söndag 30 juni 2013

Västerås Cityfestival


Igår efter jobbet var det hem, tokvila en timme, lämna bort Antonio, hämta Sanna, ut i skogen med hundarna. Hem, grilla, äta och sen byta ansikte. Sen gick vi ner på stan. Asså värsta fail. Jag trodde det skulle var kallt efter solnedgången som det var i torsdags så jag klädde på mig en massa. Men det blev varmt. Då kunde man haft klänning eller nåt.. Jag hade två tröjor  på mig, och så en jacka som jag gick och bar på. Haha.

Vi gick runt i staden, sen var vi på circus, mötte upp folk. Ut på stan igen. Leta bankomat utan 1 km kö. Gick runt överallt. Hittade. Hämtade ut lösa pengar. In på festivalområdet med uppträdande. Stod i nåt vi trodde var en kö för att komma in dit ölen såldes. Kön stod helt stilla. Kom en vakt. Vi frågade. Inge mer insläpp. Var 5000 personer där inne. Tittade på John De Sohn och dansade. När han spelat klart gick en del därifrån, så då blev det insläpp igen. Köpte en öl. Dansade lite till. Träffade massa man kände igen. Festivalen med musik stängde. Gick bland alla uteserveringar. Umgicks. Sen hem.

 

Notis till mig själv till nästa festival.

       Köp biljetter i förväg så kan du gå in alla dagar på scenområdet och titta på uppträdande.

       Köp en magväska så slipper du dansa med en väska över tuttarna eller i handen.

       Bär en snygg jacka eller kavaj och dölj magväskan under den. Ha själva väskan på ena sidan av magen.

       Bär inte skor med klack. Västerås har mycket kullersten.

       Skaffa platta skor som även går att bära till klänning eller shorts.

       Ta kort innan du går ut. Det är mörkt ute så alla bilder blir suddiga.

       Gå ut vid 19-snåret redan.

       Se till att vara ledig så du kan släppa loss. En gång om året liksom;)

       Boka barnvakt i god tid.

 

torsdag 27 juni 2013

Grattis till halvåret

Kunde springa idag!!


Sitter nu och äter en dunderfrukost. Måste orka hela dagen. Har varit och joggat nästan hela 2,5 km. Svetten bara rann i ansiktet. Var roligt att jag kunde jogga idag.

 I tisdags och onsdags har jag haft ont i magen och då kunde jag inte springa. Då fick jag gå. Innan dess hade jag ont i benen så då sprang jag bara lite, men gick mest. Har i alla fall gått varje dag. Tog milen en dag. Men för övrigt går och joggar jag 2,5. Ibland två gånger om dagen. En själv, och en med Hiro.


onsdag 26 juni 2013

Lite försenade midsommarbilder

Här kommer lite försenade bilder från midsommar. Vi var ute i Vela och firade med ett gäng härliga människor och en drös ungar. Antonio hade jätteroligt.

Vi plockade blommor, klädde stången, reste midsommarstången och dansade kring stången.  Grillade mat och dansade mer. Åt mera mat och åt efterrätt. Mös i soffan och hängde ute. Sen var klockan mycket och vi åkte hem.

tisdag 25 juni 2013

baby driving car

När vi skulle hem från andmatningen så fick Antonio sitta framme vid ratten. Han knappade och rattade. Bad mig stänga dörren. Ögonblicket var hela hans värld. Folk som gick förbi måste troitt jag var knäpp som fotade in i en stängd bil. När jag öppnade bildörren blev han arg och rynkade ögonbrynen. Visade med hela armen att jag skulle stänga igen. Efter 20 minuters lek, (20 minuter är inget krydd, vi hade inge bråttom),så fick han sitta bak för jag ville hem. Som ni ser på bilden var det fan inte lika roligt att sitta bak, som fram.

