onsdag 31 oktober 2012

Liten stil


 Idag har han på sig:
 • En marinblå bas-body från H&M
 • Leggings från H&M
 • T-shirt från Småfolk
(Alla plagg är nya)

BVC, min vikt, Antonios vikt, sovtips

Vi har varit på BVC.

Passade på att väga mig själv då vi inte har någon våg hemma. Den hamnade ju på tippen omgående då den visade 3 kilo för mycket. Haha
Jag vägde 53,7. Säg 54. Man går ju alltid upp och ned under dygnet. Min målvikt var 62 kilo. Kan ni förstå min chock när kilo efter kilo bara försvann. Alla kläder i min garderob sitter pösigt. Men som jag sagt tidigare vågar jag inte köpa nya då jag kanske kommer gå upp.

Antonio är nu 10 månader.

Han vägde 11,7 kilo, och var 76 cm lång.

Hans 11 kilo gör att jag får värsta armmusklerna. På kvällarna när vi ser att han är trött säger min sambo: Kan du inte dansa med honom för han brukar alltid somna då.

Så sätter jag på lugna låtar på spotify, tar honom i min famn och dansar. Han blir helt avslappnat och jag blundar och borrar in näsan i hans huvud. Så dansar jag med 11 kilo i armarna tills han somnar. 4 låtar är rekordet denna vecka. Gud va ont jag hade efteråt. Igår var det 1,½ låt.

Jag dansar ofta med honom. Gärna låtar med takt/bas som hörs. Jag har fått för mig att det är bra för utvecklingen att höra och känna takten i musiken. Jag får för mig en massa. Haha. En låt han tycker om är Newkid- Jag gråter bara i regnet. Riktig tryckare a la 90tal.

 

Har ni några sovknep som fungerar för er just nu? För jag skriver i nutid. För en månad sedan fungerade det bäst att sätta honom i sängen med en leksak och så somnade han efter ett tag.

Tipsa mig gärna!

tisdag 30 oktober 2012

Liten stil


 Idag har han på sig:
 • En vit kortärmad bas-body från H&M
 • Leggings från H&M
 • Tröja från Me&i

måndag 29 oktober 2012

Eftermiddagste

Idag har Malin varit här på eftermiddagste. Det var ett tags sedan vi träffades, så vi trängde in en te-träff i våra fullproppade scheman. Vi pratade om allt. Ibland behöver vi inte prata. Vi utbyter blickar och förstår varandra. Haha. Nej då, men vi tycker mycket lika och har liknande värderingar. Då kan vi diskutera det vi tycker. Mycket kul.

 

Vi pratade på djupet om kommentarer på bloggar över lag. De som börjar med: Vill inte vara elak men..
Eller: Ta inte detta som dålig kritik men..
Vadå ”men”? Nu kommer jag skriva något nedtryckande eller taskigt men jag förvarnar lite snällt? Detta fenomen stöter jag ofta på bland Kisses kommentarer. Ta inte det här fel nu Kissie men… sen följer något halvt elakt.

Som om de sitter och lusläser hennes blogg och så fort de hittar något de kan klanka ner på så är de snabba med det. Hon har tex på sin blogg lagt till en rullande remsa längst upp. Där kan vem som helst betala 20 kr för att synas. Minst en minut, därefter tills nästa person skriver något. Skitsmart och roligt. Man kan länka sin blogg, hemsida, shopp m.m. Nej, då ska folk skriva att det är dyrt och dåligt. Att hon bara vill tjäna pengar.
Jaaaaa!,så klart hon vill tjäna pengar. Skitsmart idé hon har kommit på,  tycker jag. Ingen tvingar någon att göra detta, så skriv inte elaka saker. Herre gud. På MTV (när vi hade det i huset) så fanns det jämt att man kunde betala och få skriva en hälsning som visades längst ner i tv-rutan. Klaga på det då!
Dit jag vill komma är att jag ibland upplever det att vissa människor läser en blogg och bara väntar på att få skriva något elakt. Elakt i smyg, för kommentaren började ju faktiskt med: ta inte det här fel men…

 

Sen pratade vi om en kommentar jag fick här på bloggen. Den handlade om Antonios kläder. Den lyder så här:
Anonym sa... Ta inte det här som kritik, jag bara funderar ... Jag har nu läst din blogg ett tag och tycker om att läsa det mesta du skriver, din son är otroligt söt och samma gäller för dig. Så det jag funderade på är varför du ibland klär honom i väldigt blommiga-flikiga kläder? bara undrar då ja tycker att det finns fina pojkkläder också.


