söndag 16 februari 2014

Statisktik över bloggen


Google har väldigt bra statistik över ens blogg. Jag har blogspot, (blogger), och det ägs av Google. Vad äger inte Google liksom? Haha.

Tyvärr, jag säger tyvärr för jag tycker det är tråkigt. Tyvärr så går inte statistiken att dela i ens sidomeny så den är synlig för er. Jag har ju en statistikräknare som jag fått tag på någonstans. Den räknar väldigt konstigt. Inte alls som Googles statistik. Googles är mycket högre.

Men jag tänkte dela med mig av lite rolig fakta över bloggen.

Statiskt över marlenezufic.blogspot.se

2014-02-14

·       marlenezufic.blogspot.se har funnits i 7 år.

·       Idag har jag skrivit 1375 inlägg sedan bloggen startades i november år 2007.

·       9467 kommentarer har skrivits på bloggen.

·       Många läsare kommer till bloggen via Google. Populära sökord är; marlene zufic, zufic, förlossning, gravid vecka 17, färga utväxt hemma.

·       Mina mest lästa inlägg är när jag skrivit om kändisar. Därefter är det inlägg som handlar om graviditet, bebis och tandställning.

·       Sidvyer senaste månaden är 34 124. Va roligt att så många klickar sig in här.

·       Sidvyer sedan bloggen startades är 1 349 000.

·       I januari 2012 hade jag min topp på bloggen. Det var precis efter att Antonio föddes.

 

Jag har lite frågor ni kanske vill svara på. Vad tycker ni mest om att läsa om? Något måste ju falla er i smaken då jag har så många besökare. Är det bilder på mig, mitt vardagsliv med barn och skola? Utflykter eller när jag pysslar och donar. Loppisfynd? Hunden? Eller är det att det är en mix av allt?

 

Jag har ju tusen saker jag vill dela med mig av men jag måste ju solla. Hinner inte sitta så mycket vid datorn jag kanske skulle vilja. Jag har smycket starka åsikter och ofta vill jag skriva vad jag tycker och tänker om saker men hinner inte. Åhh, va åsikter jag har. Hahaha.

lördag 15 februari 2014

155 m- Ulrica Eleonora gruva

Idag har vi varit ner i gruvgångar i Sala Silvergruva. Det var en födelsedagspresent jag fick av min vän Sanna.
På väg till Sala.


Det tar ca 30-40 minuter att åka till Sala. När vi kom fram väntade vi på Sanna som skulle komma. Vi skulle mötas på parkeringen. Jag såg en bil åka fram och sen tillbaka. Fattade ju att det var Sanna som irrade omkring och letade efter vart man skulle parkera. Ringde henne och guidade henne rätt. Haha.

Hej hej, det var länge sedan. Lite kramar och skratt. Och så säger jag att jag var så glad att vi hade sån tur med vädret. (Vilket skulle vara 20 minuter till). Jag ville ju gå runt i området efter turen och titta. Kika in på antikhandeln och gå runt bland alla gamla hus.

Vi gick in och betalade för våran guidade tur. Vi han med att gå lite på museum innan guiden kom.

Vi fick prova ut skyddshjälmar och sedan begav vi oss ut. Det hade börjat snöa i massor utomhus så vi skyndade oss till Ulrica Eleonora gruva. Väl på plats berättade guiden Andreas lite om vart vi skulle gå och pekade ut platserna på en karta över gruvan. Sen fick allakliva in i en hiss som tog oss 155 ner i gruvan. Tg ca 4 minuter att åka ner.

Till vänster på kartan ser vi hela den delen av gruvan som föll ihop i slutet av 1500-talet. Förstå alla som dog. Eller de som kanske blev levande begravda.


Alla fick ficklampor men jag hade lånat två stycken av min granne. Jag har ingen aning om vad man får ut av turen med de ficklampor som delades ut. De lyste upp en liten gul fläck medans våra lös upp hela salar nere i gruvan. Är så glad att vi hade med oss så bra ficklampor.
Det var häftigt att gå där nere. Det droppade vatten och var så mörkt och kallt.

Där nere fanns ett rum där det var ca 17 sekunders eko. Guiden skön en psalm för oss. Det lät så himla vackert å man fick ju rysningar.

Nere i gruvan fanns det även ett hotellrum i en sal. Skulle aldrig våga sova där nere. Usch.
 
Efter turen var vi hungriga i magen. Vi gick till ett värdshus och åt mat. Vi satt kvar jättelänge och hade väldigt kul och skrattade.

Jag vet inte hur länge vi satt kvar men vi blev helt ensamma. Satt kvar länge och pratade om allt möjligt. Sen blev det ingen tur i ormrådet för det var snöoväder utanför. Det blev en hemfärd till Västerås istället. Å, vilken rolig dag vi har haft.Två tavlor jag gjort om


Här är de andra två tavlorna jag köpte på Brödet och fiskarna. Jag sa ju att jag skulle byta bild. Jag plockade isär tavlorna, rengjorde glasskivorna och sen letade jag fram ett gammalt nothäfte ur mina gömmor. Här nedan ser ni tavlorna före- och efter.

Bilderna som satt i från början, var bilder från gamla Västerås. Men de var inga riktigt foton, utan tryck på papper.

Tavlorna står på byrån i vardagsrummet med häftmassa under så de inte halkar ner.

Har även tagit vara på buketten blommor jag fick på min födelsedag. Snittat och satt i små vaser. Rosorna slängde jag.

