tisdag 30 april 2013

Skogen med syster, Antonio och Hiro

Igår planerade jag utflykt till skogen. Frågade syster om hon ville följa med för jag kan inte ta hunden och barnet när jag är själv. Hon ville med ,så jag tog hunden och hämtade upp syster. Sen fick de stå och vänta medan jag hämtade Antonio inne på förskolan. Sen åkte vi ut i skogen. Antonio ville hellre sitta och äta snö vid bilen än följa med oss in i skogen.

Kom då Antonio! Hit ska vi.
Nej, jag vill gå till snöhögen (den enda som finns kvar, i staden där jag bor, så vitt jag vet).
Där satte han sig och mumsade snö. Till slut fick jag bära in honom i skogen för att få honom att glömma glasshö…. Snöhögen menade jag.

Syster Rebecca håller Antonio i handen.
 
Titta, säger Rebecca och pekar på en blomma.
Titta, svarar Antonio och pekar på ett löv.

Sen såg Antonio vad Rebecca pekade på.
 
 
Man får alltså inte plocka blommorna i området vi var i, men nu plockade Antonio en blomma. Förlåt=( Den gav han till sin älskade moster.

Vi undersökte kottar. Antonio kom fram till att de gick utmärkt att kasta dem på marken.


Grillning hos Ewe och Robin

I söndags premiärgrillade vi hos våra vänner Ewelina och Robin. De är mamma och pappa till Elmo som är Antonios kompis. Jag var väldigt trött den dagen då jag kvällen innan träffat en hel drös med tjejer och druckit två öl. Vi snackar systemetöl. Stora burkar. Blir väl en liter öl om man lägger ihop de två burkarna. 1 liter öl!! Jag dricker aldrig alkohol, så jag var fan inte pigg kommande morgon. Vaknade kl 08:00 och kunde inte somna om. Jag kan inte sova med alkohol i blodet. Går bara inte.

Här ser vi en klassiker. Känner ni igen er? Antonio babblar som satan men det är bara oförståeliga ord. Han vill säga saker men kan inte prata. Han bir arg och slåss. Här slår han mig i asniktet. Tror han är arg för han vill gå åt ett hål han inte får gå åt. Typ till grannens uteplats som hade dörren öppen. Tror inte grannen ville han en pojke som lite oförberett klampar in i hens vardagsrum. Haha

Antonio sitter i Gabriels knä som blåser såpbubblor. Hum, inte korrekt mening. Det är Gabriel som blåser bubblor och inte knät.

En helt perfekt dagen-efter-frisyr. Inte såg jag att det behövde borstas. Solen avslöjar alla utstickandes hårstrån. Haha

Kolla surungen!

Ändra i HTML och koder på blogspot


Tiden har bara gått och gått. Har inte slagit på datorn på ett tag nu. Måste börja någonstans så börjar med att berätta att Adam har varit här och tillsammans har vi gjort klart bloggens utseende. Det var lite småsaker som var svåra att hitta. Sen hade Blogger gjort om i mallen så vi hittade först inte koderna.  

För er som har blogspot och vill ändra något i själva bloggens utseende (inte sakerna på sidorna). Gå in på Mall --> Redigera HTML.

Där inne är allt i olika färger och vi förstod först inte vad vi såg. Efter att vi läst lite såg vi att det som syns är allt som ligger på sidorna av blogginläggen. Alla gadgeter. Det tycker jag inte att man ska ändra i bloggmallen utan det ändrar man direkt i respektive gadget. Tex min presentationstext , då lägger jag till en gadget i Layout, och där i rutan skriver jag texten och ovanför  och under min text skriver jag färg, storlek och stil och sen låser koden.


För att ända i bloggens design och utseende så gör man det alltså i Redigera HTML. För att komma till bloggen så trycker man på den lilla pilen bredvid 7:an så kommer alla koder för det upp.

torsdag 25 april 2013

Tänk om de kunde vara vänner

Antonio älskar Hrio. Tyvärr är det inte besvarat. Hiro tycker Antonio är jobbig och morrar ofta på honom. Men häromdagen lekte de fint. Tänk om de alltid kunde leka så fint oftare och vara vänner.

