måndag 30 april 2012

Firar Valborg med fika på Djäkneberget

Idag tog jag med min mamma och syster, bebisen och hunden till Djäknebergt för att gjöra något roligt nu när det är Valborg. Vi köpte fika och satt i solen.
Efter fikat gick vi i gamla stan och strosade, sen in till stan och sen hem.

Hoppgungan är uppe

Antonius rum får vänta då jag ångrade mig ang att måla konsollerna så ska invänta de jag vill ha. De är slut på IKEA nu men inkommer i sommar. Så läget är som det är=(

Hoppgungan är på plats i alla fall. Där fick han provsitta lite igår när syster och jag lekte med honom.

söndag 29 april 2012

Med bästa syster, finaste ungen och sötaste Hiro

Idag skulle syster komma hem till mig. Var själv hemma. När hon kom hade jag precis kommit ut med barnvagn och Hiro. Det var så skönt så vi gick upp och lämnade min jacka och bytta till tunn mössa på ungen. Sen gick vi ner mot stan. Gick till vattnet och var där. Sedan till en park med stora gräsmattor. Gick och köpte kaffe och sen hemåt.
Underbar start på dagen!
Hahaha. Det ser ut som om jag har en halv hund. Han kissar på frambenen, så bakbenen är i luften lite bakom honom. Ser ut som om jag kapat av halva Hiro i photoshop. Hahahahah.
 På vägen hem satte sig Hiro mitt på cykelbanan och vägrade gå. Det betyder "bär mig, jag orkar inte gå mer. Han fick åka lite vagn=)

lördag 28 april 2012

På IKEA och handlar hyllor till Antonios rum

Men suck va all min planering sket sig. Hade ju en bild av hur jag ville ha det i Antonios rum. På IKEA fanns inte hyllorna i rätt djup i de mått jag ville ha så fick köpa stora hyllplan för att sen såga itu den ena. Jag ville ha hyllplan utan konsoller men de fanns inte i högblank vit så då var jag tvungen att välja konsoller. Konsollerna jag ville ha var slut och kommer in i sommar. Så fick ta några i trä och måla dem vita! Jävla jobb det här projektet blev! Kommer dröja innan det ens kommer hända nåt i barnrummet för det är så mycket förberedelser först.

Vill tillägga att det tog väldigt lång tid att välja om och vela fram och tillbaka tills jag kom på nya lösningar. Hela tiden hade jag en personal som hjälpte mig. Fick växla mellan två stycken. Men bra blev det ju tillslut. Även om det blir med konsoller nu istället för utan och en massa målning och sågning så kommer det bli bra i slutändan.

Köpt en doftspray

Idag har jag varit och köpt saker till Antonios rum. Var även tvungen att kila in på Countryhouse en snabbis och köpa en doftspray. Med hjälp av den ska jag spraya och säga:
- Gabbe jag har städat.
-Jag känner det på doften, ska han svara.

torsdag 26 april 2012

Imorgon hade jag tänkt göra Antonios barnrum.

Jag har surfat runt, sparat bilder i en mapp och valt ut 4 st bilder som jag ska utgå ifrån när jag gör hans rum.
Inspirationsbilder jag sparade ner på datorn när jag googlade ordet "barnrum".

Hyllor
Självklart ville jag har lantliga hyllor men jag tyckte ändå det blev finast med vita blanka hyllplan från IKEA. Jag ska ha två hyllplan i "vuxenhöjd" varav den översta ska vara längre än den under. Där ska jag mest pynta med gamla fina retroleksaker samt ha som förvaring.

Böcker
Ska köpa två små vägghyllor för böcker som skall sitta långt ner på väggen i ett barns nivå.. Jag älskar högläsning, rim och ramsor. Jag läser för Antonio varje dag!

Förvaring för leksaker tillgängligt
En vit korg till alla småleksaker så som tugggrejer, prasselgrejer och ljudgrejer.

Gunghäst
På något sett tycker jag att en gunghäst i ett barnrum är lika självklart som handdukar i badrummet. Nej då, hahah, men jag tycker det passar in och självklart blir det en gammal fin gunghäst. Inte en vit och sliten som jag ville ha först, utan en brun hårig (sliten) med man och sadel.

Hoppgunga
Kroken är äntligen uppsatt (Tack grann-Henke). Nu måste jag bara tillbaka till bauhaus och byta kätting eller karbinhake då haken är för stor för kedjan. SUCK. Jag som fick hjälp och allt, och ändå blev det fel.

Tavlor.
Tänkte köpa lite olika vita ramar och göra egna tavlor. Bilder ur böcker, bilder jag scannar in och sätter ihop i datorn, tyger. Vill ha ett fint tyg med typ djur på. Inte något typiskt killigt, utan det skall helt enkelt passa ett barn, inte ett kön.

Vimplar
Jag ger mig på och syr själv.

