fredag 31 maj 2013

Tittar på fåren

Nu blir det många inlägg om mina utflykter och våra äventyr. Men det är det som händer just nu. Vi är bara inomhus då vi landar lite mellan utflykterna och sen på kvällarna så klart.

Har faktiskt köpt lite nytt till Antonios rum, så ett inlägg om det lär bli av. Påsen står här och väntar på att få fotas. ;)

 

Vi har tittat på får. Det var så att min syster Rebecca såg dem efter vägkanten där de gick på led i hagen. Jag saktade ner och hittade en liten väg jag kunde backa in på för att parkera. Sen gick vi ur och gick och hälsade på fåren. Det fanns får i alla möjliga färger och stolekar. De var nyklippta och målade. Jag vet inte varför de har rosa kors på sig.

Jag vill fortfarande att vi ska träffa får på nära håll. Få klappa lite. Men nu har vi i alla fall fått se får i verkligheten några gånger.

 Titta lilla plutten. Så trött han var. Åh, jag älskar honom så mycket

Känner på vattnet med tårna

Syster, jag och Antonio åkte till vattnet för att Antonio tycker om vatten så mycket. Han fick gå ner till vattnet och känna. Han sprang inte rakt i, som jag trodde. Han var lite försiktig och stod vid kanten. Sen tog han en pinne och skvätte i vattnet med.

Tycker den här bilden är så fin. Han går alldeles själv hela vägen från bilen ner till vattnet. I handen har en Lokaflaska. Det blåser i håret. Han är så där trött, men ändå orkar han göra den här grejen.

Picknick i en lekpark

Jag är ju hemma med Antonio nu för han har varit hängig och ledsen. Slem i halsen och snorig. Igår orkade han med utflykt i alla fall. Det var jag , syster och Antonio som gjorde i ordning lite frukt och annat gott, och åkte ut till en stor lekpark i det gröna. Lekparken är benägen på en ö. Det är väldigt vackert där. Enda dåliga var alla mygg. Ni ska se min rygg!! Men nu har vi lärt oss att ta på oss myggspray när vi ska vistas i grönområden. Har ställt myggsprayen på en hylla på toaletten så det är lätt att spruta på sig.



 Syster visade Antonio hur man blåser ut maskrosor som blivit till frön. Jag har visat honom förut och han är så rolig när han ska härmas. Han pruttar med läpparna, och maskrosen är inte ens i närheten av munnen.

(Kepsen är inte Antonios. Den låg i lekparken. Vi lånade den då vi själve hade glömt någon form av hatt. Kepsen hängde vi sen upp).

torsdag 30 maj 2013

Njuter av dagen


Är hemma med Antonio som jag fick hämta från dagis igår. Han var hängig och grät. Idag har vi vinkat av Gabriel som åker på solsemester till Turkiet. Sen har jag städat och tvättat, men även åkt på picnic. Antonio är piggare idag så en sak orkade han med.  Hoppas han är ännu bättre i morgon så vi kan göra massa kul.

onsdag 29 maj 2013

Baka bröd med en viking

Här kommer ännu en bildbomb. Men alla bilder är så fina och visar hur roligt vi haft. Kan inte utelämna något.

Familjen gick på trädgårds- och hantverksmässa. Det var en mycket trevlig familjedag. Vi fikade, klappade en ponny och tittade på hantverk. Jag älskar ju handverk så som saker av fårull och sen armband i svart skinn. Sen fanns det massa andra saker som rara duktiga människor gjort. Vi tittade även på örter för Gabriel vill plantera örter på vårauteplats. Jag har sagt ja till det, men jag tror Antonio kommer förstöra. Inge mer än att vi gör ett försök.

Antonio fick träffa en viking och hos honom fick han baka bröd. Ett eget bröd som han sen fick grädda på en plåt över öppen eld. Sen fick det svalna och när det hade svalnat ringlade vikingen honung över brödet och rullade ihop det. Jag och Antonio delade på det. Det var så gott bara för att Antonio hade gjort det. Annars smakade det typ ingenting, men det var själva grejen att gulliga Antonio hade stått och gavlat ut degen och liksom varit med.

Medans brödet gräddades över elden fick Antonio sitta i tronen. Vikingen visade Antonio ett horn och en trumma. Antonio fick prova att slå på trumman. Han vågade inte riktigt men samtidigt lät det ju så härligt. Men när jag satte mig bredvid och visade så fick han in trummandet efter ett tag. Varje gång Antonio slog på trumman tittade han på vikingen för att liksom visa att: Titta jag kunde, visst är jag duktig.

 
Här tittar vi på får och lamm. De hade sovit och var lite trötta. Antonio fick klappa ett får på nosen. Tyvärr inget lamm. Om någon av er har tillgång till lamm och kossor så kommer gärna jag och Antonio och hälsar på. Antonio tycker om kossor och kan mua. Han har inte klappat en ko i verkligheten och det vill jag att han ska få göra. Så skriv gärna här i kommentarsfältet om ni bor på landet och vi är välkomna. Jag vill ta med kameran och fota om det går bra.