Då kan du inte ha läst min blogg då jag ständigt bloggar om genus, unisexkläder och varför barnkläder är så uppdelade. Jag uppfostrar mitt barn till en individ och inte ett kön. Att jag väljer att klä honom i bekväma färgglada kläder är toppen av isberget. Hela hans rum är könsneutralt. Han har alla färger i sitt rum. Massa rosa i hans tapet, för rosa är tydligen en tjejfärg som bara tjejer kan ha? Inte för mig. För mig är rosa en färg, punkt slut. Jag vill inte uppfostra honom att killar har blått och grönt, och tjejer har rosa och lila. Jag vill inte uppfostra honom att välja bilar och blått. Jag vill uppfostra honom att han kan välja vad han vill. Han kan välja dockor och pussel i leksaksaffären. Bakom hans val finns ingen bakgrund att jag har format honom att välja det som uppfattas ”killigt”.  

Jag står inte i fönstret och säger ”Titta bilen” hela tiden. Och, ”nu ska vi åka bilen”. Köper bilar som leksaker. Då har jag ju format honom att tycka om bilar. Herregud! Jag vet inte hur jag ska förklara det här!!!


Har flickor patent på blommor? Skulle plagget uppfattas som killigt om blommorna var i en annan färg? Varför ska det vara så uppdelat i färg, form och mönster på små barn?

 

Om ni ändå har läst så här långt i detta inlägg vill jag avsluta med att göra ett förtydligande. Det jag skriver om Antonio och mina val gäller nu. Inte när han är 1 år, 5 år eller när han var spädbarn. Det gäller idag. Som när många störde sig på mina färgval när Antonio var nyfödd. Jag ville ha neutrala färger för det blev så hårt med starka färger och mönster. Det jag skrev då, gällde just då.  Det fortsatte ju inte i flera månader…som ni kanske har märkt.

Hur jag behandlar situationer i vardagen som innefattar mitt barn och bus gäller då. Jag handlar över hur mogen han är, hur mycket han förstår och mina erfarenheter om vad som funkar. Jämför inte med era barn som går i 4:an när ni läser om hur jag gör med Antonio. Det blir väldigt fel när ni gör så.

Sammanfattningsvis, det jag skriver om Antonio gäller i nuet. Jag kanske gör annorlunda om ett år.

söndag 28 oktober 2012

Höstdag med min familj

Idag har jag, Antonio och Hiro varit hos mormor och morfar i flera timmar. Jag skulle titta i systers garderob efter kläder, för jag ska på fotografering. Hittade inget till fotningen, men jag tog lite annat som hon inte använder. Blev en kjol, en kavaj och tröja. Lånade en klänning som jag kanske, kanske, ska ha på fotograferingen. Alla mina kläder sitter ju rätt så stort på mig. Har inte köpt nå nya heller, för jag har varit så osäker på om jag kommer gå ner mer, eller gå upp igen. Vikten svajar så jag väntar.
Vi har varit mycket ute. Var så kallt idag så han fick ha overallen på sig. Nya overallen, mössan och vantarna. Vi har lekt i höstlöven och rullat i gräset. Antonio hade svårt att röra sig i alla kläder så han blev lite grinig. Var superfint väder idag så därför passade vi på att leka ute. Hoppas på lika vackert väder imorgon.

Liten stil


Nu blev det visst två inlägg efter varandra med Antonios lilla stil. Idag är ”Dagens Antonio” fotat hos hans mormor och morfar, då vi varit där och hälsat på.
Idag har han på sig:
 • En vit bas-body från H&M
 • Långkalsonger (leggings) från H&M
 • T-shirt från Me&I

lördag 27 oktober 2012

Liten stil

 Idag har han på sig:
 • En mörkblå bas-body från H&M
 • Långkalsonger (leggings) från H&M
 • T-shirt från Småfolk

fredag 26 oktober 2012

Kom då vovven

Hiro och Antonio har börjat att leka ibland. De kan dra i samma leksak till exempel. Ibland vill Hiro busa och hetsar då upp Antonio så att Antonio jagar honom. Så roligt att de börjar komma överens och ha "nytta" av varandra.
Här på bilderna nedan så skuttar Hiro runt Antonio och Antonio försöker fånga honom. Söta, söta unge. För visst ser han ut som en unge på bilderna?