Dockvagn
Något gammalt som får mitt hjärta att slå dubbelt
En dockvagn från förr från märket Micki. Dockvagn!? Ja, hans pappa kör vagn, då får väl Antonio också köra vagn. Roligt att det kommit dockvagnar i killmodeller. Jag har fått tag i en röd med målad blomma på sidan. Röd känns som en färg som är lika killig som tjejig.

Läragåvagn
Köpt. Den är gul, röd, grön och blå. Funkar just nu som bokförvaring.

Tittskåp.
Har gjort ett tittskåp, målat och klistrat in tapet i facken. I tittskåpet finns små leksaker jag hade när jag var liten. Det är färgglatt och fångar min sons uppmärksamhet. Roligt för honom, roligt för oss vuxna att titta i och minnas=)
Killigt och tjejig?
Jag försöker att inte bomba Antonio med killfärger och killmönster. Bara ge honom bilar och trummor och på så vis uppfostra honom att det här leker killar med, punkt slut. Jag klär honom inte i rosa och ger honom disneyklänningar att leka i, men jag försöker att tänka efter när jag väljer hans leksaker. Han har fina leksaker i trä som inte riktar sig till ett speciellt kön. Det är klassiska leksaker från bla Brio och Micki. Han har massa i plast i alla regnbågens färger. Tror faktisk inte att JAG har köpt en enda leksak som riktar sig till något kön. Det kommer väl men kom på nu att jag inte gjort det.

Köpt en så fin docksäng som jag ska göra om

Har fått tag i en gammal docksäng. Den var så fin och välgjord så den fick följa med mig hem. Har slipat den och i sommar skall den sprutmålas vit.

Hur det går med mina fågelholkshyllor...

Minns ni att jag påbörjade två hyllor som påminner om fågelholkar? Min granne hjälpte mig att såga, skruva ihop och spackla dem. Hjälpte och hjälpe, han sågade och skruvade ÅT mig då jag sågat med vanlig såg och inte fick till 90graders vinkel.
Sen var jag sjuk så länge men nu är jag frisk igen och kan fortsätta med mina projekt.
De kanske blir klara imorgon. Ska bara måla ett lager till. Får se hur det hinns med.

Back in the Days. 2007-2008


Förfest. Faktiskt i det hus där  jag bor i idag. Lars hette han. Det var den vägen jag ville bo där jag bor idag. Blev förälskad i huset och gården, läget och allt runtonmkring.
Andra bilden är jag och Liin i sthlm. Vi ska ut på stureplan.

Stora FHM:festen på Café Opera 26:e April 2007. Nalle från Go-baren. Han till höger kan vara hans adoptivson 30 år. Var där med Liin.

Kicken från the poodles. Det var absolut inte så att han var nära utan det var bara för bilden vi gjorde så. Han var fantastikst trevlig minns jag. / Dhani som var med i A-teens.

På väg hem från en kväll på Stureplan stötte vi på dessa. / Jag och Liin på sightseeing i Stockholm. Vi gjorde ne massa turistiga grejer en hel dag. Skitkul var det!

Vimmel. Om nu någon Västeråsare känner igen någon på bilden och undrar om de har rätt så här är namnen: Emma, jag. Jag, Micke D och min bästis Josephine.

Lars, André, jag. / Emma H, vakt, jag.

Kusin Erika och jag. Vi är på min systers konfirmation./Jobbet.

????. Någon som ville visa sin rygg antar jag... / Elita Löfblad, jag, Bella.
 Min temafest på en krog som heter Pluto här Västerås. Adventstema är detta.

Kusin Ninni och jag. /Amme, jag och två dansare från Västerås. Han i vita kepsen heter Mario och honom kan man se bland annat som dansare i melodifestivalen till en hel del låtar.
Västerås har många bra dansare!

Temafest på Pluto igen. Alla hjärtansdag. / Bearpong. Jag failade hårt och Heiki som killen på bilden heter blev så där "men suck vad gör du"-sur  på mig.

Förfest hos Gabriel. Jag har temafest igen. På en krog som hette SILK. Marlenes Dirty 2. Uppföljare av Marlenes Dirty1.

Åh, här är temafesten Marlenes Dirty 1. Ordningen på bilderna är inte den bästa.
Jag sydde dem där öronen sjäv. Och skjortärmarna, flugan runt halsen. Hade även en boll på rumpan. Allt hade jag knepat ihop på egen hand.

Grillning hos Pischa, Ni har även sett henne i Djungelns Drottning. / Clean group arrangerade Prideveckans första riktiga fest på onsdagen och partyt på Göta Källare gästades av ingen mindre än übertransan Amanda Lepore som både sjöng och kastade kläderna. Några av kvällens gäster som syntes i vimlet var bl.a Jean Pierre Barda, Marie Plosjö och kändisfrissan Bobby Oduncu.Gabbe och jag blir ihop.=)

SLUT. Förlåt för att bilderna inte låg i så bra ordning. Märkte det när jag skrev alla texter att det var lite oordning. Men kan inte ändra för jag kör med gamla inställningar på bloggen för att få bilderna bredvid varandra och då hamnar uppladdad bild högst upp, punkt slut. Därför ligger dem nu som dem ligger.