Matar änderna vid Rudbeck

Antonio har fått pippi på pippifåglar. Pip pip, säger han. Så jag lovade att efter hans förskola skulle vi åka och mata änderna. Vi åkte först hem och åt och gjorde iordning en påse med bröd. Den påsen fick Antonio bära heeela vägen ner till bilen. Han fick inte ha den när vi åkte för jag vill inte ha en ensam unge med en plastpåse i baksätet om ni fattar risken liksom. Då blev han helt förstörd. När vi kom fram låg påsen mycket underligt precis där vi lämnat den bakom barnstolen. Tänk va, att den låg kvar! ;) Antonio fick ta ut den ur bilen och bära den helt själv. Ända ner till ån där gräsänderna bor. Det tog lång tid att gå hela vägen från bilen ner till vattnet. Minst en hel gräsmatta liksom. Haha. Ocj vi ska inte tala om alla kompisar som gick förbi som Antonio var tvungen att morsa på. I hans värld är alla människor kompisar. Man hälsar på alla som går förbi.

Jag försökte lära honom att slänga bröd till änderna, han slängde hela mackor.  Fick hålla i honom vissa stunder då han blev alldeles för lycklig och skrek och ville ta på dem. Annars gick allt bra. Ingen unge som ramlade i ån med andra ord.

måndag 24 juni 2013

Syr ett förkläde

Jag bloggade ju om att jag fått lite fina ting av min farmor i retrotyger. Bland annat ett gammalt använd förkläde. Tyvärr var det använt till målning och limning. Fläckar på förklädet av lim, tror jag, som förhårdnat så tyget har sprickigt. Sitter och syr igen de största hålen nu. Detta ska jag ha när jag städer bara för att lysa upp lite extra.

söndag 23 juni 2013

Washing windows is a tiresome chore

I flera timmar nu har jag städat partier i hemmet som inte syns att man städat. För mig syns det, för andra syns det mindre. För Gabriel kanske det inte syns alls. Men idag har han fått se hur lång tid allt tar. Har tvättar fönster, torkat skåpsluckor, gjort rent tvättmaskinen, torkat lister och hallgolvet. Sytt de där förbaskade sakerna som legat i veckor utan att de har blivit lagade. Nu är det gjort! Gabriel har dammsugit och hjälpt till med vissa direktiv. Han har tagit av soffklädseln och tvättat. Nu ska de bara torka. I eftermiddag ska vi kika på en vagn till Antonio. En paraplyvagn. Den vi har ni är lånad och vi måste lämna tillbaka den. Jag köpte en på blocket för en summa och jag vet inte varför jag inte provkörde den. När jag kom hem insåg jag att den var fallfärdig. Jättefin vagn, helt i min färg, men lite ranglig och jag blev så ledsen. Den går inte att köra, för ostabil. Mina hopsparade pengar som jag köpte en vagn för, hamnade på tippen liksom=(

Så kika på en vagn blir det och sen en tröja till Antonio då Gabriel gjorde som jag gjort förut. Missfärgade alla plagg så nu måste vi ha en ny tjocktröja till Antonio. Han blandade färg och vita plagg. Ett färgat plagg var nytt och färgade av sig på alla vita plagg. Så nu är de inte vita utan ljusblå.

Finns väl inte så mycket att ropa ”jippie” för idag. Skadat axeln i veckan vilket går mig på nerverna. Folk som vill förstöra för en och hittar på historier ur tomma intet. Min mage sväller upp hela tiden och blir jättespänd. Vet inte varför det blir så. Ser ju gravid ut! Någon som har något bra tips? 

Så idag är jag väl inte på något tipptopp humör. Vill bara komma härifrån och njuta av det underbara i livet. Sånt som gör mig glad.

En retro duk med fina blommor


Jag slutade tidigt från jobbet och Antonio gick på förskolan till kl14:00. Jag planerade ju in att tvätta, fixa vagnen, springa, äta m.m. Men så kom jag på att jag kunde hälsa på min farmor en snabbis. Snabbis blev till över tre timmar. Haha. Vi hade massa att pratat om. Jag fick en gammal retro duk av henne. Typ det finaste jag sett! Jag är som sagt inne i nån period där jag älskar gamla blommiga tyger. (Retrotyger). Gärna starka färger som hållit genom alla år.

Just nu har jag den i Antonios rum. Den får flytta runt i lägenheten efter tycke och humör=)

onsdag 19 juni 2013

Fler bilder från lagunen

Här är fler bilder från igår. Ser nästan ut som utomlands. Om man kisar lite med ögonen;)