fredag 31 augusti 2012

Antonios rum börjar ta form


Bokhyllan är på plats. Längst ner stor en back med hans leksaker och alla böcker för små bebisar. Sen har jag lagt några av leksakerna han tycker bäst om just nu. Längre upp står saker han inte leker med än, men som gör sig väldans fint i hyllan.
Det lilla bordet och stolen står under fönstret. Krokarna ska hängas upp senare men jag har inte bestämt var ännu.
En kökshörna ska in i rummet. Har bara inte hittat någon jag vill ha än. Tycker Brios vita spis är fin men det fanns bara en lucka att öppna, utrymmet under luckan var en träskiva som satt fast. När det är ett så litet rum måste man ta vara på alla utrymmen. Vill gärna ha disko vid sidan av spisen så det följer honom genom livet. Att laga mat och sen diska hör ihop.

Har haft en kvinna här hemma som har jobbat hela sitt liv med pedagokik, barn, och barn med speciella behov. Hon tyckte allt så bra ut och att mina ideer till rummet var toppen. Hon rekomenderade varmt en kökshörna.

I kuddhörnan kan vi vuxna sitta eller ligga medan Antonio leker på mattan. Har tänkt att jag måste sätta upp någon form av skydd bakom så inte tapeten förstörs. Man lutar ju huvudet. Även Antonio förstör. Han lägger sig på mattan och sparkar allt vad han har på den vita väggen. Skyddet ska gå från dörren till hörnet, från hörnet fram till spjälsängen.
Det här med skyddet måste upp snarast. Antingen plastskivor med tyg/tapet bakom, eller plywoodskiva med skumgummi på och sen att man spänner ett tyg uppepå det.

Över kuddhörnan ska det sen upp tavellister där Antonio kan ha sina favoritböcker. Många mysiga sagostunder väntas i hörnan=)

Kom gärna med tips om ni kommer på något ang skyddet längs väggen, kökshörna eller något ni tycker skulle passa in för ett litet barn.

(Var mörkt ute när jag tog bilderna)

Wall deco, Wall stickers, väggdekal, väggklistermärken, mätsticka

När man stänger dörren till Antonios rum blir det ganska vitt och tråkigt. Vill därför dekorera dörren. Har tänkt ig en mätsticka. Tror barn tycker det är roligt att mäta sig och skriva upp det på dörren. Gör inger om vi ritar datum och längd på dörren, en nu dörr kostar inte så mycket.
Har kikat runt och valt ut några väggklistermärken.
 
Panduro
Wall Deco mätsticka retrodjur 149,00 kr

Wall Deco "Mätsticka", av plast. Måttmarkeringar 20-160 cm.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jollyroom
Sebra Wallsticker Mätsticka GrafiskBlå, 199 kr

Sebra mätsticka Grafisk Blå är en superfin och rolig wallsticker i form av en mätsticka som sätter färg på barnrummet.

Material: Pvc (kan torkas av med en våt trasa).

Färg: Blå.

 

 

 
 

Sebra Mätsticka Zoo är en härlig wallsticker i form av en mätsticka. Bör placeras 40 cm över golvet eftersom stickan mäter från 40 cm upp till 130 cm.

Motiv: Zoo.

Material: Pvc (kan torkas av med en våt trasa).

Längd på stickan: 91 cm.

 

 

 
 

Blafre Wallstickers Giraff Stor är häftiga wallstickers i bomull med en mjuk och len yta. Blafre Wallstickers kan användas för att dekorera väggar, dörrar, rullgardiner eller möbler - är man kreativ är användningsområdena många. Går att flytta men fästförmågan blir ofta något Läs mer försämrad och bomullen kan fransa sig något. Kommer i en pappersförpackning.

De olika delarna leveraras på ett ark med måtten 70x100 cm. Mätstickan är 150 cm.

 

 

House of hedda


Väggdekal Forrest mätsticka. Innehåller 3 ark. Bruksanvisning medföljer.

Med australienska Cold Coffees vägg- och fönsterdekaler förändrar du ett rum på ett kick.

 

 

 
 
Unik Dekor


Superfin mätsticka med gulliga djur från skogen i mjuka färger.

Dekoren kommer på 3 ark som vardera är 60 x 40 cm.

