lördag 30 juni 2012

Plåtburk för Socker

På festivalen som äger rum denna helg här i Västerås så är det ett torg som har massa stånd med antik och kuriosa. Det är ganska dyrt där. Så är det alltid när det är mässor eller nåt annat jippo. Men jag kostade på mig en plåtburk för socker. Kände att när vi åt jordgubbar med mjölk häromdagen, var det rätt så tråkigt att sockra med en sked direkt ur påsen. Med denna burk blir det lite trevligare.

fredag 29 juni 2012

Picknic på festivalen

Lite spontant åkte Malin och jag ner på festivalen för att lyssna på konsert och äta picknic. Ja, så spontant var det inte då Malin hann göra både pastasallad, muffins och rulltårta, men vi bestämde detta idag i alla fall. Hur trevligt som heslt.

torsdag 28 juni 2012

Barnaktiviteter på Västerås cityfestival

Jag hade läst i tiningen att en blå liten husvagn skulle gästa festivalen som är i Västerås nu i dagarna. Husvagnen, eller Bubblan som den kallas, är ett lässtimulerande projekt som detta år riktade in sig på barn mellan 0-3 år. Det är biblioteket som ligger bakom Bubblan.
Min granne Alma och jag skulle gå dit, sen ville Robin haka på och till sist Malin. Så vi blev ett gäng som prick 13:00 möttes upp på gården för att gå ner på stan.

Förutom den lilla blåa husvagnen som var inredd med matta, speglar och mjukisdjur fanns ett tält med sackosäckar, kuddar och pusselmatta. Där inne kunde man sitta med sina barn och läsa böcker. Våra barn tuggade böcker i stället. Vi fick vara med på bilder som skall upp på bibliotekets hemsida.
 Elmo, Antonio och Elvin.

onsdag 27 juni 2012

Monchichi

Bloggade igår om en röd mugg med röda bestick jag hittat i en skrubb hos farmor. Hittade även en gammal monchichi som var väldigt sliten och sönder. Ska försöka göra rent den och laga den. Hur gör jag rent den? Ska jag dra loss huvud, händer och fötter och tvätta tyget i handfatet för att sedan limma ihop den?
Och hur gör jag med ögonen?

Bada i poolen i duschen

Innan läggdags ikväll badade Antonio för första gången i sin grod-pool. Å så han plaskade. Det här gör vi om snart igen=)

Grattis min härliga Antonio på halva din födelsedag

tisdag 26 juni 2012

Retro-Picknick till Antonio

Hittat i farmors skrubb när jag var där i våras
Har glömt visa denna underbart fina röda plastmugg med blommor på i äkta retro-anda. Hittade även röda bestick som jag tyckte passade fin-fint ihop med muggen så de ska få stå i muggen och utstråla picknick.

Någon som vet något om muggen eller besticken? Känner igen besticken från barndomen men kopplar ej ihop vart de kommer ifrån, och om de ingår i en serie med tex tallrikar eller så.
Tacksam för svar.

Undervattenskamera

Igår köpte jag en billig undervattenskamera. Kostade 900 kr men de andra kostade mellan 2000-4000 kr så ja, den räknas som billig. Det är ingen kamera för dykning då den bara räcker 3 meter, men elgiganten sa 1-2 meter… eller 1. Håll er i bebisbassängen på löga typ. Haha. Jag ska ha den på badhuset så den duger väl. Fanns i färgerna barbie-rosa, metallic-blå och svart, jag tog en svart. Den är lika stor som en sån där kamera man hade på 1900-talet med film i. Många undervattenskameror va så där tjocka och klumpiga så det är bara att gilla läget.
Den kan filma i litet HD-format. 720 p på youtube om ni förstår vad jag menar. Ingen full HD med andra ord.
Det finns typ 3 st knappar på den. On/off, ta kort, filma. Sen finns ju play och ok-knapp men det är ju de där3  simpla knapparna som sitter ovanpå kameran som man behöver lära sig. Den går på AA batterin. Ingen laddare man råkar glömma hemma när man ska på semester.


Hoppas det blir bra bilder. Jag köpte den för jag vill kunna ta massa kort på Antonio när han badar. Eller på mig själv under vattnet. Haha. Nej men har länge velat haft en undervattenskamera så jag slog till nu.

söndag 24 juni 2012

Picknick på Åsby i Hallstahammar

Idag gjorde Gabriel iordning Picknick som vi packade i korg. Tog med oss grannarna, packade bilarna med barn och barnvagn och åkte till Hallstahammar. Där var vi in på Åsby och tittade, därefter gick vi till mini-zoo och åt picknick. Vädret var väldigt oförutsägbart. När vi t ex kom ut från Åsby regnade det, när vi gått till mini-zoot sken solen. När vi satt och åt var det jättevarmt. Sen kom molnen och så där höll det på.

När vi ätit och tittat på alla djuren, klappat kaniner och getter så åkte vi till Skantzsjön i Hallstahammar. Vi köpte glass på ett mysigt café, gick längs vattnat och hittade även ett museum. Jag skulle gärna tillbringat mer tid inne på muséet men papporna stod utanför med barnvagnarna och regnet kom, så Gabbe hämtade oss och sa att vi skulle åka hem=(

Museet var kostnadsfritt och man kunde få en gratis guidad tur om man så ville.