 

Vad har jag med gjort?. Rengjort soffan. Tvättat klädsen till kuddarna. Tagit bort dynorna och dammsugit hela soffan. Suttit med en kniv och petat i hörnen för att få ut gammal skit som fastnat. Skrubbat bort bananfläckar på tyget och skurat golvet bakom soffan. Torkat lister och dammsugit i elementen. Spikat upp tavlor och fixat Gabbes garderobsdörr som tog i lådan som sitter under.

Klapp på axeln. Nu ska jag vara nöjd med att jag hunnit så mycket.

fredag 14 februari 2014

Stort tack till Swsafe på kopparlunden Västerås


Jag har ju skrivit om mitt problem med dörrhandtaget på våran ytterdörr. Det visade ju sig att låsringen som ska sitta bakom plattan, runt dörrhandtaget var borta. Jag valde att vända mig till Swesafe som arbetar med lås och nycklar. Bättre det än att åka till Bauhaus. Jag hade med mig dörrhandtaget. Fick en ny låsring helt gratis. Pappa var här och satte fast den. Nästa problem uppkom ganska snart. När han skulle skruva tillbaka plattan så gick ena skruven bara runt och runt. Plattan satt glappt. Vi misstänkte att ”hatten” på utsidan av dörren var sönder i gängorna så jag åkte tillbaka till Swesafe. Fick världens bästa service av en tjej som trodde att den långa skruven var för lång så hon kapade av den.  Kom hem, skulle skruva fast den men då hände ingenting. Skruven gick bara runt och den fick inget grepp i ”hatten”. Skriven var nog för kort. Så åkte yttligare en gång, tredje gången gillt” tillbaka till Swesafe. Fick hjälp av samma trevliga tjej. Denna gång hade jag mätt tjockleken på dörren som var 7,5 cm. Hon gick och hämtade en ny skruv med tillhörande hatt. Helt gratis fick jag den. Och även en frukostmacka. Swesafe bjöd på frulle till sina kunder.

Nu har jag fixat dörren och detta har kostat mig 0 kr. Hur snälla är de inte på Swesafe!? Rekommenderar verkligen att ni åker dit om ni har problem med erat lås eller dörrhandtag. De ligger på Kopparlunden, precis innan viadukten till återbruket.

Jag ska kämpa vidare med fysik och matte som tyvärr inte har gått så bra denna vecka. Ikväll blir det middag hos vänner och vi firar alla hjärtansdag ihop. Imorgon blir det ner i gruvan i Sala. Ska packa kamera och ficklampor ikväll.

Får typ ångest av att jag tror jag kan hinna med så mycket

Jag planerar in en massa saker jag ska hinna med/dag. Oftast så planerar jag in för mycket och tiden räcker inte till. Då mår jag lite dåligt över att jag inte han med allt. Vill ligga i fas i skolan men det är ju saker privat också som ska hinnas med.

Dörrjäveln är inte lagad än. Fel på nån skruv så var iväg igår morse och fick den avkapat på Swesafe. Sen hem, gå ut med hunden, äta lite, slänga in en tvätt. Har sen suttit med fysiken i flera timmar, men den gick inte så bra. Gjorde klart de uppgifter på inlämningsuppgiften matte jag kunde, 2 st kan jag inte se de får vänta. Sen blev det inte så mycket mer idag. Känns inte alls som om jag fick något gjort.

Nu ska jag göra något jag tycker är kul så jag får nya krafter. Sitta lite vid datorn, dammsuga, hänga tvätt. Lite blandat med måsten och roligheter. Men jag blir ju glad av att det är städat här hemma så det är okej att städa.

 

Här är ett av plaggen jag köpte på Brödet och fiskarna. 15kr. Jag var ju skitsnygg iden. Trivdes jättebra.

Känns så konstigt att försöka snåla in på saker och sen åker man och tankar för flera 100 kr. Fick tanka innan jag lämnade Antonio på dagis. Fick liksom en tom tank i morse. Kul! Var rädd att inte komma fram, eller inte ända hem.

Gabbe säger: äsch, man kommer 6 mil på det här.

Det har han sagt i tre dagar. Någon gång är de där 6 milen slut. Hahaha. Men bensin, förlåt, diesel är ju viktigare än en ny tröja.
 

torsdag 13 februari 2014

Lyckliga familjen


I helgen ska vi 150 meter...ner


På lördag ska vi till Sala Silvergruva och bege oss 150 meter ner i gruvorna. Detta är en födelsedagspresent från min vän Sanna. Jag ska givetvis ta med kameran. Det kommer bli awesome. Nu skola... Kram
 

onsdag 12 februari 2014

Gamla tavlor med underbar ram


En gång i höstas var jag på second hand och hittade då 4 fina tavlor med jättefin ram. Handmålade blommor var motivet. På amen var det nån stors väv på trät. Men de 4 små tavlorna kostade 100 kr så jag avstod. Tyckte det var dyrt. Jag kunde få dem för 60 men jag tyckte fortfarande de var för dyra. Sen ångrade jag mig. Efteråt ångrade jag mig. När det var för sent. Har ångrat mig så mycket att jag inte köpte de fyra tavlorna. De var så fina.

Jag stod igår på Brödet och fiskarna och berättade detta för mamma när jag plötsligt för se inte en, utan två sånna där finaramar med väv på. Motiven var solblekta blommor. Lite synd att de var så solblekta men det gjorde inget. 20kr/st och sen var det ju 50%. Så 20 kr för både två. De stor i sovrummet nu. Funderar på att hänga upp dem på väggen bredvid min säng. De två, eller två andra tavlor. Hittade två gamla Västeråsmotiv med likande ram som dessa tavlor har. Tänkte byta ut motivet så det passar i sovrummet. Så kanske nån av de större tavlorna får hängas upp.

Tåls att grunnas på...