Storleken på hela dekoren är:
Höjd: ca 115 cm
Bredd: ca 73 cm

Väggdekoren är lätt att både sätta upp och ta ner och kan tvättas av vid behov. De bästa underlagen för ColdCoffees väggdekaler är jämna, målade ytor samt kakel och speglar. Väggar med mycket struktur innebär alltid sämre fästförmåga, men med lite spraylim på baksidan går även det bra.

 

 

Dåligt av Jysk.

Jysk.se hemsida ligger nedlagd idag. Typiskt. Skulle ringa till huvudkontoret och skälla på dem.

På deras hemsida kunde man fylla i att man ville ha deras nyhetsbrev. Gjorde man det och klickade på ”registrera”, så skulle an få en check mailad till sig där man fick valfri vara, även nedsatta, 10% billigare.

Jag gjorde det detta men fick inget mail. Väntade en dag och testade dagen därpå. Denna gång print screenade jag momenten och sparade. Fick inget mailat till mig denna gång heller. (Mailet skall komma på en gång).

Så jag skrev ut bilderna att jag fyllt i mina uppgifter samt rutan som kommit upp att ett mail skulle ha skickats till mig. Tog med mig detta till Jysk då jag skulle handla en bokhylla. Förklarade problemet med hemsidan men de sa att de inte kunde hjälpa mig. Att de behövde streckkoden på checken som man skulle skriva ut.

Men herre gud, jag har inte fått nåt mail!!!!

Det jag blev väldigt bestört över var när en ur personalen sa: Vi kan göra nåt. Hur vet jag att det är din mailadress och inte påhittad?

A, för jag anstränger mig och hittar på en adress, print screenar och skriver ut bilder? Nyhetsbreven från Jysk kommer 1-2 ggr/månad och man kan när som helst säga upp det. Så varför anstränga sig att hitta på en adress?

 

Det dem kunde göra för mig var att erbjuda bokhyllan 10% billigare, men då räknades det som reklamation och jag kunde inte byta varan om den skulle krångla. Nej tack.

Att det inte gick att fixa detta gjorde mig arg och jag kände inte att jag fick service. Inte heller när vi stod vi lagret och väntade på bokhyllan en längre stund. Till slut gick jag personligen in i lagret och frågade en man som inte alls viste att vi väntade på en möbel. Om jag inte gått in kunde vi stått där till kvällning?

Även om det inte handlar om en större summa pengar har jysk.se utlovat något som inte fungerat. Butiken sa att de inte kunde göra nåt vilket jag tycker är dåligt.

Så tänkte som sagt ringa till huvudkontoret men hemsidan är ur funktion idag=(

Ringt till butiken där jag handlade men de HAR INGET NUMMER TILL HUVUDKONTORET!!! De brukar gå in via hemsidan om de ska ringa! Jag frågade hur de gör om det uppstår ett problem i butiken. Till svar fick jag att de brukar ringa sin chef Emma L.

 

Var Emma en av personalen som var där när jag kom in? Annars tycker jag de kunde ringt till Emma och frågat. Jag fick inte varan billigare och jag tycker inte att jag fick bra service då ingen kunde hjälpa mig. De kunde väl ringt till huvudkontoret och frågat om de hade problem med checkarna, om det fanns någon bugg.
 

Golv och lister på plats

Då både jag och Antonio är sjuka så har jag inte hunnit ta bilder på hur det går med hans rum.

  • Gabriel och våran fd granne Timh har lagt golv.
  • Gabriel och hans systers man Magnus har köpt lister och kontantuttag och satt upp allt i både tak och golv.
  • Krokar för gungan satte Mange upp och jag har målat.
  • Har varit supernoga med alla detaljer. Målade ju om elementet, taket och runt fönstret. Målat alla spikar på fönsterlister och golvlister.
Någon som är intresserad att se hur det ser ut nu när lite möbler har kommit in?

Zoo pack uggla, bokad till Antonio.


Bästa babyproffsen i Västerås

Jag ringde och bad dem beställa in en ryggsäck som ska hänga i Antonios rum. De råkade ha just den inne, så hon bokade den till mig. Tyvärr var den dyrare om jag jämförde med lekmer.se där jag ändå ska beställa saker. Så hon matchade priset så jag får den till samma pris som på lekmer.se.

