söndag 31 juli 2011

Packar resväskan för imorgon åker vi till Italien

Då bär det av till Italien då. Imorgon åker vi så jag packar nu. Allt blir lite i sista sekunden då vi renoverar samtidigt. Igår tvättade jag allt. Idag har jag handlat, städat lite, packat, målat bordet m.m. Nu fortsätter renoveringen i nån timme till, sen skall vi bort, sen hem igen och packa klart och städa hela lägenheten.

Hiro är ledsen och tjurig idag för han fattar att vi ska lämna honom. Han skall bo hos mina grannar som bor på samma loftgång som oss, så han får gå hem när han vill.

Man får inte ha så många kilon i resväskan så jag har packat väldigt försiktigt. Med min gravidhjärna har jag väl glömt hälften hemma, vilket jag kommer inse när vi kommer fram.
 Italienresan kommer förhoppningsvis ge oss ett namn till bebisen. Vi tror att vi vill ha ett italienskt eller spanskt namn.

lördag 30 juli 2011

Bebisens första present- supersnygga skor från Juicy Couture Baby.

Idag fick våran lilla kille som ligger i min mage sin första present av våra vänner Liv & Karwan och deras son Tiago.
Ett par supersnygga skor från Juicy Couture Baby.

Gravid-present

Jag har fått in första gravidpresent av min vän Sonja som bor i Stockholm. Det är ett smycke som heter gravidbola. Man har den på en lång kedja som räcker ner till magen. Kulan ger ifrån sig ett litet ljud som en dov bjällra, vilket skall lugna barnet. När barnet föds så skall man bjällra med den lilla kulan och då skall bebisen känna igen ljudet sedan den låg i magen och bli lugn.

Målar om nya bordet

Idag har jag varit aktiv. Har köpt ett nyt soffbord på blocket för 300 kr som jag idag bar ner i boden för att göra om det. har slipat bordet med slipmaskin och sen målat ett lager vit färg. Var ner nyss och målade ett till lager på de ställen där de torkat. Nu får det stå över natten. Får se om det torkat tills imorgon så jag kan måla klart det då.
Tanken med bordet är att det är smalt och avlångt. Då kan man sitta flera vid tv:n ich äta. Under finns ett plan där an kann rulla ihop pläder på vinterna och lägga. Då slipper man ha 3 olika plädar i soffan som gör att det ser stökigt ut.
 Glömde ta "före bild" men klippte ut bilden på bordet från blocket. Så här såg det ut när jag köpte det.

 Målat på ett lager färg. Hoppas allt håller då jag inte kom åt att slipa överallt. Så som pinnarna under bordet. Hur som helst är bordsskivan slipad. Jag målade med vit väggfärg. Tror ni det håller? Färg som färg tänkte jag. Tog det jag hade.
Här är boden på gården. Här inne kan man stå och slipa, snickra och måla. Perfekt! Jag har bidragit med allt ni ser på bilden förutom bordet i träfärg längst bort. Sedan kan jag vara den ända som använder detta rum just nu också.

Allt skall fixas nu, och jag har en massa energi över till att göra det

Vårat vardagsrumsbord vet jag inte vad jag tänkte med när jag köpte det. Jag antar att jag tyckte det var fint då. Idag passar det inte in här hemma. Gabriel däremot tycker det är fint. Han vill inte köpa nytt. Jag har inte tjatat om ett nytt, men kommenterat det en längre tid, så nu skall det äntligen bytas ut.

Vi har även varit duktiga och slipat de fula byråerna som även de står i vardagsrummet. De skall målas vita. Så spar vi in 1600 kr vilket det hade kostat att köpa nya.


Bordet skall bytas ut och byrån är slipad och skall målas.

Resterande ultraljudsbilderna

Här är de övriga bilderna jag har från ultraljudet igår. På den översta bilden ligger han med huvudet på min moderkaka som i detta fall agerar huvudkudde. Jag vet inte om någon större förklaring behövs till bilderna. tycker man ser ganska bra hur han ligger och vad som är vad.

fredag 29 juli 2011

Vårat första ultraljud

Idag var vi på ultraljud. Så bilden på bebisen jag la ut var ca 1 och en halv timme gammal.


