Allt kom på samma gång, smärtan, sjukdomen, tröttheten.

 

Förutom provet imorgon kommer ett till prov på onsdag. Har inte pluggat på flera dagar och nu är jag så nära på att ge upp. Jag vet att jag kan detta, men jag kanske inte ens kommer klara av att gå till tentasalen? Eller så kommer min hjärna att inte fungera.

Snälla, ge mig krafter att orka med morgondagen. Gör mig bättre så jag klarara va detta!!!

Animefigurer

När jag var yngre var jag helt såld på anime. Jag minns hur svårt det var att få tag på här i Sverige. Jag älskade serien Sailor Moon. Nu har intresset vaknat till liv lite grann då Antonio ser på Sailor Moon innan vi ska sova. Hela serien finns ju på svenska. Så himla gulligt när Antonio håller upp handen när Sailor Moon förvandlar sig.

Idag är jag sängliggandes igen. Har för skojs skull kikat på lite olika figurer. Inget jag vill köpa men jag tycker de är söta att titta på. Alla figurer finns på aliexpress.com. Det är bara att söka på fri frakt och så leta efter de billigaste. Sailor Moonfigureren kostar 124kr. Flickan medresväskan var dyrare. Den kostade 235 kr, men har ej letat efter billigaste. Det var rätt så dyrt med sånna här figurer. Kläder på sidan är desto billigare.

Men om det är någon som samlar på sånna här figurer så ville jag tipsa om att de finns att köpa aliexpress.