torsdag 31 januari 2013

50% på allt hos Läkarmissionen, Bäckby, Västerås

Allt detta för 38 kr. Det är öppet på lördag och det är sista gången det är 50% på allt. Man måste ta sig tid att rota i lådor och titta på varje hyllplan. Det är inte som på stan där allt är fint uppradat. (blev lite ljus bild tyvärr)

 

Jag skulle in lite snabbt på Läkarmissionen igår. Skulle titta efter en tekopp. Inte blev det någon tekopp. Givetvis tittade jag efter saker till Antonio. Ville ha My Littel Ponys till honom. Han lekte så mycket med de sist på BVC så tänkte han kunde få ha några hemma. De säljs inte i affär längre vad jag sett. De som säljs nu har stort huvud och ser inte alls ut som de på gamla ljuva 90-talet. Jag hittade två st. En med målade ögon och en med plastögon. Sen hittade jag massa annat också.  Jag fyndade massa böcker. Böcker med luckor som man kan öppna. Tänkte att han äter ju upp böckerna här hemma så var ute efter nå billigt som det inte gör nåt om han river sönder. Hittade två böcker för 5 kr st, och sen i en låda låg massa pekböcker med luckor för 2 kr/st. (Man fick rota).


Har tvättat böckerna med handsprit då det kan vara många som tagit i dem.

 


Hittade fina bilar som jag tror jag själv ägt som barn. De fick också följa med till kassan. I kassan frågade jag om priset på bilarna (5 kr) och ville pruta lite för de var ju så slitna. – Jaha, för det är ju redan 50% på dem, säger kassörskan. Vadå 50%, frågar jag. Ja, på allt i butiken, svara hon. Vaaaaa! Hade jag vetat det hade jag plockat på mig hela barnavdelningen, skrattade jag. Men tyvärr sitter familjen i bilen och väntar på mig.

Bilarna tänkte jag köra i diskmaskinen. Gör jag alltid med begagnat som jag tror klarar en tvätt där i. Enkelt. Bara slänga in allt.Jättefin designhund i vitt och rosaprickigt. Den låg nedslängt i en stor korg. Lätt att man förbisåg den. Jag tog upp mjukdjur för mjukdjur för då ser man lättare om det är något man vill ha.Jag ska tvätta Ponnysarna och fixa manen så den inte är så där tovig. Den blåa är rätt så ful. Vet inte ens om det är en riktig My Little Pony. Men den vita lilla är väldigt fin.

Fler bilder från igår kväll

När han tröttnat på pusslet lekte vi med de nya magneterna. Jag ville lära honom att de går att ta bort, och sen sätta tillbaka. Men han lekte en annan lek. Han öppnade kartongen och la ner bit efter bit i den. Jag vet inte om det är överkurs. Jag satt och gapa. Jag vet inte om jag har berättat att Antonio kan lägga rätt kloss i rätt hål. Han kan mycket. Han kan hälla te (luft-te) i en kopp och då gör han hälljud. Det är grymt gulligt och jag visar gärna folk som är på besök. Han blåser lite genom munnen och jag dör varje gång. Samma sak när vi låtsasdricker ur koppar, då gör han också ljud. Ett drickljud.

Han är väldigt smart. Så där smart så jag som mamma tröttnar. Det är ingen ide att ställa för stolar för nåt han inte får röra. Han kan han. Han vet hur man öppnar och stänger en dörr. Fast då får jag ju bära honom så han når upp till handtaget.

Tillbaka till magneterna:
Vi lekte länge med magneterna. Han la dem i springen i handtaget mellan kylen och frysen. Sen tog han dem, la tillbaka dem i springan. Vi lekte massa olika. Har hittat magneter lite överallt idag.onsdag 30 januari 2013

Kvällsmys med pussel som vi leker med tillsammans


Nu känner jag att jag ligger efter i bloggningen. För min egen skull. Jag vill ta en massa fina bilder på det jag köpte i Stockholm, packa upp och hitta en lämplig plats i Antonios rum. Fota hur det blev. Inget har hunnits med. Kassarna stå kvar på köksbänken. Och nu är det mer kassar. Vi måste flytta för att få plats. Haha. Nej då. En till hylla för alla vackra ting. Jag har tittat på stapelhyllor från sebra, en till stringhylla eller vanliga ramhyllor från IKEA. Jag måste tänka lite till. Tycker ju det är så roligt att ställa upp saker i hans stringhylla över hans kök. Men nu vill jag ha en till hylla för saker som inte är kök.

Vi har i alla fall varit på Erikslunds shoppincenter idag. Jag, Antonio, min mamma och syster. Jättetrevlig dag. Antonio har blivit så duktig på att gå med sina skor så idag ville han bara springa på alla öppna ytor i centret. Vi var på IKEA, klädaffärer, mataffär, sen åkte vi till Dollarstore och läkarmissionen.  Mamma bjöd på mat så vi orkade fortsätta. Vi var borta i flera timmar. En heldag med andra ord. Ska verkligen försöka hinna fota mina köp. Blev bara till Antonio, inget till mig. Jo, en gardinstång. Lite därför vi åkte dit=)

När vi kom hem duschade Antonio. Blev så arg på mig när det var klart. Det var hat i ögonen. Hur kunde hans mamma vara så dum och avbryta det roliga? Haha

Sen lekte vi med hans nya pussel jag köpte i Stockholm. Han tyckte det var roligast att undersöka bitarna. Ingen rätt bit på rätt plats denna gång. Under varje pusselbit finns en bild som hjälper barnet att sätta rätt bit i rätt hål.