Nöjd kund=)

Ballongspelet på väggen


Igår kväll satt jag och gjorde tavlor av ett spel vi har köpt till Antonio.  Har inte kommit på iden själv utan såg det på roomstyle.se
Tydligen var detta pedagogiskt fick jag höra sen. Att han har spelplan på väggen av det spel vi senare kommer att spela.

 
Vi köpte föresten hyllan jag bloggade om från Jysk. Köpte även ett örngott till sängen som jag inte kan använda för det var konstiga mått. Litet. Tror det är 100*70 och IKEAs täcke är 125*110 cm.

Presenter att ge bort till nyfödd bebis

Har fått en jätterolig fråga om jag inte kunde ge tips på presenter man kan ge till en nyfödd bebis. Eller till en bebis som ligger i magen.

Nu kommer jag utgå från vad jag uppskattade när Antonio var nyfödd. Vad jag använde.

 
Kläder
Färger:
Nu är min son 8 månader och jag älskar färger. När han var en bebis blev det nästan lite groteskt att ha så starka färger, så neutralt var det jag tyckte bäst om. Har pratat om detta med många andra mammor och hittills har alla sagt samma sak. När de är så små så vill man ha lite försiktiga kläder.

Satsa på färger som vit, beige, grått. Gärna något roligt tryck på sidan av bröstet eller mitt på bröstet så inte allt ser lika ut. Patellfärger går också bra.

Klädesplagg:
Att sätta på ett litet knyte byxor och tröja är inte så behändigt. Bebisen är ihopvikt och hänger bara när man lyfter upp den. Ledlös på någe vis, så kläderna kommer att åka både upp och ned.

Bodys är väldigt bra. Sen kan man ha byxor eller tights till bodyn. Jag använde sällan byxor på mitt barn. Han var ett varmt barn så antingen hade han bara blöja, eller så satte jag på honom en body.

Finns bodies med omlottknäppning men jag tycker att de bara virade sig om bebisen kropp.
Köp inte bodies med krage eller knappar, för alla barn passar verkligen inte i det.
(Nu hittade jag inga bilder på saprkdräkter med fot, eller nå fler vanliga bodies).

Sparkdräkt med fötter var favoritplagget. Inget som korvade sig och alla kroppsdelar fick lite värme. Jag hade sparkdräkt på mitt barn så länge han var spädbarn. Hemma, pyjamas, på stan. Så himla praktiskt. När de börjar bli långa och räta ut benen kan man gå från sparkdräkt med fötter till utan, det vill säga det är hål för fötterna.

Ytterplagg:
En åk-påse-overall! BästaBästa säger jag bara. Att tränga på en sån liten bebis jacka och byxor är för mig uteslutet. Sen finns det overall med fötter som är bra. Finns utan fötter och då måste man på med mjuka tossor.

Tex om man är på stan och det är vinter .Blir varmt när man kommer in i en butik. Barnet kan börja koka. Då är det jobbigt om man ska av ed jacka eller overall. Har man däremot en liten åk-påse-overall drar mana bara ner dragkedjan, drar ur armarna, klart. Då har han påsen kvar på beben, resten ligger han bara på. Tummer upp för sånna.
 
Tänk på att det är bra om det finns som "vantar" som sitter fast längst ut på armarna. Man viker bara över när det blir kallt/man går ut. Hittade bara två bilder där det var så.
Jag hade de två första på bilden förutom att det på nr 1 fanns skydd för händerna. Jag hade den åkpåsen när han var pytteliten. Sen bytte vi till nr 2 på bilden. Den var lite större. Älskade den minns jag. (Tror jag hade alla på bilden men är osäker). Haha

Strumpor:
Jag minns att jag gärna ville ha strumpor som var vida upptill så att det inte satt åt och gjorde röda märken på bebisens vader.

 

Till sängen
Säkerligen har föräldrarna redan köpt barnsäng , täcke och kudde. Men en extra kudde från IKEA är inte fel. Bebisen kan spy eller hosta upp slem och då behöver kudden tvättas. Köp en extra kudde och förklara din tanke bakom.


