onsdag 27 april 2011

Svåra ord

Har gjort ett häfte med svåra ord som jag pluggar på. Har pluggat in ett A4, så nu har jag vänt blad. Gabriel är snäll och förhör mig. Orden har jag tagit från gamla högskoleprov samt andra prov. Vissa ord kan jag knappt uttala. De flesta har jag aldrig hört förut, kanske hört men inte lagt på minnet. Nu är det bara att plugga in så många ord som möjligt...
 presumtiv, rendera, aversion, konsolidera, likvid, somatisk, konstellation, fallenhet, markant, förvanska, stinn, dust, luttrad, dynamisk, permittera, begeistrad, kut, ajournera, deportera, anekdot, sinnrik, omsider, ringakta, deskriptiv, insinuation, androgyn, kontinuitet, psykofarmaka, mantra, obskyr, betingelser, essensen, moderera, vurm, stuckatur, sekulariserad, dekret, ambulera, plattityd, altruism, travestera, fromleri, äska

Kan ni sådana här ord?

Svar ang Hiro & Betsy

Fick en kommentar ang om det går bra för Hiro att leka med Betsy som är större än honom.
Hittade en liten kort film på när de leker. Som ni hör står vi bredvid och ser till att allt går försöktigt till. Hiro är nyfiken och går fram, lika snabbt som han blir lite rädd och springer undan.

tisdag 26 april 2011

För få bra arbetsplatser/ Ledarskap

För få bra arbetsplatser


Har insett att det finns väldigt få bra arbetsplatser där det flyter på bra, och alla har sina arbetsuppgifter och vet vad de ska göra. Utan att behöva ta på sig en massa arbetsuppgifter som gör att man blir utmattad och mår psykiskt dåligt.


Kniven mot strupen. Alexander Nilson kommer till en restaurang som går dåligt. Hans uppgift är att under 5 dagar få restaurangen att gå från konkurshotad till att bli lönsam. Problemet i att restaurangen går dåligt ligger oftast i att chefen är dålig. Har ingen koll på vad de anställda ska göra och är rädd för konflikter samt förändringar. Det är alltid samma visa. Alexander är väldigt markant i vad alla skall göra. Kocken steker på maten och kryddar. Kökshjälpen tar fram kött ur kylen och ägaren skall se till att allt går bra m.m.

I alla program är det samma visa. Tänk på hur vanligt detta måste vara i restaurangbrachen!



Tabatha's salon takeover. Frisören Tabatha Coffey tar över en konkursmässig frisörsalong där allt är åt skogen. De anställda har oftast inte fått arbetsuppgifter utdelade utan det är allas ansvar att svara i telefonen, det är allas ansvar att ta emot bokningar och det är allas ansvar att städa. När skall detta ske när de anställda är upptagna med att klippa hår? Att svara i telefon blir irriterande för det blir oftast samma person som får göra det. Ingen städar sin station för det finns inte tid på schemat för det. Ingen städar salongen för varför skall just ”någon” göra det? Även i detta program får chefen/ägaren lära sig hur viktigt det är att på ett tydligt sätt sätta upp ett fungerande schema för de anställda. Dela ut uppgifter så att salongen flyter på bra. Ge utbildning till de som behöver lära sig mer.

I dessa två realityserier får vi se hur man med enkla medel och ändringar kan få ett ställe att fungera på ett professionellt sätt. Hur de anställda pustar ut av lättnad över alla ändringar och förbättringar.



På hur många arbetsplatser är det kaos? På hur många företag slussas anställda bara ut och får sköta sin uppgift bäst de vill bara de kniper käft och gör sitt jobb?

söndag 24 april 2011

Grilla på soldäcket

Efter att vi varit på Kajen idag så åkte vi till maxi Stormarknad och handlade korv och potatissallad. Åkte hem och tog fram grillen.

Några låg ute på gården i bikini och solade. Det var jättevarmt så jag fick gå upp och byta om jag å.

