torsdag 31 oktober 2013

Fick en dator i tidig julklapp


 Jag fick min julklapp redan nu i veckan.

Gabriel kom hem med en dator och jag började gråta. Blev så glad. Grät och grät.

Det är så att datorn min är helt paj. Tar evigheter att göra nåt. Så mycket tid som går åt till att starta upp datorn, starta om, starta upp igen, gå in på webben m.m. Den tiden kan jag lägga på annat liksom. Skulle maila en lärare och det tog 38 minuter.

 

När jag får tid ska jag tömma gamla datorn och fixa program på nya så jag kan gå över till den snarast. Ska bli så kul. På nya kan jag göra filmer. Gamla klarar inte det utan dör. Länge sen jag la upp någon film på bloggen och det beror på att gamla datorn inte klarar av det.

 

Nu har jag fått en ny dator, och så fort jag gått över helt från gamla till nya, kommer jag spara in så mycket tid.

onsdag 30 oktober 2013

Antonio dammsuger

Underbara bilder. Först tog han mitt halsband som jag så slarvig lagt framme. Jag frågade om vi kunde göra ett byte. Han fick ett annat halsband om jag fick tillbaka mitt. Det gick han med på. Han fick ett halsband jag inte var rädd om. (Vi var med när han lekte med halsbandet då det är stryprisk).

Han satte på sig det helt själv. Sen började jag dammsuga. Då skulle Antonio också dammsuga. Så han fick dammsuga medans jag torkade dammiga ytor. Han dammsög så som han ser mig eller Gabriel göra. Så sött när han böjde sig ner där vid soffan (vi dammsuger under soffan och då ligger man på alla fyra).


Sen när jag vänder mig om har han bäddat ner sig i soffan och dammsugaren står på.

Jaha, är du klar?

Hahahah.

Vi gav honom beröm över hur fint han hade gjort.

Jag dammsög inte om när han såg, utan sen när han badade så dammsög jag om. Taskigt att dammsuga om där han just dammsugit. Som om inte hans jobb dög. Fattar ni?

tisdag 29 oktober 2013

Fler bilder från kalaset

När vi kom in på kalaset klamrade sig Antonio sig fast hårt om mig. Var så mycket folk och han blev blyg och tyckte det var obehagligt. Det gick fort över. Jag sa att där är bebisen som fyller år och vi har ju med oss presenter. Vill de ge honom presenter Antonio?

Då ville han ner och ville gärna ge presenter. Sen fick han springa från hallen och bort till Liam som fyllde år med paket efter paket. Antonio fnissade efter varje gång han lämnat ett paket.

Det födelsebarnet fick av oss var inredning till barnrummet.

Sen bjöds det på tårtor och bakelser.

måndag 28 oktober 2013

Spindel blä

Här är vi väg från bilen till huset. På ladorna sitter det konstverk av stora skalbaggar. Antonio pekar och skriker spindel blä, spindel blä. Fångade bläääää på bild. Hahahah

söndag 27 oktober 2013

Jag på kalas


Jag körde till Surahammar igår och sen vidare ut på landet. Har diskuterats på Instagram vart fan vi var, men jag vet inte. Ute på landet räcker väl;)

Vi var på Antonios sysslings 1årskalas. Vi hade med oss en hel påse presenter. Jag tycker det är så roligt att köpa presenter. Som vanligt blev det helt rätt, och de blev så glada för gåvorna. Kommer fler bilder från kalaset senare.

 

Helt underbart att få komma ut lite. Inte sitta ner och stirra i en bok. Jag har svårt att sitta still. Vill helst hålla igång och göra saker. Älskar som sagt att vara ute.

Min vän Sanna saknar våra utflykter, och vem gör inte det? Vi är överens om att det är som det är. Blev bara en sån helomvändning från att ha umgåtts en hel sommar med picknick, ute med båten, skogen till att inte ses alls. Jag träffar ingen.

Men alla vet att det är som det är just nu. Längtar tills allt lugnar ner sig. Hoppas jag hinner med den där fågelskådningen innan vintern kommer.


På väg till kalas

Igår var vi på kalas. Här är vi på gården på väg till bilen. Som ni ser har jag klätt ungen i lekvänliga kläder då det var ett barnkalas. Dock är stövlarna på förskolan vilket var synd. Kalaset var ute på landet så jag tänkte att vi kunde leka ute fast det var blött.

 

Tröjan/jackan har vi fått av Gabriels faster. Hon hittade den på en vind och tog hem och tvättade den, och gav sen till oss. Gabriels farmor har stickat den för en herrans massa år sen.


lördag 26 oktober 2013

Städar...


Borde pluggat hela förmiddagen, men det var så smutsigt så det har blivit till att städa och tvätta. Handlat och gått ner med alla sommarsaker från loftgången ner till förrådet. Upp med lite höstblommor och ut med hunden.