Hälsa på hos hästarna

Nu är Antonio och jag hemkomna från landet där vi varit och tittat på hästar. Var bucklig is på landsvägen, så jag körde 10-20km/timmen för det hoppade så mycket. Vägen var ödslig, så jag hade som tur inga bilar bakom. Det var 60-70vägar. Haha. Men hade det kommit en bil hade jag ju bara kört åt sidan och släppt fram dem. Jag känner ju inte till vägen så tog det superförsiktigt.

Jag hittade fram tillslut och parkerade utanför stallet. 3 st hundar kom och välkomnade oss. Sen kom Sofia ut och visade oss in. Sofia har två st hästar och är delägare i två till.

Vi fick gå på rundvandring i stallet. Där fanns spiltor, ett rum med hö, ett rum med hästskor och grimmor och lite fler smårum med saker i.

När vi sett oss om i stallet gick vi ut till hästarna. Först sprang de bort från oss för de blev rädda för Antonios barnvagn. Men sen kom de fram och då lyfte jag upp Antonio så han fick hälsa och klappa på hästarna. När vi skulle tillbaka till stallet hade hästarna vant sig vid vagnen och var inte alls rädda. De stod kvar och tittade efter oss. Väl tillbaka inne i stallet fick jag prova att mocka lite, då en av spiltorna skulle göras rent.

När vi tittat, hälsat och klappat som planerat, var det dags att åka hem. Jag hittade hem vilket jag var orolig att jag inte skulle göra. Har dåligt lokalsinne så jag måste alltid planera vägen innan jag åker. Jag hittade ut från landet och sen följde jag bara skyltarna till E18.

Nu ska vi vila och äta, sen blir det ut på fler äventyr idag=) Vi ska åka till Erikslunds Shoppingscenter. Ska köpa en gardinstång då jag tog ner en från vardagsrummet och satte upp den i Antonios rum. Har nämligen sytt ett par gardiner dit. Måste fota och visa er.

 Hälsa på hästarna.

Gick upp tidigt idag för att fixa mig och få i mig något i magen. Ska snart väcka Antonio för vi ska åka och hälsa på några hästar idag. Tänkte det kunde vara roligt för honom, (och mig). Vi har bestämt tid med en tjej i stallet som kommer att ta emot oss.

Tråkigt att regnet öser ner. Vi kommer bli blöta och leriga=(

tisdag 29 januari 2013

Barnprylar till AntonioTänkte visa vad jag köpte igår i Stockholm. Det saknas en påse med diverse krokar på bilden men kan visa dem i ett annat inlägg.

Jag köpte lite saker till hans kök. Ett diskställ som ska bli vitt. Ett rivgärn, fast det får han när han blir större. Han kan ju riva sig på det nu. Liten slickepott och en diskborste.

Sen blev det pussel och pyssel som är bra för motoriken och utvecklingen.

”String a farm”  är en massa djur från en bondgård i trä. Det är stora hål i dem så man kan trä dem på ett snöre med en pinne. Han är för liten nu, men sen tänkte jag. Då får han träna på att sitta still och koncentrera sig. Väldigt bra träning inför skolan, där man just sitter still och koncentrerar sig.

Ett pussel med underbara figurer och färger. Från 2 år så det väntar jag också med att ge honom.

Ett pussel han ska få snart. Då är det en bild där biten ska sitta, så det blir enkelt att se vilken bit som ska sitta vart.

Ett memory med fina fiskar. Även det ställs undan tills han blir äldre.
Magneter till kyl/frys som tydligen är bra för barnets utveckling. Det är ett magnetpussel i trä. Jag köpte hela figurer och dem är från 2 år. Sen fanns det delade figurer som man kunde pussla ihop så det blev en. De var från också från 2 år. Sen ett ännu svårare där man kunde sätta ihop två pirater, det var från 3 år.

Tre krokar och en matchande kudde till en av krokarna.

En ugglekudde som jag velat haft länge. Den är från Lagerhaus men har varit slut i Västerås länge. I Stockholm fanns de kvar, eller om de fått in en ny leverans. De fanns i alla fall inte när jag var i Stockholm sist, så de var nog slut då.Här har jag satt upp tre djur på frysen. Ville lära honom att man kan ta bort figurerna och sen sätta tillbaka dem. Men, som jag anade, tog han dem i munnen och gick iväg. Kankse får vänta med dessa tills han blir större. Vill göra några försök först.

Svara på kommentarer


Är medveten om att en funktion där jag kunde svara direkt under den kommentar jag vill svara på, borde finnas.

Det gör att få så, men då öppnas inte kommentarsrutan i ett nytt fönster, utan sidan laddas om. Vill absolut inte ha så, utan tycker det är skönare att det öppnas i ett nytt fönster. Så tills blogger blir lite mer 2013 med fler funktioner och lösningar, så kommer jag antingen svara på era egna bloggar, eller soM nu, svara med en rubrik så ni hittar rätt. Tex. Anonym ang frågan om håret:
Här svarar jag och Antonio på era kommentarer och frågor.
Här skriver Antonio på sitt sätt. Han sitter på hela datorn.