Det blev jeans-shortsen och bikini. Gabriel stod vid grillen medans jag tog ut allt och dukade fram.

Titta så mysigt jag gjorde på soldäcket. Om ni tittar bredvid grillen så har jag tagit en skiva och lagt ovanpå en ihopfällbar pall så att det blev ett grillbord. Så smart.
 Borttagen 
Grannens hund kom och hälsade på.

Hon heter Betsy och ville leka lite med min hund Hiro.

Kajen

Har varit en perfekt dag idag. eftewr att jag varit ute och tränat trix på gräsmattan med Hiro så satt jag och min granne Anna och solade lite på soldäcket. Efter det åkte jag, Gabbe och syster till Kajen för att ta en fika i solen vid vattnet. Vi var ett helt gäng som möttes upp där.








Grillning i solnedgången

I fredags efter att vi tagit något svalkande på loftis tog jag med min hund Hiro och gick hem till in syster. De skulle grilla så de satt på en filt, ute på gräsmattan, och väntade in alla.

Diana, Sebastian och Rebecca.


Hahaha. Jag hoppar in i bilden.



The grillmaster. När vi grillat glart tog vi fram vattenpipan. Korty där efter gick jag upp till mamma och sa hej. Sen gick jag hem med Hrio. Vi var nog hemma till 21:00 och somnade 22:00. Det var värsta festen i huset så jag vaknade flera gånger. Tredje gången var jag klarvaken och kunde inte somna om. Dagen efter sov jag till 12:30. Var trött hela dagen för att jag inte fått sova.

Fredags

I fredags festade de flesta. Det märktes på lördagen då alla låg inne och var bakis.
Gabbe skulle ut med några killar ifrån laget. Vi satt på loftis och tog en öl i eftermiddagssolen.
 Hiro var trött eftersom vi hade varit ute och lekt hela dagen.
 Vi hade finbesök av Fröjd som vi inte sett sen i höstas. Spana in lilla Hiros huvud som sticker upp där.
 Mycket trevligt hade vi. Killarna tog en taxi ner på stan vid 18:00. Hiro och jag tog det lugnt ett tag tills vi tog en promenad hem till min syster Rebecca.


Västerås tidning online

Klart man är med;)

Dj alla bloggar på Västerås tidning. Jag är med. Läs inlägget här.

torsdag 21 april 2011

Myrkalas

På väg på kvällspromenaden hittade vi ett gäng myror som var på kalas.

Gårdshäng med jordgubbar och blåbär

Efter alla möten och ärenden idag, gick jag hem med min hund för att möta upp min granne och hennes katt på gården. Hennes katt är rädd för hundar, fast med Hiro går det jättebra. Jag hade med mig frysta jordgubbar och blåbär. Somrigt va?
Efter ett tag kom min lillasystyer Rebecca förbi.
Sen kom hennes kompis och gjorde oss sälskap. Även min grannes bror kom förbi. Sen kom Gabriel ut.  Hänger man på gården lockar det väl till sig fler? Så trevligt att umgås. och tänk va trevligt för djuren att vara ute och ha kul. Bästa är ju när det kommer andra djur. Hiro blir så glad. Han älskar att hälsa på båda djur och människor.
 Jag och syster.

Mötet idag på stan

Skrev tidigare att jag varit på ett möte på stan idag. Det hör ihop med Fashion Week Västerås, som är nästa vecka. Jag har inte bestämt mig än, men tydligen har Ale gjort det åt mig. Ska kolla på lite olika kläder och skor, till en modevisning, på lördag.

Hiro fick följa med idag. Han har varit med hela dagen. Till slut somnade han nästan stående. Då kom jag på att han fick plats i min stora handväska så jag ställde ner den på marken, så kröp han in och la sig. Mycket mysigt!


Hiro och jag på mötet.


Dj Ale, som höll i mötet, lånade ut gossedjuret Bajs till Hiro. Hiro lekte fint med Bajs under hela mötet.



Ale och hans dagens outfit.