Dammat och plockat. Nu är det lite bättra men ändå massa kavr.

Min fina fina fina söta. Jag dör!


Antonio skulle borsta mitt hår…med två hårborstar på samma gång. Jag trodde jag kunde luta mig tillbaka och slappna av. ”Detta kommer bli skönt”, tänkte jag.

Men ungen kunde inte borsta. Han hade svårt att styra båda borstarna så jag fick mer som slag i huvudet. Sen la han en toffs på jässan min, och ansåg sig vara klar med in frisyr.

 

Ska jag sätta upp ditt hår nu?, undrade jag.

Mmm=) svarade Antonio.

Och då kom kameran fram snabbt för hujeda mig va gulligt.

 
Min toffs sitter i alla fall fast i håret, till skillnad från när Antonio gjorde på mig, och den låg löst uppe på huvudet.

fredag 25 oktober 2013

Borstar av händerna lite

Så där. Nu äntligen, så här sista dagen, är inlämningsuppgiften i kemin inskickad. Nu kan jag lämna det bakom mig och fokusera på kommande prov. Eller tentor som det heter på högskolan.

I kemin känner jag mig rätt så säker, så ett G borde jag få. Matten däremot är komplicerat. Jag undrar jag om jag någonsin har läst matte tidigare. Känner inte igen något från b-kursen. ( eller från årkurs 5 och uppåt). Allt hade varit enklare om jag kunde matte b för då hade det mesta bara varit repetition. Men att läsa matte b och c utan förkunskaper är tufft. Jag pluggar varje dag. Träffar inte mina vänner. Men basåret är i högt tempo. Så är det och jag kämpar på.

 

Nu tar jag lite paus, sen mat och sen ska jag sätta tänderna i matten.

torsdag 24 oktober 2013

Koncentrationsminen

Antonios speciella min när han koncentrerar sig. Jag kallar den för: Koncentrationsminen

 

Antonio har väldigt svårt att sitta still. Jag vet inte om det är bokstäver eller om många barn har svårt att sitta still.

Att sitta på en stol helt stilla går inte. Det kryper i hans rumpa. Han gungar från ena sidan till den andra, glider ner som en orm, och vips ligger han under bordet.

Han är för liten att spela spel för annars kan jag tänka mig att spel, pyssel och att sy är bra träning på att sitta ned och koncentrera sig. Men ibland är Antonio mycket stilla och koncentrerad på det han gör. Då får han en speciell min. Han kniper med munnen och stånkar emellanåt. Han är mycket mycket koncentrerad i det han gör!!

Jag har lyckats fota honom under tre olika tillfällen då han har varit fullt insatt i det han gör, samt han har haft sin koncentrationsmin.

Tillfälle 1: Antonio har (läs hade) en bok med popupp som man kunde trycka fram. De kom upp från varje sida i boken. Men vart kommer den ifrån, undrade Antonio. Den ligger liksom inne i sidan?! Så han undersökte och rev tills han fick upp popuppen. Och några fler. Mycket koncentrerad. Problemlösning på topp vettni.
 .
.
.
.
.
Tillfälle 2: Antonio öppnar en stängd liten väska. ”Hur ska jag göra för att den ska gå och öppna”. Hur var det man gjorde nu igen, tänker Antonio. Ser ni minen = mycket koncentrerad.

idfghidfhgkdfjhgdkfjhgkj
fdgblfjghidjfhgiluhfg
dfljgbdflijhgijdkfhg
nffjgkhfjhgkjf
Tillfälle 3: Antonio klipper sina egna naglar. Inte för att vara taskig men han gör inte riktigt rätt. Han har saxen stängd och nuddar bara naglarna. Han tror det är så man gör. Hö hö hö. Blink Blink

onsdag 23 oktober 2013

När det är för tyst del 4

När det är väldigt tyst, väldigt länge…

Då vet man att nåt är i görningen.

tisdag 22 oktober 2013

Inga bilder på mig


Inga bilder har tagits på mig så ni får titta på Antonio tills vidare:
 

Har inte hunnit med det där kollaget med julklappar till barnen. Har massa idéer. Är ju expert på presenter.

Håll till godo. Ska försöka hinna innan jul i alla fall. Blink blink

måndag 21 oktober 2013

Mina fina två…

Dessa två underbara hjälper mig att klara dag för dag.  Antonio genom att busa och leka. Gabbe genom att böja sig över mig och muttra ”roten upp, kvadrat. Hum, ja ja”.

Hahaha. Typiskt honom asså. Efter en och en halv vecka sa jag; att om du ska låtsas så heter det roten ur. Du kan ju låtsas rätt i alla fall. Hahaha
Fina bilder jag tagit på dem va? Fångat förtrollande ögonblick.

 
 

Gabbe har skaffat instagram nu föresten.

Jag heter marlenezufic på insta.