Antonio slår inte på hunden längre. Han klappar fint. Jättefint. Hiro blir i alla fall tjurig.

Hans ena pungkula sitter i ljumsken och blir antagligen för varm = producerar för mycket testosteron. Jag vill verkligen kastrera honom, men i och med att kulan sitter där uppe blir det en operation. Jag skulle tippa på 5000kr. Så Hiro får vara tjurig ett tag till. Haha 

onsdag 24 april 2013

(x+y)(x-y)=

Känner mig så jävla dum och pantad rent av. Då jag har sökt in till högskolan och ska läsa matte så vill jag inte få en chock. Så jag tänkte läsa lite så jag vet vad begreppen betyder.  Jag har fått låna en mattebok av en granne. Igår fick jag 15 minuter över så satte mig och läste förord och inledning och det första exemplet. Sen kom talen. Jag bara satt och tittade. Vadå tal? Vad är det jag ska räkna? Går det här att räkna? Så smsade grannen och frågade om han bara kunde förklara lite snabbt för mig vad jag skulle räkna. Efter 18-snåret på kvällen gick jag över till honom. Sa till Gabriel; jag kommer om 15-30 minuter. När jag kom hem hade jag tydligen varit borta 1 och en halv timme! Och det ända vi gjort var att gå igenom lite saker så jag skulle förstå att det på sidan i boken var tal som gick att räkna.

Men jag är mycket tacksam för grannens hjälp och att han lånade ut boken till mig. Nu ska jag bara försöka hinna läsa i boken.

Jag hoppas att jag kommer att få intresse för detta och tycka det är kul. Tycker man något är kul lär man sig lättare.

måndag 22 april 2013

Djäkneberget

Igår blev det utflykt till Djäkneberget. Antonios kompis Elmo och hans föräldrar var där. Vi hade bestämt träff. Gabriel och jag turades om att springa efter Antonio. Det är mycket äldre barn där som är vildare så man får akta sig för rutschkanan och gungorna.  Märkte även att Elmo var lugnare. När Elmo och Antonio skulle sitta på en varsin sten som såg ut som björnar åkte Antonio upp lika fort som han ville ner. Sen sprang han till nästa grej och sen till bänken. När jag vänder mig om sitter Elmo så fint kvar. Helt slut satte jag mig på bänken och sa; BYTE! Då fick Gabbe hålla vakt.

Antonio har haft en alldeles underbar dag. Han har ätit rån, kex och russin. Tittat på grodor i dammen. Är parningstider så det är helt fullt av grodor eller om det är paddor. Står massa människor kring dammarna och tittar. Sprungit och sagt hej till en massa främlingar. Smakat lersoppa som en äldre flicka rörde ihop i lekparken. Antonio tyckte det var gott och tog mer och flickan var mäkta stolt över soppan. Lite så här var det; hon hade radat upp med hinkar, spade och vattenkanna på en stubbe. Hon blandade vatten och sand och rörde om. Antonio skulle fram och kika i hennes hinkar vilket kanske inte är så uppskattat. Så jag höll i honom lite så han fick kika försiktigt. Så frågade jag henne vad hon lagade för smarrigt. –Soppa, svarade hon och skrattade. Sen gick hon och hämtade mer vatten. Då fick Antonio gå fram och titta i hennes hinkar. Så körde han ner handen i ”soppan” och stoppade därefter handen i munnen. Sen smakade han en gång till och det såg flickan som nu var på väg tillbaka. –Han tyckte din soppa var supergod, ropade jag till henne, sen tog jag ungen under armen och gick. Nej, jag bar upp honom fint och så hittade jag på något annat så hon fick ha sina hinkar i fred.

Vi har gungat och utforskat hela lekparken.
Antonio har ett fejkskratt. Han är så himla rolig. Han gör sig till och låtsasskrattar. Låter så förskräckligt kul. Här räcker han sitt rån till Elmos farmor som sitter bredvid honom. Drar snabbt tillbaka det och sen lägger han av fulaste garvet. Om jag översätter det han säger så bllir det väl något sånt här:

-Vill du ha ett rån. Nehä, det får du inte för det är mitt. Trodde du eller?! HAHAHAHA