fredag 30 november 2012

Engsö Julmarknad december 2012


Jag har definitivt ingen julkänsla eller jullängtan. Jag fokuserar på mitt barn och körkortet. Har inte julpyntat och kommer inte göra det. Blir bara jobbigt att släpa upp allt från förrådet och sen ner igen.

Men jag tycker om utflykter och ”söndagsnöjen”. Nu med 1:a advent framför oss så samlas hanverkare och bönder från hela Sverige på diverse julmarknader för att visa och sälja sina produkter. Vi startade redan idag med julmarknad på Engsö slott.

Fanns gott om provsmak. Jag var hungrig när jag kom dit men efter att ha provsmakat allt blev det mättande i magen. Vi köpte ostar, syltar och bröd. Lingonsylt 70% lingon. Älskar lingonsylt och äter det till lika mycket som jag kan äta ketchup till. På Ica maxi Hälla hittar jag bara lingonsylt typ 15-30%. Det är äppelmos eller annan sylt i. Vad vet jag. Så vi köpte nu på julmarknaden en hel bytta med lingonsylt.

Mycket mysig och fin julmarknad. Jag var för dåligt klädd bara. JAG! Är förvånad över mig själv. Jag som alltid brukar tänka på allt. Måste berott på att jag var så trött i huvudet. Gick jag upp 07:30 i morse. Skulle göra riskettan på körskolan. De sa på körskolan att jag gjort den 2009, men det var tydligen inte så, så fick göra den idag. Sen satt jag kvar och pluggade. När det stängde var det hem och sen till Ängsö. Har hållit igång hela dagen. Legat på maxvarv så känner mig lite matt i huvudet nu. Blir inge plugg ikväll. Ska laga mat. Använda vitlöksosten som inhandlades på marknaden. Till efterätt blir det godaste hemmagjorda brödet med hemmagjort kantarellsmör. Även de köpt på marknaden.

 

Här kanske vissa av er ska ut på krogen ikväll, och här sitter jag skitnöjd hemma med min lingonsylt och besöket på julmarknaden. Tiderna förändras. Man uppskattar andra saker. Att få äta framför tv:en är helt plötsligt inte en vardag utan vardagslyx. Det är något man kan göra om jag lämnar bort Antonio till mormor. (Han skulle riva ner allt om han var hemma, men det förstod ni säkert).
Var ju så satans kallt. Jag och Antonio stod vid elden och värmde oss. Var gott och skönt. Värmen började sprida sig i kroppen när mannen som lägger på ved och sköter elden säger: Nu kommer ni lukta gott sen. Jag stod som ett frågetecken 1 sekund och såg lite dum ut. Sen blev mina ögon stora. VAGNEN!!skrek jag. Tog den och sprang några steg från platsen.

-Den går och vädra, ropar mannen efter mig.

Nu luktar mitt hår, min jacka och vagnen majbrasa. Speciellt min jacka. Värsta pinigt och gå runt och lukta brasa . Haha
Var på Engsö julmarknad förra året också . Var ju samma månad som Antonio kom. Här kan ni se hur jag såg ut då.
Under kategorin ”Utflykt” kan ni titta tillbaka på andra utflykter jag har gjort. Kanske få lite idéer till saker ni vill göra själva.

onsdag 28 november 2012

Julmarknad Västerås 2012


Hinner inte lusläsa tidningen.  Brukar bläddra till ”nöje” och bara svepa med blicken. Men nu så har min syster lusläts Västeråsar´n och klippt ut annonser om julmarknader. Vet ej om jag hinner gå då jag har teori att plugga på helger. Men en rast måste man ju få ta.

Här har jag skrivit upp allt för att tipsa er om julmarknader. Sånt man kanske annars missar, för man ser inte de där små annonserna.

 
  • Julaktion på Källmoragården. Torsdag 29:e november kl 18:00. Svenska Kyrkan, Sura Församling.

  • Gammeldags Hanverks Jul. Engsö slott. 1:a advent. 30 nov-2dec. 60 kr vuxna. Barn under 13 år går in gratis.

  • Jul på Vallby. 1-2 deceber kl 11:00-16:00

  • Adventscafé & Julmarknad, söndag 2:a december. Klockan 13:00-17:00 på Skiljebogården Skiljeboplatsen 1.