Bebisen rörde på sig jättemycket och jag skrek till av förtjusning. Som jag har väntat på den här dagen. Att få se att det verkligen ligger något där inne i magen, och att den inte bara är något jag ätit…för mycket av.

Bebisen var frisk och allt så bra ut. Gabriel hade tydligen varit jättenervös inför besöket och hade oroat sig över att nåt skulle vara fel. Han hade inte velat sagt nåt till mig. Jag själv hade bara känt spänning. Bilden längst ner på honom är tagen precis efter att jag rest på mig. Han sitter och är så glad så det kan ni inte tro.

Vi fick se att det var en liten pojke och blev väldigt förskräckta för vi var helt inställda på att det skulle vara en flicka. Min lillasyster Rebecca har dock sagt pojke från start, så hon vann då. Båda jag och Gabriel var helt överens om att vi ville veta könet i förväg. Och tur var väl det för gäst/garderobsrummet är väldigt tjejigt och rosa, så skall det bli barnrum senare så lär vi fixa det nu. Sen finns inte tid. Så jag skall måla om. Nej, jag får inte måla, men jag kan förbereda med att tömma rummet och tejpa maskeringstejp.

Vill någon gissa på vilken färg jag redan valt ut? Kan inte vara så svårt att gissa om ni känner mig rätt;)

Kan ni fatta att jag har en liten kille i magen!!! Han har fylliga läppar. Vi har bild på läpparna. Jag bad barnmorskan zooma in dem. Både jag och Gabriel har fylliga läppar så ville bara försäkra mig om att vårat kärleksbarn också hade det.

Gabriels och mitt kärleksbarn

Jag är gravid!!!!!!!!!!
Vi skall få en pojke på julafton.

torsdag 28 juli 2011

Tycker ni skall läsa bloggen imorgon

Imorgon kommer jag att berätta något. Har klurat ett tag på om jag skall berätta, och i så fall när. Men imorgon är en bra dag att säga det.
Kram

Fashion dog


Här är bild på hur dem såg ut igår när jag provade kläderna. På översta bilden viskar Chippen något till Hiro. Undra vad de säger;)

onsdag 27 juli 2011

Målat om en gammal kulram

Köpte en kulram på loppis för 20 kr. Den hade svarta kanter och en gul pinne baktill. Jag började med att sanpappra bort färgen för hand med sandpapper. Sen målade jag i omgångar, då det inte gick att måla alla partier på samma gång pga kulorna. Hade velat sprutålat hela kulramen vit, ink kulorna, men jag lät originalfärgen på kulornavara kvar.

Sitter och provar kläder på vovvarna

Är sjukt varmt i lägeheten. Går runt i BH och shorts. Provar kläder på vovvarna för att se om Chippen kan ha samma storlek som Hiro.

tisdag 26 juli 2011

Grill-lunch

Idag hade vi grill-lunch vid ett-snåret med några vänner. Vi grillade kött som vi lade i tunnbröd tillsammans med sallad och åt.

Badrummet blir så fint

Vi har varit runt med nya bilen och köpt möbler, blandare, handfat, dusch, m.m till badrumet. Var så skönt att vi kunde få in allt. Nu när vi har kombi är hela livet lättare ;)
Vi har monterat hela helgen och igår kom rörnokaren och drog rör- Äntligen börjar det hända saker i badrummet.
Här skall jag ha mitt smink och mina mina krämer.


lördag 23 juli 2011

Vi har köpt en ny bil

Igår blev vi stolta ägare till en ny bil. En BMV kombi. Å vad jag är glad för att vi äntligen köpt en riktig bil. en bil där man får plats med saker. En bil vi kan åka till IKEA med och faktiskt få med oss någonting hem.
Här är bilder på bilen ifrån när vi besökte Björnön igår kväll.