Bebisvård
Puder:
Puder är alltid bra. Att ha på rumpan, i lårväcken eller under halsen. Vart so det kan bli fuktigt.
Gula tvättlappar:
Även om föräldrarna föredrar våtservetter så kan gula skumtvättlappar fungera vid tvättning och bad.
Schampo och tvål:
Ett litet kit från apoteket med tvål, schampo och babyolja.
Lotion:
Babylotion finns i massa olika märken. Doftfria eller med doft. Finns på apotek, livsmedelaffärer och på bodyshop.
Nässug:
Den med elefant på från apoteket är bra. Otri-Baby. Man stoppar en slang i munnen och sugen i bebisens näsa. Sen suger man försiktigt. Snoret fastar i ett filter i nässugen. Använde jättemycket till mitt barn.
Nezeril näsdroppar barn
Alvedon stolspiller barn
Tops/Bommulspinnar


Övrigt
Vällingdoserare:
Mått till välling, ersättning, gröt m.m.
Den på bilden har jag och den heter Bambino Vällingdoserare Ljusblå.
Pengar:
100-500 kr till barnets konto. Mycket uppskattat!
Nappflaska:
Jag tyckte MAMs flaskor var bra. Köp den lilla. Den blåa gav jag bort i present till en vi inte vet blir kille eller tjej, då de kan spara flaskan och ge vatten ur den när barnet blir större.
Nalle eller snuttis.
Nästan alla nallar min son fick kom från bukowski. Han fick några snuttisar från HM, Lindex m.m. En jättefin snuttis som är blå och underbart len från Douglas the cuddle toy. Det är det ända han har i sin säng idag. Får ju inte plats med gossedjur. Vi kallar den Douglas eftersom det står så på lappen.


Här kan ni läsa ett inlägg om vad jag gav bort till Antonios syssling som ligger i en mage.

tisdag 28 augusti 2012

Lite eftermiddagsärenden (shopping)

Vi måste till IKEA och köpa skydd för kontaktuttag samt tuggskydd till spjälsängen som ni så varmt rekommenderar. Visste inte ens att det fanns tuggskydd.

Har letat efter en förvaringsmöbel till Antonios rum och mamma hittade en på Jysk. Den blir det nog. Många fack, precis som jag vill ha det. Ett fack står det böcker, i ett sitter ett mjukisdjur, i en står en lampa. Ja ,ni fattar. Ska även kolla på bäddsett till spjälsängen då han bara har neutrala färger nu. Vill ha nåt färgsprakande.
 

söndag 26 augusti 2012

Me&i klädparty

Idag har jag och min vän Alma varit på ME&i klädparty. Var superkul att få känna på plaggen och se hur storlekarna såg ut. Jag hittade några måste-ha-plagg, men det var väldigt dyrt så får se hur jag gör.

Hade lätt köpt om det var sommar och man kunde visa upp de fina plaggen när vi var ute på språng, men nu har han ju tröja eller jacka på sig så fort vi är ute.
Här är ett par av mina favoriter från höstens kollektion. Byxorna tror jag låg på 260 kr, och bodyn på 225 kr. Visst var det superfint ihop?

Fanns även en äppelbody med ett par byxor till och på byxans rumpa satt ett äpple. Alma och jag skojade och sa att det var så gulligt så man skulle försöka få bebisen att ligga på mage för jämnan för att äpplet skulle synas=)

Bilder tagna från meandi.se

Prova på en vardag


 
Idag ska vi försöka oss på vardagslivet. Jobba lite med Antonios rum, handla livsmedel och jag ska iväg med min vän Alma på Me&i klädparty. Ett litet steg i taget.


Du ler och skrattar med mig igen…ibland…då och då. Det gläder mig något enormt.

lördag 25 augusti 2012

Återhämtar oss på landet

Jag och min familj och många ur Gabriels släkt har idag träffats ute i Tillinge på landet. Älskar att vara där. Vågar inte riktigt knalla ut i skogen i höga gräset utan väntar med det tills hösten, då gräset är kortare och fästingarna färre.

Vi har gjort pizza, klappat hästar, gått nästan i skogen, upptäcktsfärd i alla lador m.m..