  • Broby Gård. Vintage & Inredning. Julmarknad 8-9 december. Lördag 11-15, Söndag 12-16

  • Julmarknad, Röda Korset Vasagatan 26b. 1 december klockan 10:00-15:00.


 
Övriga:
•1 december kl. 10.00 - 17.00
Gammeldags julmarknad på Anundshög
•1 december kl. 10.00 - 16.00
Julmarknad i Kärrbo
•2 december kl. 11.00 - 17.00
Gula Stallets julmarknad
•8 och 15 december kl. 10.00 - 15.00
Bondens egen julmarknad


Tänk på att:
Glöm inte att medta kontanter, då merparten av marknadsdeltagarna inte kan ta kort.
 
För att se scheman för en viss marknad så är det bara att googla. Vallbys julmarknad nu i helgen tex har en massa roliga aktiviteter. Ljusstöpning och visor för barn.

Fick en present från Skip*Hop via Babyproffsen Västerås

Märket Skip Hop ville ge en julklapp till Antonio, och den fick jag hämta ut på Babyproffsen här i Västerås. Det var en i personalen på Babyproffsen som hade läst min blogg och berättat för Skip Hop att jag hade några av deras produkter. Uggleväskan och tallrikarna. Då ville de ge en av deras nyheter till Antonio.

Idag efter körskolan knallade jag dit för att välja ut en sak. Antonio sov så jag valde. Fick välja mellan en sked och gaffel eller en kulbana. Valde kulbanan. Den heter Treetop Friends Busy Bead Tree.
Hade gärna tagit alla bestick också. I alla fall ugglan och nyckelpigan.
Vi tackar tjejen på babyproffsen Västerås som gjorde att Antonio fick en tidig julklapp. Och Tack Skip Hop som gav bort den.=) Tack tack.
  Vi kikade för nöjes skull på andra saker från Skip*Hop. De hade jättefina förvaringsboxar i glatt tyg.
En uggla i mjuk gummi/plast. Inte från Skip Hop men det var ju en uggla. Tror det var en sparbössa.
Notera mina grymma lampor som sitter på dragkedjan på fickorna. Jag har, Hiro har, Antonios vagn har. Sen har vagnen massa reflexer också. Är noga med att synas i trafiken. För min skull, och andra skull.

tisdag 27 november 2012

Bröst är sexuella vs bröst är mjölkpåsar.


Tv3 Dokumentär sänt 2012-11-26 21:00.

Få saker upprör lika mycket som föräldrar som går emot normen för hur man ska bete sig. I kvällens avsnitt fick man bland annat se en stolt mamma som ammade sin femåring. Vad jag tycker om det håller jag tyst om. Men det var vad mamman och en barnmorska ansåg om samhällets syn på bröst.

 

Det här med att det finns amningsrum i shoppinggallerior och att man ska gå iväg med barnet för att amma?
Mamman svarar: Jag tycker att den åsikten är ganska konstig tycker jag, för att det är ju det mest naturliga i hela världen.
Varför ska man skyla brösten?, undrar hon.

Hon skulle aldrig täcka sina bröst vid amning offentligt med en amningssjal eller amningsponcho.

Amningsrum finns väl även av den anledningen att man vill vara ifred och att barnet ska få lugn och ro? Jag som inte ammar, matade Antonio i amningsrum för att han inte kunde äta ute bland folk. Han kunde inte få ro.

 

En barnmorska i programmet yttrar sig och säger: ””Vi ser i dag i vår kultur att det finns människor som blir provocerade av att stora barn ammas. Jag tänker att det ligger i betraktarens öga. I vårat samhälle så är bröstet väldigt sexualiserat. Och då kan ju en del känna provokation när man ammar ett större barn. Därför att dem har fördommar att amning skulle ha med sexualitet att göra””.
Ser vi bröst som något sexuellt? Jag som mamma ser även bröst som mjölkpåsar. Något fantastiskt som vi matar våra barn med. Hallå, det är år 2012 och jag trodde vi kommit så långt att ett bröst även kan ses som en matpåse?

