tisdag 31 mars 2009

PS


Idag på Cornetto såg vi Gurkan ifrån "Sveriges värsta bilförare" parkera utanför. Sen åkte han iväg. Och vet ni vad? Han kunde köra bil. Tror det där i tv mest var ploj. Från hans sida asså. Man kör inte inne i stan om man inte kan köra. Och av det lilla jag såg så såg det bra ut.
.
Sist vi satt på Cornetto såg vi ju Olle ifrån "Fråga Olle".
.
.

Hur det gick idag Marlene?


Ingen som undrade vad det var för besked jag skulle få? Va tråkiga ni är. Nu kommer jag inte ens skriva om det för det finns ingen spänning i det hela.
.
.

Idag är en stor dag

För just idag skall jag få reda på ett besked jag har gått och väntat på. Man kan säga att jag är rätt så spänd idag.
.
Hur är det med prickarna Marlene?
-Jo då. Dom är inte lika många. Mera som vita fält lite överallt. Inte bara på mandlarna, men jag mår bra. Som sagt är det bara ett virus i halsen.
.
Ha en bra tisdag hörrni=)

måndag 30 mars 2009

Och lördagen i bilder...

..fast film är bättre. Så det blir: "Och så lördagen i film".

Tror jag börjar att bli sjuk

Det började med att jag vakande igår med halsont. Kollade med ficklampa i halsen och ena mandeln hade vuxit till sig under natten och man kunde ana de vita stor fläckarna som började ta form. Idag, måndag, har jag en rad olika prickar i bakre munnen, halsen, och halsmandlarna. Jag känner mig hängig men jag VILL INTE MÅ SÅ HÄR. Jag går till jobbet och ser vad som händer. Får sätta Monica i kassan så att jag eventuellt inte smittar någon patient. Jag får hålla mig i bakrunden idag med andra ord.


.
.

lördag 28 mars 2009

Shopping


Fredagsfin i mina nya kläder.

T-shirt i modell "lite längre", 100:- VILA.

Kjol som jag kan ha till vilken tischa som helt. 200-300 :- Ginatricot.
Minns ej priset riktigt.
.

Vit prinsessklänning ifrån VILA, 600:-.
.

torsdag 26 mars 2009

Ett öga i tulpanen

Idag på stormötet fick Monica och jag blommor utav våra chefer för vi har varit så flitiga och jobbat så bra. Vi och sekreterarna fick en varsin bukett.
Vi ställde blommorna på ett litet bort i arkivet. Sen gjorde jag något som fick Monica att skratta på sig.


Jag trodde att ingen såg mig. Jag gick förbi buktten. Stannade, gick tillbak och tittade på en tulpan.


Gick närmare med ögat tills jag...


stoppade in ögat helt och hållet i tulpanen. När jag tittade upp satt Monica på en stol och bara stirrade på mig. Sen kom skrattat. VAD GÖR DU !? Och jag började skratta för jag fattade ju hur jävla dum jag måste ha sett ut.

Jag kände mig en aning bortgjord och vi bara skratttade, jag fick inte fram något ord. Sen förklarade jag att jag tyckte det såg häftigt ut därinne och funderade på om det gick att ta en bild inuti tulpanen. Monica svarade att hon hade fattat det men jag såg ju så dum ut när jag stoppade in mitt öga däri.
.
Tog bilder på blommorna innan jag gick hem och en bild inne i tulpanen. Bilden blev så klart suddig men färgerna var fina=)
.
.

Söndagsstädning

Om jag dricker 2-3 öl på lördagen så vaknar jag och är lite stissig på söndag morgon. Detta kan leda till städning för att vid 3tiden falla samman och ligga i halvkoma i soffan resten av kvällen. Detta hände i söndags. Efter att ha fått mig 2 och en halv öl under lördagskvällen så var jag på städhumör tidigt på morgonen. Jag ringde Rebecca som kom över. Hon frågade om hon kunde hjälpa till med någonting så jag pucklade på henne damsugare och torktrasor.


Jag var lite självkär i söndags men det är väl ingen nyhet säg. Hö hö.