Presenterna vi köpte idag


Här är presenterna vi köpte idag. Var dåligt med heldresser med fötter. Men jag köpte heldresser i storlek 50 och 56. Sen like kläder till senare som 60 och 74. Köpte massa strumpor, sådana utan hårt resor längst upp.  Riktiga bra bebisstrumpor.

Vi ska även köpa den blåa spöklampan på IKEA så mamman kan amma mitt i natten utan att bli bländad av nattdukslampan.

 
Får hoppas att ingen i familjen vi ska till idag läser bloggen, för då är överraskningen rätt så förstörd. Haha.


Köpte även lite kläder till Antonio. Som ni ser är det mycket mer färg i hans kläder. (högen till höger). Har sagt det förr men jag tycker det blir så hårt med starka färger på pyttelitet spädbarn.

Fin i håret och mamman har ont i näsan

Nu har Antonio och jag varit på språng i flera timmar. Först ute i kylan och gick med Hiro. Sen var vi och handlade presenter till Antonios nyfödda syssling. Har så j_vla ont i näsan när jag andas nu. Var så kallt ute så något har hänt i min näsa. Jag hade klätt mig varmt med undertröja, tjock jacka, polokrage, mössa och vantar. Men jag kunde inte sätta på något nässkydd. Kan knappt andas genom näsan=( Fick den en chock?

Antonios syssling har kommit, så vi ska köpa gåvor idag

Har helt glömt bort att berätta att i veckan, närmare bestämt att i måndags (22 oktober), fick Antonio sin efterlängtade syssling. Idag ska vi hälsa på föräldrarna och den nya bebisen. Mamman verkar gilla samma saker som mig i presentvägen, så Antonio och jag ska köpa lite saker till bebisen idag innan vi åker dit. Först sa mamman att hon inte behövde någonting, men med min hjälp så fanns det visst saker hon saknade.

Å, ska bli så roligt att ta med Antonio på presentjakt. Jag vet att mamman och pappan kommer bli så glada över det vi tänkt ge dem.

Om jag hinner ska jag självklart fota sakerna innan vi ska iväg.

 
Sen tänkte jag på något vis hinna slipa en stång och några krokar som jag ska spraya vita. De är till Antonios kök. Jag har ju beställt ett kök efter mina mått och önskemål. Har ni glömt det? Köpte ju en spis till honom förut. Är faktiskt väldigt glad/lättad över att jag köpt saker utspritt under flera månaders tid. Hade jag väntat tills nu hade jag aldrig haft råd. Stinghyllan köpte jag redan i somras för jag inte kunde hålla mig. Den ska upp nu när köket kommer på plats. Kommer bli så fint. Det kommer vara en spis med skåp på båda sidorna och en liten disko bredvid spisen. Till diskhon har jag fixat en kran från återbruket. Söt liten kran som man skruvar på vattnet med. Ni vet gamla handfat med en kran i varje hörn. En för kallt vatten och en för varmt. En sån kran är det. Sen har jag även skaffat en plopp från återbruket (fast diskhon inte har hål i sig).

Ovanför spisen och diskhon kommer det sitta en skiva som ser ut som kakel. Och ovanför det ska stringhyllan upp. I hyllan kommer det att stå burkar, tallrikar och glas.

När köket kommit på plats har jag lättare att se vart tavlor och krokar ska upp. Vart de passar att sitta. Sen, när det är gjort, då har jag kommit så långt i hans rum så jag vill kalla det klart. Det är så jag har min bild i huvudet.

Har även en bild av att jag kanske vill ha ett hyllplan på en vägg. Förvaring är alltid bra. Sen en gardinkappa ovanpå rullgardinen. En grön med vita moln på. Men sen är det helt slut i huvudet på mig. Lovar. Då är hans rum klart!

torsdag 25 oktober 2012

Hur får du sån volym i håret?


Anonym sa...
Hur får du sån volym i håret? Vad har du på läpparna? Fin färg.
24 oktober, 2012 21:42

 
Svar:
På läpparna på den bilden du kommenterade under har jag Maria Montazami Pink från MUS.

Jag gör alltid olika med mitt hår. Ibland gör jag frisyr, mer sällan har jag utsläppt för det finns någon här hemma som tycker om att dra mig i håret. Det är inte Gabriel om jag säger så… (punkt punkt..)

Idag körde jag på krustången. Inget löshår i. Inge spray. Bara krustång och tupering.

Jag började med underhåret och arbetade mig uppåt. Lät håret längst upp vara. Där tuperade jag bara. Avaslutade med att sätta bak håret med 4 st hårnålar.