Skulle mata Antonio men hade svårt att böja mig då jag knäckte ryggen när vi tog hoppbilden. Haha. Löste det med att lägga en filt under flaskan.
Roligt med den där hästen. Antonio sitter ju ofta på min höft men han hjälper inte till eller håller i mig. Men ni skulle sett när det stora hästhuvudet tittade ut ur spiltan. Hahaha. Jag bara kände hur hans ben kramade om mig, ena handen kramade min arm och den andra tog ett stadigt grepp om min tröja.  Gullunge va mysigt det var…för mig asså;)

fredag 24 augusti 2012

80årig kvinna förstörde en bild i en kyrka från 1800-talet

Asså gud vad jag har skrattat åt detta. Lär artikeln på aftonbladet här.

Korta drag: I en kyrka i Spanien finns en bild på en vägg av Jesus. År 2010 blev den fuktskadad och förstördes i stora drag. Kyrkan åtgärdade inte bilden så en 80årig kvinna i församlingen tog saken i egna händer och tog med sig pensel och färg och ”återställde” målning.

Bilder från aftonbladet:

1, Jesustavlan som den såg ut innan skadan 2010

2, Den fuktskadade tavlan under 2012.

3, Den av den 80-åriga kvinnan "restaurerade" tavlan.

Jag kan inte sluta skratta åt kvinnans målning.
Nu till det roliga:

trots att det finns en vakt så insåg ingen vad den gamla damen sysslade med förrän hon var klar”

Alltså, det fanns en vakt i kyrkan som inte såg att det stod någon med färg och pensel och målade på en vägg. Länge dessutom! Kvinnan gjorde säkert så gott hon kunde. Vakten patrullerade förbi några gånger utan att se henne?

Var kyrkan för övrigt tom på folk? Hur kunde ingen se henne. Eller var det så att alla trodde hon var där för att restaurera Jesusbilden?
 

Två saker Antonio gjort i ett inlägg

Två flugor i en smäll. Var tvungen att skriva båda sakerna i samma inlägg, då det ena ledda till det andra.

Antonio ställde sig som på knä vid barnsängskanten förra veckan så dagen efter sänkte jag ner botten. Ena sidan på barnsängen är sänkbar så man lättare kan ta upp och ned barnet. Än så länga har jag haft den nere hela tiden. Han ställer sig så där på knä och drar tänderna på kanten:


Nu ikväll tuggade han maniskt på kanten. Jag gick fram och såg att han var full med färg.
Visst ser han skyldig ut? Ungefär som: "Jag har inte gjort nåt". Titta noga, vit färg i hela ansiktet ju!

Sen såg jag insidan av sängkanten och herregud vad han hade käkat trä.
Om det blev så här på någon minut så hur ser den ut när han är ett?

Nån timme senare fick han sitta i sängen och leka. Vi hade musik på och jag dansade och försökte få Antonio att dansa med kroppen. Vänder mig om en stund för att gåra något och när jag vänder mig tillbaka hittar jag honom ståendes i sängen. HAN STÅR UPP!!!! Han ställde sig upp själv!!
Jag gallskrek. Nästa sak jag skrek var: KAMERAN! Och så hann jag ta en bild innan han föll på knä igen.

 

 

Massa nya färgsprakande kläder till Antonio

Antonio har växt ut alla sina bodies utom 3 st. Alla färgrika bodies fick åka ner i förrådet. Och där gapade han klädbyrå tom. Det som fanns kvar var bara tröjor och t-shirtar i mörka färger. Så den här mamman började köpa en tröja och en till och en tredje.
 Nu står jag här med hur måna plagg som helst från märken så som Me&I (de flesta kläder är därifrån), Småfolk, Snoozy och POP. Kläderna är köpta på tradera, begagnad affär i Västerås med barnkläder, och sen lite nya plagg från nätet. Förutom kläder har jag snöat in mig på mössor. 2 st från Pop för de har så himla bra kvalité, och en skitsnygg från Me&I. En hemmasydd från tradera som var dålig. Den var sydd runtom (uppifrån och ned), men kanten nedtill var bara invikt. Inte sydd. Bortkastade pengar=(

Bilderna blev inte bra. Man ser ju inte de fina färgerna som plaggen har. De ser ju gråaktiga ut.

Har varit svårt det här med storlekarna då det skiljer något kolosalt från märke till märke. Har inte riktigt vågat chansa, så mycket är större storleker som är undanlagt tills han blir större.

Alla plagg jag köpt är inte med på bild. Lite låg i tvätten och en massa var bara randigt och enfärgat så det var inget speciellt.