Vi har haft blomflugor så länge jag kan minnas. Har aldrig tänkt på det. En blomfluga i hemmet ibland är väl inget ovanligt. Men så hade vi en palm i vardagsrummet som vissnat, så jag började med att dra ut palmen för jag tänkte plantera något annat i innekrukan. Då rörde sig någonting långt där nere i jorden så jag slängde hela skiten. Kvar i botten låg detta. Det var i samma ögonblick det gick upp för mig varför vi alltid haft blomflugor här hemma. I alla fall på vintern. Palmen är köpt på marknaden och och fraktad ifrån Polen. Alltså inte köpt på Plantagen eller dylikt Så bättre att betala mer på ett svenskt blomföretag och veta att man får plantor utan ohyra än att köpa därifrån man inte vet vad det är för kvalitéDet känns liksom fräschare här hemma nu när jag vet att dom är borta.Rebecca damsuger loftgången och torkar bordet.


Jag torkar alla möbler och räcken. Sen bar vi upp blommor och krukor.


Så här mysigt blev det. Dynorna tar jag fram när det blivit lite varmare.
.
I den stora krukan under bordet (föredetta larvkrukan) tänkte vi odla smultron. Någon som vet när man skall så fröna?
.
.

tisdag 24 mars 2009

söndag 22 mars 2009

Kanske köpa kläder i veckan


Har tittat på Ginas hemsida. Hittade inte alls så mycket som jag gillade men dessa fastnade jag för. T-shirten passar ju utmärkt till mig då jag (super)love my boyfriend! Kjolarna kan ju sitta som skit men de ser bra ut på bilderna. Trosorna var i ett så härligt tyg så jag kanske kostar på mig dom, men bara kanske.
Det finns ju mera kläder i butiken än vad som finns på hemsidan.
Jag är ute efter en svart kjol med tjockt resor som man skall ha lite längre upp i midjan med en långärmad tajt tröja under eller ett boxarlinne så det ser ut att man har en klänning på sig. Ska kolla när jag är på stan nästa gång.
.
.

3 Förfester


Förfest nr:1 var hemma hos oss. Gabbe hade fotbollsförfest. Jag hade ju Rebecca med mig sedan tidigare idag.


Gabbe överraskade mig och Rebecca med varsit kinderägg. Hur gamla tror han att vi är egentligen?! Som om vi skulle flygit upp ur soffan och skrikit tack och öppnat våra ägg med spänning. Som om... Kanske då.Vi spelade i band och som vanligt gick vi in i våra bandroller. (Killen på bilden spelar i samma lag som Gabbe)

.
När alla gått ut på krogen var jag och Rebecca ensamma. Det var då det roliga började. Vi hann med tre förfester under kvällen tills det blev dags att gå hem och sova.
Vi hade jätteskoj. Började med musik hos mig och lite tönterier. Sedan gick vi och mötte upp Ferdik och gick hem till hans kompis Christian. Hos Christian blev Ferdik tjurig och sprang iväg. Han tål inte sin egen medicin ibland. Söta Ferdik=) Hö hö.
Vi avslutade kvällen hos Fröjd som försökte spela gitarr. Rebecca håller sig för skratt. Inte för att Fröjd är dålig utan för att vi möttes med blickarna och då blir det väldigt lätt fnitter.
FILM om allt som står i texten:


.


Folk som inta fattat att dom skall ta ner sina julstjärnor. Bild ett var roligast att ta. Den som bodde i lägenheten med fönstret med julstjärnan såg blixten och gick fram till fönstret för att se vad som stod på. Där utanför står jag med kameran. Tittar i min display och ser en människa i fönstret. Tittar upp och möter hans konstiga ansiktsutryck. Shit vad jag skämdes. Började gå snabbare och snabbare därifrån tills Rebecca och jag sprang runt hörnet.


Förfest nr: 2. Ferdik och Marlene goes STEKARE.


Förfest nr:3. Fröjd och Rebecca på bilden.
.
.
Nu skall jag lägga mig. Kanske orkar vara vaken tills efter kl två. Då får jag Cheesburgare när Gabbe kommer hem=)
.
.

lördag 21 mars 2009

Utställning: Om samlarna och det samlade


Idag drog jag med Rebecca till slottet för att gå på utställning.
.
Det var fotoförbud men jag fick tillstånd om att fota om jag skrev att:
Det är jag, Marlene, som har tagit samtliga foton och dom är mina privata och används endast till privat bruk (bloggen).