Tycker ni det är äckligt att en mamma slänger fram tutten på ett café när ni sitter och äter? Jag kan inte tänka mig att de flachar med bröstet, utan vänder ryggen till lite. Men kan även tänka mig att man inte riktigt vet hur man ska bete sig och titta. Oj, en tutte bordet bredvid. Nu ska jag inte titta dit, och så blir det lite spänt. Amningssjal eller inte? Hur ser ni på bröst? Sexuella eller mjölkpåsar eller både ock?

måndag 26 november 2012

Jo, jag har fått en ny header

Jag och finaste Antonio på fotograferingen som var till nya headern.

Nu är nya headern uppe. Om nu någon såg den? Vad tyckte ni? Trodde det skulle bli stående ovationer. Efter två år med samma så tyckte jag det var roligt med en header som var lite mer jag år 2012.


Vi försökte ändra bakrundsfärgen men allt blev bara vitt. Får se om den ändras senare.
Alla bilder i kolumnerna har ju en rosa ram runt sig som jag lagt dit i ps innan jag laddat upp den. Får väl ta bort alla bilder och ersätta dem med bilder utan rosa ram om bakrunden ändras. Även textfärg m.m lär ju ändras. Men en sak i taget. Jag vågar inte gå in och ändra själv i html när risken att hela bloggen kollapsar finns.

Betala på blogspot? fejk?


Har fått förfrågningar av er som bloggar på blogger att ni måste betala helt plötsligt. Idag fick jag också det. Har för mig att jag betalat förut men det var en engångssumma. Det som kommer upp nu är /månad. Om jag inte bloggar ska jag ändå betala? Är detta ett skämt/fejk? Någon som hänger på flashback och fått info om detta fenomen? Måste vi på blogspot sluta blogga nu? Jag kommer inte BETALA för att blogga.

söndag 25 november 2012

Tråkig städning präglar helgen


Hela helgen har bestådd av att plugga teori varvat med storstädning och säkerhetsmontering.

Vi håller på att montera låd- och skåpspärrar då Antonio helt plötsligt får upp både det ena och det andra. Kan bli farligt om jag inte har 72 ögon och ser allt.

Han får upp ugnen. Finns det något lås till en ugn från IKEA? Förstå om den är på och han får upp den. Då har vi ett brännskadat barn om det går riktigt illa. Jag vet inte hur han får upp ugnsluckan, men barn kan pilla upp allt med sina små skruvmejselfingrar.

Massa städning håller vi på med. Luften i sovrummet kändes så tung. Jag hade svårt att sova. Vi rev bort alla lakan, täcken och kuddar. Lyfte bort madrasserna och dammsög dem noggrant. Dammsög under sängen, bakom elementet. Torkade alla hyllor och ytor. Tvättade mattor och Hiros korg. Bäddade med nya sängkläder.

Skittråkig helg helt enkelt. Bara en massa måsten som skall göras. Släng sedan in ett barn i det hela, som vill leka och ha ens uppmarksamhet. Allt tar 3 gånger längre tid.

Tvättmaskinen, som är sönder och läcker vatten ut över golvet, har gått på högvarv i två dagar. Idag fortsätter vi med säkerhetsmonteringen så vi kan möblera som vanligt igen. Nu står det bord och stolar lite varstans för att hindra Antonio att komma åt.

(Bild tagen av NextStepStudio)

Tävling


 
Jag bloggade i veckan om lite nya produkter. Som jag skrev då så tyckte jag att parfymen och krämen luktade för starkt.  Tyckte även det kunde vara lite roligt att ge bort produkterna till en läsare i stället. Någon som tycker det luktar gott och som kommer använda dem. Tråkigt om det bara står här hemma.

Skriv ditt namn och din mailadress, eller din bloggadress, i kommentarsfältet så jag kan meddela dig om du vinner.

Jag drar en vinnare på tisdagkväll.

lördag 24 november 2012

Antonio ska börja i teakwondo...

