fredag 31 december 2010

Fixar oss inför nyår

Grabbarna sitter i soffan och tar en fördrink medans jag och min syster sminkar oss och fixar håret.
Först blir det middag här hemma, sen vidare till ett par so bor bara ett stenkast härifrån. Självklart får min lilla älskling Hiro följa med=)

Gott nytt år till er!!

"What I'm Cooking Now".

Ikväll kom syster förbi. Gabbe och syster satt vid varsin dator och hjälptes åt att beställde damsugarpåsar, medans jag satte på mig förklädet och lagade at. Ahh!! Har ni aldrig sett i bloggen förut va?
Det ekade i kylen och frysen. Någon har ätit upp allt. *visslar*
Jag hittade litte infrysta köttbullar, pyttipanna och sallad. Så jag gjorde små skålar med olika rätter (läs rester) så fick man ta vad man ville.

torsdag 30 december 2010

Rösta nu!!

Här till vänster kan ni klicka i vilken ålder du är. Detta för att se vilka målgrupper som läser min blogg. Du klickar i en ålder med musen och klickar sedan på "Rösta" knappen. Du behöver inte göra något annt. Så snälla gör detta.

Vart tog sevicen i butiker vägen?

Jag är så irriterad idag. Folk verkar inte veta hur man är trevlig. Vart tog servicen i butiker vägen? Måste alla snäsa och fräsa. Man kan säga saker på ett snällt sätt. Jaja, jag kommer i alla fall sluta handla kläder på ett visst ställe. Detta har inget med att göra att jag inte fick byta mina smycken, för jag hade ju tagit bort prislappen. Var bara en fråga. Man vet ju aldrig. Men att personalen var så jävla otrevlig och en tjej bara snäste och en annan var så hård i rösten åt mig. Blir ju mörkrädd!! Blev jätteledsen och började darra på läppen. Var inte långt ifrån gråten när de var så dumma.
Jag handlar typ alla mina kläder där och så blir jag behandlad på detta sätt.
Blev så himla ledsen så ni förstår inte. man kan säga saker snällt och mjukt. Inte fräsa och svära, och säga samma sak 100 ggr. Jag är inte dum. Var bara en fråga.
=(
Nu är jag ledsen. Min dag är förstörd och jag fick ont i magen.
.
Sen hände två otäcka saker på stan.
En gubbe med rulator ramlade i en rulltrappa, men han verkade ta emot sig bra. Folk sprang fram fort och drog ner honom på golvet och fick loss rulatorn som hade fastnat mellan hans ben och rulltrappan. Han gjorde inte illa sig utan kunde gå därifrån.
När jag vänder för att gå därifrån ser jag en kille som frågar en man: Hallå, mår du bra?
Jag ser genast vad som håller på att hända och springer fram. Tar tag i mannen som flackar med ögonen. Han håller på att svimma och jag såg det på en gång. Fort som tusan ledde jag in honom på en frisörsalong och satte honom ner. Lutade hans huvud mot väggen och höll i hans hand. Då svimmade han. Personalen på frisörsalongen (Cut&Blow) kom och hjälpe till. Killen som hade frågat mannen om han mådde bra ringde ambulansen.
Jag satt hela tiden på huk framför mannen, och höll honom i handen, kollade pulsen och såg till att han andades.
Sen vet jag inte riktigt hur det gick. En tjej i personalen kände igen mannen och hans dotter jobbade i närheten så hon hade hämtat dottern. Dottern tog med sig sin pappa därifrån innan ambulansen kom. Varför hon gjorde det står inte jag för. Jag hoppas att han mår bra. Gjorde mitt bästa för att hjälpa honom.
Bloggar och bloggar. Skönt att skriva av sig. Blev lite ledsen idag. Har så svårt att ruska av mig saker. Är väl världens känsligaste unge=(

onsdag 29 december 2010

Hjälp! skrek katten

Idag hade vi besök av en liten mini-Hiro. En pomeranian på 3 månader som hette Dante. Jag hade helt glömt borthur liten Hiro var för bara ett år sedan. De två små hundarna lekte NON STOP!! från kl 13:00-16:30. Sen var det dags för sovstund en kvart, sen upp igen. Till slut blev Hiro så trött så han blev skitgrinig och morrade åt mig. Man får inte morra, så vi började att bråka. Han var jättepinsam och jag skämdes över honom. Han har ALDRIG betett sig på det viset han gjorde. Nu är det lite stelt här hemma mellan oss.
Hur som helst, vovvarna gick bra ihop och dom släppte inte varandra ur sikte. Jag tog massa bilder på busisarna edans de lekte. Det blev mest bilder på rumpor och päls, men jag fick några söta bilder.
Jag bjuder på dagens vinnarbild.
Det är när Hiro och Dante busar. Klockren bild, för det ser ut som om Hiro ska döda lilla Dante.

