söndag 30 september 2012

Vallby Höstmarknad

Idag skulle jag prompt få med hela familjen på höstmarknad. Det var torghandel, deltagare från ”Bondens egna marknad”, linberedning, floristutsställning, djuraktiviteter, dansuppvisning, folkmusik och mycket mer. Vallby Friluftsmuseum hade verkligen gjort ett bra jobb med tanke på alla aktiviteter och all tid det måste tagit att få upp allt.

I de gamla husen på området fanns utklädda människor som berättade om förr. Jag, mamma och syster fastnade hos en dam som berättade så fängslande. Så roligt att hon visade hur an levde förr. Att barnen sov i byrån. Man drog ut en låda och la ner barnet. Haha

Jag och Antonio fick oss en lektion av en herre hur man gjorde lin. Man skördar det på en åker, slår sönder det så skalet lossnar, bankar av skalet, kardar linet och sen spinner det till lingarn. I korta drag fattade jag det som så.

Det ända jag köpte var en tröja till Antonio i färgglatt tyg. Det var en dam som sydde så vackert. T-shirtar till barn, grytlappar med ugglor på, grytvantar m.m. Jag berömde hennes verk gång på gång. Roligast var åldern på barnkläderna. Den det stod 1år på var för nyfödd. Antonios tröja har en lapp det står 4 år på. Hahaha. Man ska verkligen inte gå på åldern på kläder, kan bli hur fel som helst

Hon sydde så fina saker och allt var så noggrant utfört. Tyvärr hade hon varken internetsida eller traderakonto. Klart jag frågade.
Var proppfullt på parkeringen. Vi hade sån tur att en bil åkte när vi kom. Annars fick folk parkera utanför området efter gatan eller någon annan stans.

Wheely bug, åkdjur

Antonio har fått en present av sin mormor. En fantastisk leksak som lockar med både sin färg och funktion. Det är ett bi eller geting, står olika på olika hemsidor, fast jag säger humla. Man kan sitta på humlan och åka runt. Sitsen är mjukt stoppad och klädd med skinnimitation. Den har fyra hjul under sig som kan rotera 360 grader, så att barnet lätt kan köra runt. Ett handtag som är mjukt så det inte gör så ont om man ramlar in i det med huvudet.

lördag 29 september 2012

Melamintallrikar och muggar

Idag har jag varit och kikat i en affär i Västerås som heter Nisses. Nisses går i konkurs och har just nu 50% på allt i butiken. Har inte varit där tidigare men idag åkte vi dit. Min mamma, syster, Gabriel, Antonio och jag.

(Stort tack till den unga tjejen/personal som gick och fyllde Antonios nappflaska med vatten)

Var ju inte så mycket kvar i butiken men jag hittade två ensamma tallrikar i en hylla. De är i melamin. Tyckte de var så fina och blev ännu gladare när det fanns några muggar kvar. Tog två av varje mönster.

När jag kom hem hamnade allt direkt i Antonios rum. Färgerna och mönstren passade så bra ihop med en uggleväska han har.

Uggletallrikar

När jag såg dessa tallrikar så köpte jag dem på en gång. De matchar ju väskan han redan har.

torsdag 27 september 2012

Antonio (s mamma) vill ha


Inredning/lek
Skip Hop Zoo Bookends. Ugglor.
Det är egentligen bokstöd men vill så gärna ha dem i Antonios hylla. De är ju fullständigt underbara.

Melamintallrikar av Ingela P Arrhenius.
 
Sex fantastiska och alldeles underbara babushkadockor av Ingela P Arrhenius. Tillverkade i formgjuten plast.
 
Stapelklossar av märket micki.
Stapla klossar och lek. 6 klossar. Ställer man dem på varandra blir det 46 cm. Gjorda i pressat trä.
Kakfat
Smarriga kakor i trä som passar perfekt till leksaksbordet.

Finns ett kakfat som är pedagogiskt. Kakfatet är som ett pussel och man ska sätta kakorna rätt. Finns även siffror så man kan lära sig räkna. Har velat ha just detta kakfate länge nu. Antonio ska önska sig det när han fyller ett. (rosa längst upp till vänster)
 
Böcker

Stina Wirsén. Någon eller några av ”Vem-böckerna”

Lucy Cousins, Molly i staden.

Lennart Hellsning och Emma Adbåde, Vad ska vi göra?

4 st böcker av Ingela P Arrhenius. Så färgsprakande omslag så de riktigt lockar till läsning där de ska stå på tavellisten.

Lampor utan sladd


Är jag efter när jag berättar att jag aldrig förstått att dessa lampor från IKEA är utan sladd. De behöver bara laddas ibland. Laddaren sitter ju alltid i på IKEA så jag trodde det var sladd. Idag förstod jag att de lös utan sladd, så det blev två stycken till Antonios rum.

 

Dessa lampor är bra när:

1.      När man precis fått barn och ska amma/ge flaska i sängen men inte vill tända nattlampan och bländas, samt väcka resten av familjen. Då är dessa svagt lysande lampor bra. Jag hade valt blått sken.