Bara för att det är så gulligt att titta på ;)

Sötaste är ju när hen i blått gör en bakåtkick. Som ett glädjehopp. Hahaha

torsdag 22 november 2012

Klarade halkan idag

Ett steg närmar målet. Så skönt att ha halkan avklarad. Skulle egentligen gjort halkan i december i Eskilstuna, (en stad nära Västerås), men ringde och kollade om det fanns någon ledig tid på Hässlö (i Västerås). Det var fullbokat där, men jag ställde mig i kö och om det skulle bli något ledigt så bad jag dem ringa mig. Så ringde dem igår och sa att de hade fått ett återbud till idag, torsdag, så jag tog den.

Har haft sånna kramper i magen hela morgonen och varit så nervös. När jag kom till Hässlö halkbana så var vi en väldigt bra grupp. Fanns en tjej i min ålder där som var lika nervös som jag var. Inte för att glädjas åt hennes nervositet men det var skönt att någon kände som mig.

När vi gått igenom hur halkan skulle gå till och gick ut till bilarna så ville ingen riktigt vara först ut med att köra, så jag fråga om det gick bra, för dem i min bil, om jag startade. Fick köra i 70km/tim och sen tvärbromsa och försöka svänga ut till höger och så till vänster. Precis innan man bromsar så styr ledaren med en dosa att det blir halt. Hjul på en ställning runt bilen lyfter upp bilen kan man säga. Det var helt omöjligt att kontrolera bilen efter att man styrt åt höger. Bilen bara snurrade runt. Man känner på tyngdkraften och g-kraften att bilen måste få snurra klart innan man kunde få kontroll över den.

Sen fick jag känna på att köra på slingrig väg och när som helst kunde det bli blixthalt. Jag körde i ca 20-30km/tim, men fick sladd och bilen snurrade ett helt varv. Där fick man verkligen känna på hur det kan bli i en fart man tycker är sakta.
Det fanns ett moment som gick ut på att stanna innan en stoppskylt. Innan skylten blev det ”halt” så när man bromsade så gled bilen framåt ändå. Tänk er is under bilen så den bara gled framåt. Hade det kommit en långtradare på den korsade vägen hade vi dött. (vi låtsades). Väldigt bra att få prova på hur det kan bli. Man måste bromsa ner farten rejält och bara glida fram sista biten.

Har verkligen lärt mig massor idag. Förutom att köra på halkbanan så får man information om vad som händer med en själv och bilen när man krockar in i tex ett träd i olika km/tim.
Sen om man ville kunde man få prova på att volta med en bil. Hur det var att sitta upp och ned. Fick massa blod i huvudet och händerna. (Höll emot med händerna i bilens tak). Man kunde även få prova att krocka i 7km/timmen men det ville inte jag pga. min nacke. 



Halkan är inte som ett prov, utan ett tillfälle att verkligen få känna på hur det kan vara när man får sladd. Man kan bli ”kuggad” på halkan men det skulle vara om man inte gör som läraren säger. Tex om man ska köra 50km/timmen och sen svänga höger så ska man inte köra 10km/tim och sen svänga vänster. Om man skulle få panik och inte vilja köra så blir det ju avbrutet.
Båda grupperna, 4 i varje, klarade halkan idag. Jättehärligt gäng var vi som stöttade varandra.

 
Nu är jag så himla glad. En sak mindre att vara nervös över. Nu ska jag försöka få tid till att plugga teori. Sen har jag körlektioner inbokade nov och dec.

tisdag 20 november 2012

Det kommer att bli lite ändringar här på bloggen

Efter ett års tjat från min syster så kommer det äntligen bli av. Lite ändringar på bloggen. Lite uppdateringar kan man säga.
Först lär jag ju ändra min presentationstext. Jag är 26 och inte 25.
Ska byta bakrundsfärg till något helt annat än rosa. Inte vitt om ni trodde det.
Blir ny header. Helt annat än vad som är nu.

Nuvarande header

Den nya headern som jag har gjort och som jag hoppas kommer komma upp innan veckans slut. Kanske redan imorgon. Pratade nyss med min bloggdesigner och sa att jag behövde lite hjälp med att få upp den. Bloggen har ingen mall som jag kan ändra i, utan den är byggd på html-koder. Så när det gäller byte av barkund och ny header behöver jag någon som kan klistra in det åt mig.



Fick ni chock nu?! Lite skillnad på bilderna va? Den ena är vit och den andra är svart.

Kvällshäng i Antonios rum.