Jaahaa, jag höll med lillfingret. Blev ju helt fel.(Klickbild)

tisdag 28 december 2010

Doing my MakeUp

YES!! Dagens sminkning. En helt vanlig vardag för mig. Ska till jobbet nu.

måndag 27 december 2010

Kunden har alltid rätt? Eller

Idag har jag irriterat mig över en sak. Min syster köpte ett puder åt mig i julklapp. Hon skulle köpa ett puder som hette creme, men hon i butiken rekommenderade en färg ljusare. (Även fast det var en julklapp till mig så sa hon så till min lillasyster)
Hon sa även att jag kunde byta pudret sen om jag inte bröt safety-klistermärket som sitter under locket. Man ser om någon har rört klistermärket för det veckar sig om man drar bort det en bit. Sen sa hon i butiken: -Spar kvittot om din syster vill byta sen då.
Idag gick jag till butiken för att byta men jag fick ej byta till den rätta färgen. Det stod en skylt i kassan samt att det står på kvittot ”bytes ej”men jag ansåg att det inte var min systers fel, utan hon som jobbade där som hade hjälpt henne.
1. Hon rekommenderade en helt annan färg utan att veta vem jag var.
2. Hon sa att systern (jag) kunde byta om färgen var fel.
Jag försökte vara trevlig men chefen sa att inte hon ansvarade för felet. Jo, så klart hon får ta ansvaret.
Sen bad chefen mig ta med min syster till butiken så min syster fick peka ut den som hade lovat att jag fick byta. Vadå, det är väl bara att kolla vem som jobbade den dagen. Datum står ju på kvittot!!!
Inte under några omständigheter fick jag byta.
Ringde senare under dagen till butiken för jag ansåg att jag hade rätt. Vill liksom inte bråka då jag handlar där så mycket, och chefen vill inte förlora mig som kund, säger hon, för hon gillar mig.
Men ändå, anser att jag borde fått byta till rätt färg då min syster blev lovad. Hon som jobbade där sa det gång på gång. Senast i kassan när min syster fick kvittot. Spar nu kvittot utifall din syster vill byta.
.
Tycker allt är så jävla fel. Misstag händer. Sen vet de i butiken vem jag är samt så kan man se på safety-klistermärket om det är borttaget en gång. Som jag skrev tidigare så veckar det sig minsta lilla man drar bort det från pudret.
.
Jag har gått och irriterat mig på detta hela dagen. Jaja, jag har nu dragit bort klistermärket eftersom jag ändå inte fick byte. Ska använda det i alla fall. Inte så big deal, tyckte bara att jag blev lite illa bemött.
.
Chefen var hård men hon är annars snäll. Jag skall få en hylla av henne i veckan om jag kommer in i butiken. En hylla i plast för visningsexemplar antar jag. Vad det är för butik vill jag inte säga. Vill inte tala illa om butiken då jag alltid tidigare fått bra service där, samt att jag handlar där så mycket.
Ville mest höra vad ni har att säga.

  • Gjorde butiken rätt?
  • Eller
  • Borde jag ha fått byta?

Sitter här och bloggar om mitt dilemma...

Videoblogg : Tittut med Hiro

Hej där!
Här kommer ännu en nonnsensfilm som jag klippt ihop. Denna gång är det en liten film på mig och Hiro när vi leker och busar.
Såg nu att det blev fel i eftertexten. Mitt namn ska stå efter film av. Men orkar inte ladda upp den på datorn igen. Säkert ingen som märker av felet.
Som vanligt sägs något roligt som man skrattar åt i efterhand. Förra gången var det repliken: Bajsar du? som faktiskt fick en att dra på smilbanden. Denna gång är det när jag skyller på Hiro att han förstör min frisyr. Vad förväntade jag mig när jag la mig på golvet mitt uppe i en brottningsmatch?
Jag har även lyckats med att klämma in 4 töntlåtar på raken i slutet. Starkt jobbat av mig!

Jag och min lilla pomeranian leker tittut och brottas. Kärlek!

Du måste blogga om det här!! Roliga boken 4b

Har rensat ut lite skåp idag. *skräll* Nu kanske ni tror att vi har miljoner saker och att det ända jag lever för är rensning, men jag hittar alltid nya skåp att städa ur. Jag har rensat skåpet för viktiga papper.

I viktiga-pappert-skåpet hittade jag en mapp med texten "Dagis&Lekis". Min syster snappade åt sig mina roliga böcker och låg och bläddrade och skrattade åt mig. Jag blev ledsen. Jag ritade fint. Hon frågade hela tiden "VARFÖR?!!!"Varför Marlene? Jag vet inte varför jag ritade som jag gjorde.

Här är ett uppslag ur Roliga Boken, klass 4b. (Roliga boken var ett häfte utan rader eller rutor, där an fick rita i varje fredag).

Jag orkar inte svara på frågor o varför. Det är lite tips på hur man kan träna. Ni vet sånt man kan läsa i VeckoRevyn.
(Klicka på bilden för fullt format)

söndag 26 december 2010

Det var mycket paket i år

Det var många paket i år. Vi var uppe till 04:00 och öppnade julklappar. Jag har börjat fotografera allting så ni får se vad jag fick. Men det är helt omöjligt att dokumentera allt.
Tacka alla för alla fina gåvor ni gav mig. Måste ha varit väldigt snäll i år för jag fick så mycket fiint=)

Dagens outfit från Julafton

Hej alla och hoppas noi har haft det bra. Jag har inte hunnit med att ens sätta på datorn då vi firat jul, sovit och så har jag börjat rensa ur köket inför renoveringen.
Är det någon som vill ha vinglas och andra glas så hör av er. Ni kan ge en symbolisk summa som en tia. Hela bordet är fullt så kom hit och plocka på er.
.
Här är bilder på hur jag såg ut på julafton.Love youVisst är han bara för gullig min lilla vovve?

fredag 24 december 2010