fredag 29 mars 2013

Träbilar

Har helt glömt bort att visa Antonios fina bilar i trä, som han fick av min bästis när han fyllde 1 år. Hon hade köpt dem på Åhlens. Bilarna står i en hylla, i hans rum, tillsammans med andra saker som matchar väldigt bra med varandra .

Nyttigt påskägg innehållandes mandariner, vindruvor och såpbubblor

Gabriel har gett ett påskägg till Antonio. Ett nyttigt påskägg innehållandes mandariner, vindruvor och såpbubblor. Vindruvorna gick åt snabbt. Mandarinerna tyckte han inte om. Spottade ut och la i Gabbes handflata.

torsdag 28 mars 2013

Påskpynt på 10 minuter


Är fortfarande trött efter operationen i tisdags. Gabriel åkte och handlade bröd på förmiddagen. Jag passade på att sova en stund. När han kom hem hade han med sig ett påskägg och en påskblomma. Påskblomman fick stå i köksfönstret. När vi ändå hade fått in ett påskpynt i lägenheten kunde jag lika gärna slänga in ett till. Så jag gjorde påskvimplar att hänga ovanför blomman. Gabriel fick välja mellan starka färger eller pastell, han valde pastell. Jag gjorde en mall, ritade av trekanten på två papper, ett gult och ett oranget. Sen klippte jag ut dem. Vek en kant upptill på alla. Limmade fast på ett snöre, klippte bort kanterna som stack ut efter jag vikit dem. Klart.









Skickade en påskkärring till dagis i morse

I morse innan dagis var det påskinslag på tv. Gabriel sa att det var skärtorsdagen och då ville jag klä ut Antonio lite. Jag sminkade röda kinder och gjorde prickar. Sjalett på huvudet ville han inte ha så jag knöt den kring halsen istället. Men det försökte han dra bort, så det blev utan sjalett.
Här sminkar jag honom. Han fick sitta i TrippTrapp-stolen så han satt still. Jag tror han ser prickarna på näsan och försöker peta på dem.




 
**Håller upp en spegel framför honom**



onsdag 27 mars 2013

Slidoperationen



Kort bakgrund.
När jag födde barn sprack jag hela vägen. Inne och ute. Total sfinkterruptur. Blev opererad direkt efter förlossningen. Hade många problem den första tiden. Fick inte rätt hjälp då ingen visst vart de skulle skicka mig. Efter ett halvår hade jag fortfarande ont. Ett år efter förlossningen fick jag rätt hjälp. Fick träffa doktor Gregor på Kvinnokliniken som lokaliserade min smärta. Blev lovad en operation där han skulle skära bort områdent inne i mig där jag hade ont. Det här är den operationen.

Nu är jag hemkommen efter gårdagens operation. Blev kvar på sjukhuset längre än jag trott. Kom dit vid 09:00 och åkte hem vid 17:30.

Jag har mindre ont än väntat. Kan sitta försiktit i soffan. Kan gå med små geisha-steg. Har svårt att kissa. Det är som om det är blockerat. Tar evigheter att få ut nåt. Kan bero på all morfin jag hade i kroppen igår. Fick morfin i armen, spruta i låret och sen tabletter.

Tänkte berätta om min vistelse på sjukhuset igår.

Kom dit vid 09:00. Anmälde mig i receptionen på Kvinnokliniken. Sen fick jag åka upp nån våning till Kvinnokliniken avd 85, Dagvården.

 

Fick ett rum, fick byta om till sjukhuskläder och trosorna jag fick bära var sånna där man har efter en förlossning. Jag kallade dem för fancy pants igår när jag var drogad. – Jag har mina fancy pants på mig, mumlade jag och drog upp rocken lite och visade låren. Haha

Fick sitta på det där rummet rätt så länge och bara vänta. Då blev jag illa till mods. Att inte veta HUR lång tid, och VAD som skall hända härnäst. (Tack för allt pepp ni gav mig på Instagram). Efter ca 1 timme var det dags att få åka till operationssalen. Hade fått lugnande så låg i min säng och andades lugnt. Två tjejer skjutsade mig genom korridoren, in i hissen och vi åkte upp eller ner.




Väl på operation fick jag ta av mig mina ”fancy pants”. Fick ligga och vänta på att de skulle förbereda operationssalen. Glitterklistermärken fanns uppsatta på några kakelplattor där jag låg. Kanske skulle det verka lugnande? Avslappningsusik spelades från en stereo. Det var nya grejer sa någon till mig. Jag skrattade åt musiken. Var lite snurrig.
När allt var klart fick jag gå själv in till operationssalen. Där fanns den där hemska stolen som jag legat i förut. Så himla obekväm. Då var jag vaken under hela operationen. Fick så ont i rygg, rumpa och lår. Denna gång skulle jag bli nedsöv och det kändes mycket bättre.  Sen blev jag nedsövd. Gick så snabbt.

-Nu känner jag det, nu kommer det, hej då. Det var mina sista ord innan jag sov.




Ja, sen opererades jag. Läkaren skar bort en stor bit inne från mig. Hela området som har gjort ont. Ska bli så spännande nu när det läker att se om smärtan försvinner.



När jag vaknade har jag inga minnen från. Helt borta. Fick som sagt rätt så mycket morfin då jag noga både skrivit och sagt till alla att jag INTE ville ha ipren och alvedon.

 




Nu ska jag bara vila och läka här hemma. Får se hur många timmar jag klarar innan jag klättrar på väggarna;)

Haha. Har pyssel jag kan göra om jag orkar. Så fort jag kan sitta lite vill jag sy om jag känner mig piggare Men idag blir det vila, vila och åter vila.

tisdag 26 mars 2013

Färga utväxten i håret tutorial

Några av er har undrat HUR jag färgar utväxten. Så jag tog lite bilder från när jag färgade det här i helgen.

Detta är vad jag använder. Här ser ni även vad färgen heter.


Egentligen är det bara detta jag använder när jag tagit bort kartongen, handskar, balsam och korkar jag inte behöver.

 
Enkelt att blanda iordning färgen.
1. Först borstar jag håret.
2. Nu var det länge sen jag färgade utväxten i underhåret men då ser ni ju lättare när jag gör benan. Jag sätter upp överhåret i en toffs. Jag kommer sen sätta upp allt underhår i en klämma på huvudet. Börjar färga nerifrån vid nacken och sen bena för bena jobba mig uppåt.
(Som ni ser är håret ljusare längst upp, men det var ju för att jag ljusade upp underhåret ett tag. Men kontrasten blev så stor när det mörka växte ut, så jag slutade. Kanske gör slingor med den ljusa färgen sen. Får se).
Jag häller den färdiga färgen i en skål och använder mig av en färgpensel. Jag håller inte på med tub och handskar. Händerna behöver jag ju för att göra benor och ta ner håret bit för bit.
3. Jag börjar med att färga utväxten längst ner vid nacken.
4. Gör en bena och tar ner ofärgat hår. Färgar utväxten där. Sen gör jag en ny bena och tar ner ofärgat hår, och så där håller jag på.
 
 
 


 När jag kommer till överhåret tar jag bort tofsen och kör samma grej där.

5. Jag avslutar med att massera in färg i utväxten kring ansiktet så jag är säker på att det inte blir några fläckar.
Jag sitter med färgen ca 50 minuter eller längre. Tills jag ser att det tagit. Sen sköljer ut jag färgen i duschen och tvättar håret som vanligt.