Här är lite bilder från i söndagskväll då vi lekte på Antonios rum. Alla saker är framdragna. Han är en mästare på att dra fram allt på golvet. Han är även bra på att riva saker.

Antonio brukar leka själv på sitt rum. När jag kom in låg golvlisten i ugnen. Dagen efter nattlampan på golvet. Så lampan har vi tagit bort. Ska köpa en list till lampsladden så han inte kan riva ner den. Golvlisten hoppas jag på att han inte sliter bort igen. Ett skåp i vardagsrummet har jag tejpat igen för han öppnar det hela tiden. Har inga fler möbler att ställa för. Måste lägga upp bilder på vad jag menar.

måndag 19 november 2012

Inhandlat det där vanliga från Kicks.

Har varit och inhandlat lite nödvändigheter från Kicks i Punkt.

Hårfärg är bra att alltid ha hemma. Hade tur då det var extrapris. Visst inte om det förns expediten sa det när jag var där.

Torrshampoo som är vit, synds inte det råttfärgade lika bra. Man färgar över allt smutsigt med vitt typ. Bra för mig som tvättar håret en/veckan.

Passade på att köpa den mascara jag använder fast i julutgåva. Då fick man med nån sotpenna till samma pris som enbart mascaran kostar annars. Ska bli roligt att prova pennan.


Parfymen var alldeles för stark. Jag är superduperkänslig mot dofter, plus att jag inte anser att bebisar och starka parfymer går bra ihop. Har gett bort massa parfymer jag inte kan använda längre. Så tänkte ge bort den där parfymen och krämen till någon av er. Inte i detta inlägg men ska göra ett senare i veckan…

söndag 18 november 2012

Bebis skriker i falsett

Först kom tanden upp. Då var det gnäll i tre dagar. Mina öron blödde och jag var så trött. Nu är det något annat jobbigt för öronen men 100 gånger skönare än gnäll. Han skriker i höga toner. Han skriker när han vill något, när han inte får det han vill, när han bli arg, när han blir exalterad, när han blir glad, när han vill busa och när något är kul.

Fick lite på film. Sorry för kvalliten, var så mörkt hemma.

Filmen:
Jag ska laga at på det som finns hemma och kollar i frysen. Då kommer den där lilla kroppen och ålar sig emellan och ska också titta i frysen. ”Varsågod” sa jag. Och herre min jesus va glad han var.

 
På filmen är han 10 månader, 3 veckor och 1 dag gammal.


Anledningen till att jag inte har bloggat är för att…

Jag tog helt enkelt ut tummen ur röven och hoppade på en sak som gett mig prestationsångest.  Förutom den där ångesten att jag är sämre än alla andra, så medförde det sig nervositet, magkatarr, acetonsmak i utandningen och det har tagit den lilla lediga tid jag har.

 

Vad hände då?
Jo, jag gick till en körskola och skrev in mig. Har börjat övningsköra. Går sakta sakta framåt. Kör enbart på körskola, inget privat. Jag får övningsköra med Gabriel vilket jag gjort två gånger, men våran bil har säckat ihop så vi har ingen bil nu.

Insåg efter ett tag att jag låg efter i teorin ett x antal veckor så nu har jag börjat plugga så mycket det går när man har ett litet barn.

 

Mitt mål är att ha ett körkort innan våren. Att få slippa känna mig beroende av en man som ska köra runt mig. Att få friheten att åka på vilka utflykter jag vill. Att kunna ta med Hiro till skogen. Att kunna hälsa på mina vänner som bor längre bort. Att kunna skriva på mitt CV att jag har körkort. Öka mina chanser till jobb och få börja jobba. Ta med Antonio på dagsutflykter. Det här körkortet är för Antonios och min skull!!!

 

Jag har gått på körskola förut men hoppade av. Första lektionen fick jag starta i backe och trodde då att det här ska man kunna. Alla andra kan alltså utan jag. Gick inte framåt så hoppade av efter 3-5 lektioner. (Minns inte). Den här gången fick jag börja på en parkering och lära mig hur man startar en bil.

 

Jag känner nu när jag läser teori att jag nog inte var mogen när jag var 18 år att göra det här. Hade nog inte förstått innebörden av alla regler. Nu är jag noga med att jag får förståelse för alla svar. Varför det är på ett visst sätt.