Varför samlar man? Vilka samlar? Vad har samlats under olika tider?

Dessa bilder minns jag ifrån lågstadiet då jag gick på en gammalmodig skola.


Någon annan har samlat på sig en massa olika påsar.


Dessa väcker en hel del minnen. En massa olika Pez. Allt ifrån Hello Kitty till Turtles och Katten Gustaf. Rosa pantern, Asterix och Obelix och Mupparna.


Vid denna monter stod vi länge och tittade, pekade och skrattade.
.

Stänkflaskor/dänkor. Härliga former och färger. Men det framgick inte vad fan dom används till. Någon som vet vad dessa flaskor är för något. Någon av er som rent utav äger en stänkflaska? NYFIKEN!


Jag skulle då inte sova i samma rum som denna docka... Kolla de sotiga läskiga ögonen!
.
.
.
.

fredag 20 mars 2009

Fredagsutflykt

Efter jobbet (slutade 15:15) åkte Gabriel, jag och Rebecca till Ängsö en liten sväng.


Det var jättevackert för solen var på väg ner.


Jag var vårfin idag med en blomma i håret. (Igår hade jag ju det söta hårbandet)Vi såg svanar.


Vi åkte till en liten gästbåtshamn. Här är Rebecca och Gabriel på väg ut på bryggan.


Rebecca, med en söt rosett i håret, har fått syn på någonting på bryggan.


Vi skulle fota mig i kjolen jag hade på mig. Tanken ifrån mig var att den skulle blåsa i vinden och bilden skulle se levande ut. Rebecca sög på att ta kort så inget blev bra. Hann ta några bilder innan jag var tvungen att klä på mig igen. Var lite småkyligt sådär;)


Då var det dags att åka hem igen efter våran utflykt. Var svårt att komma hem då solen låg i ögonen hela vägen. I vissa stunder såg man inte ens vägen. Gabbe gjorde ett bra jobb och fick hem oss utan någon avkörning av vägen.
.
.

torsdag 19 mars 2009

Vem är med i tidningen?


.
.
.

Med våren kommer allt bajs fram...


Hårband i härliga färger. Måste vara vårfin nu på jobbet. ( Till Monica: Haha, inte fan syns det hur smutsigt mitt hår är, du inbillar dig;) )


Torsdagens outfit.

På väg till jobbet så är det hundbajs var tredje meter. Har försökt förklarat detta för folk men dom tror säkert att jag överdriver. I och med att snön smälter så kommer också alla kluttar fram längs vägkanten. Filmade en liten bit av min promenad imorse. Förlåt för mitt eviga snorande, men det rinner när jag går. Har att göra med varmt, kallt, varmt, kallt.
.
På väg hem tog jag denna bild. Vad sa ni nu va? Ett léende på era läppar kanske? Så idag, den 19 mars kom våren på riktigt. Välkommen!
.
.

onsdag 18 mars 2009

Onsdag mitt i veckan


Onsdagens outfit. Grå tunika och rosett i håret.


Till det en varm luvtröja. Monica på mitt jobb har en tendens att alltid öppna fönstret, så en tröja som värmer är ett måste varje dag=)


Ett läckert halsband kom på i sista sekunden.


Tog lite bilder på väg till jobbet. Solen gick upp och allting var så vackert.


Här är trädet där jag plockade
videungen. Om ni undrar hur det går för vasen på bordet så har knopparna på pinnen som inte var vide börjat att förvandlas till löv. Stora gröna rullar som så småningom kommer att vecklas ut. Ingen bryr sig? Nä, men det är min blogg och jag vill blogga om min vårbukett;)


Den vita bilen långt där borta har stått där hela veckan. 100 spänn på att den är stulen och dumpad. Eller är det någon som parkerar där varje morgon för att göra ett ärende? Hör av er om det är eran bil så får ni vägbeskrivning. Hö hö hö


Är det Ferdiks nya bil kanske. Liknar hans
förra i alla fall.


Hotellkomplex? Nej då, bara den kortaste vägen till jobbet. Men vissa mornar får man så klart lite utomlandskänsla i någon sekund eller så.
.
.