2.      Nu när Antonio ska sova. Jag kan inte vagga honom till sömns jämt, eller bära honom så han somnar på min axel. Jag sätter honom i sängen, släcker allt och tänder en sån här liten svag lampa. Efter ett tag somnar han. (Nu har jag en flugsvamp jag använder)

 
Jag hade velat haft en sån där svag lampa när jag precis hade fått barn. Jag blev liksom pigg av nattlampan och hade svårt att somna om.
 
Så här fungerar dem med ljuset:
1 Tryck en gång på huvudet och lampan lyser. Skenet skiftar färg.
2 Tryck en gång till på huvudet och det sken som lyser precis när du trycker stannar.
3 Tryck en tredje och den slockna

Voff på väggen och Voff i munnen


Idag var snickaren här och jag bestämde hur Antonios kök skall bli. Vi tog mått och åkte runt till lite olika affärer och köpte material. På IKEA hittade jag roliga krokar. Fanns bara i rött. Två korgar med röda krokar. Men vet ni vad. Under hyllan stod en kartong…som jag drog fram…och öppnade. Och däri fanns flera färger. Det var lycka. Vi var egentligen ute efter två krogar till köket där diskborste och grytlapp kan hänga. Vi hittade inga sådana men hundbakar blev det. Sex stycken hundbakar.

Äter rån på rummet


Så otroligt fint och gulligt när relationen mellan Hiro och Antonio blir mer än att Antonio drar i Hiros päls. Nu ger Antonio rån till Hiro när han själv sitter och äter det på golvet. På bilden ovan är Hiro ”knäpp” och tror att han får rån, från en bebis, genom att göra konster…för en bebis. Haha. Han gjorde massa trix och viftade med sina små tassar.
Titta på min finaste bebis. Mmmmm, säger han och blåser ut luft genom näsan.

Är så glad att jag fångar sånna här underbara ögonblick på bild. Fotar mitt barn VARJE dag. Med kamera eller telefonen. Nu är en tid då han lär sig krypa, ställa sig upp, smaka på ord. Jag tror han förstår: Mamma, pappa, titta, lampa och Hiro. Eller jag är övertygad om att han förstår dem orden. Haha.
Nu är det extra kul att ta kort på honom för han förändras så otroligt mycket på bara 7 dagar.

Hur mycket fotar ni era barn?
Och hur gamla är de?
Avtar fotandet när de blir runt 1 år?
Kör ni på tills de är gamla. Massa externa hårddiskar i skåpen? ;) Hahaha


Nät-natt-shoppat

Har precis betällt två kuddfodral till Antonios rum. Hade gärna haft någon annan bakrund på kuddarna än vit. Fast det kanske blir jättefint. Färg, färg, färg ska det vara i hans lilla rum. Rummet ska vara roligt att vara i och där skall det finnas saker att upptäcka, känna på, putta på.
Från H&M Home

onsdag 26 september 2012

Här var det full rulleSer ni att Antonios utseende börjar ”växa till sig”? På vissa bilder ser han mer ut som en liten liten pojke mer än en liten bebis. Sen förra onsdagen då han en morgon bara kunde krypa har jag fullt upp. Han är överallt, hela tiden. Nu kryper han ju fort och bra. Ska ställa sig upp. In under bordet, fastnar under en stol. Mmm, en toalettborste. Kan man dra i lådan i diskaskinen? Å, skor. Mmm, stoppa i munnen. Titta, en prasslig soppåse i hallen.

Ikväll kl 20:00 på svt 1


Ringde för en tid sedan till patientnämnden, och de i sin tur skickade mitt fall vidare till patientförsäkringsnämnden. Där berättade jag lite kort om allting som varit och det som är idag. Papper skickades hem och det har tagit tid för mig att ta tag i allt. Idag tog jag fram brevet. Började fylla i. För första gången läste jag igenom min förlossningsjournal. Jag grät. Gud så känsligt det blev. Var jättejobbigt. Men nu är det klart.
Nu har jag fyllt i papper och skrivit min historia och skickat in till patientförsäkringsnämnen. Äntligen!

 
Fick en kommentar här på bloggen idag som jag vill dela med mig av.

Ikväll kl 20:00 på svt 1. Uppdrag granskning:
Svenskt samhällsmagasin från 2012. Säsong 12. Avsnitt 5 av 17. Tusentals kvinnor drabbas varje år av förlossningsskador. Nu har det framkommit uppgifter som visar på stora brister i förlossningsvården. Kvinnor skickas hem utan vare sig en korrekt diagnos eller operation. Vissa uppgifter tyder också på att det finns barnmorskor som medvetet låter bli att rapportera allvarliga skador, vilket kan få svåra konsekvenser för kvinnan.

 

Jag ska titta!! Undra om det ska ta upp något om sfinkterruptur.
 

tisdag 25 september 2012

Hämtat ut paket

Har hämtat ut ett paket nu på eftermiddagen.
Spisen till Antonio. Nu har vi monterat ihop den. Det går verkligen inte att ta kort när det är mörkt ute, så ni får inte se den på plats.
På torsdag ska förhoppningsvis en snickare komma. Vi ska mäta och göra en ritning till diskbänk med diskho. Jag vill nog ha bänkskiva, spisen, bänkskiva med diskho. Jag hoppas vi hinner både mäta, göra skiss, handla och börja bygga=)