 

I torsdags hände en sak. Jag kände att jag hade kommit någon vart och att det kanske finns en chans för mig med att klara av detta. Jag har velat hoppa av flera gånger men det hade varit bortkastade pengar. Har redan lagt ut flera tusen på detta. Det får ta den tid det tar men jag ska inte ge upp.

 

Sen är det här med proven. För mig är det en milstolpe jag måste passera. Jag är så rädd för att inte klara det. De flesta jag pratat med har kuggat på teori eller uppkörning och sen gjort om. För mig finns inte det. I min värld klarar alla det men kanske inte jag. Förstår ni vilken skev verklighetsuppfattning jag har?! Har skithöga krav på mig. Jag tror det har att göra med att jag är äldre än snittet på körskolan där jag går.

 

Nu har jag biktat mig och berättat för er. Nu kan jag inte hoppa av körskolan för då kommer ni tjata på mig. Haha. Bästa att jag fortsätter gå då;)

 

Vill tacka min mamma och min kusin Erika som ställer upp som barnvakt då jag ska övningsköra på körskolan. Vi har gjort ett schema så de turas om att komma hit och ta Antonio.

Vill tacka min syster som också hjälpt till med Antonio. Vill tacka Gabriel som betalat mer på våra utgifter så jag har kunnat spara ihop dessa pengar under 2 års tid. Vill tacka min granne Alma som ger dagligt peptalk och som säger när och inte om.

 

Varför går jag ut med det här? Jo, det  finns fler i min ålder som inte har körkort. Som känner precis som jag gör. Jag rekommenderar då att inte ha som mål att ta körkort på 8 veckor utan kanske på ett halvår. Börja i snigelfart. Kör en gång i veckan, köp teoriböckerna. Läs dem 2 ggr. Börja plugga på körskolans datorer 1/veckan. (Nu tänker jag på er som jobbar eller har barn, då kanske man får in körning och plugg 1/veckan). Till slut börjar man förstå allt i böckerna och helt plötsligt kan man det mesta som står där.  Då kan man se ett ljus och känna att det här kan gå. Då kan man börja köra oftare och plugga mer. Gå riskettan (en föreläsning om alkohol och droger). Sen ”hej hopp” känner man att man kan boka halkan. Jag har bokat halkan, även kallad risktvåan i december. Trodde aldrig jag skulle komma så långt.

 

Sen i december blir det väl att köra så mycket som det går och plugga så ofta det går. Komma drömmen lite närmare. Drömmen om ett körkort och att kunna ta sig vart man vill…

onsdag 14 november 2012

Musik just nu


 
Darin – Stockholm    Lyssna på Spotify
Darins tokning av Pughs låt. Från programmet Så mycket bättre.

 

Maja Ivarsson – Mitt bästa för dig    Lyssna på  Spotify
Majas Darins tokning av Pughs låt. Från programmet Så mycket bättre

 

Papi Sanchez – Enamorame    Lyssna på Spotify
Latinlåt med sommarkänsla

 

Lenka – Everything at once    Lyssna på Spotify
Från reklamen på kanal 6 av Windows 8

Hej alla

Jag vet att det blir lite glest mellan inläggen just nu. Har så mycket annat för mig som går före bara. Hoppas ni kan hålla till godo.

Den lilla tid jag kanske kan få framför datorn går till annat än bloggen. Och som ni vet vill jag inte pressa fram inlägg bara för att… Då blir det krystat och opersonligt.

Har massa jag vill skriva om. Får lite som abstinensbesvär när jag inte bloggar. Vill ju så gärna sitta och skriva och hålla på med mina bilder. Det får mig att slappna av. Jag tycker det är jättekul.

Jag kan gå och tänka i blogginlägg. Ta ställning till något och mina tankar formar sig som om jag skriver ett inlägg. Eller om jag vill berätta något för er så tänker jag hur jag skulle lägga fram det. Haha.

Ha en bra dag på er

måndag 12 november 2012

Ett försök till att fotografera ett barn i tomteluva


Här är bilderna fotografen på Next Step Studio försökte ta på Antonio i tomteluva. Gick sådär va?