fredag 30 januari 2009

FredagsFrisk

Idag är det fredag och jag mår lite bättre. Skall jobba idag, (där av "ny på jobbet-skylten").


Lite snabba posebilder innan jag drar till jobbet hann jag allt med.


Nu ser ni hur jag ser ut i nya hårfärgen och med smink till.



Ikväll skall jag hälsa på Alexandra som fyller 22 år. Kameran följer så klart med då.

Ha en bra dag allihopa.
Kram
.
.

onsdag 28 januari 2009

Från blont till brunt

INGEN har frågat hur det gick med färgningen! Det blev FÖR MÖRKT! Det är toning, intensivtoning så jag hoppas det mattas ur. Jag har typ gråtit för jag vill INTE vara så här mörk. Jag ville ha brunt, ljusbrunt. Färgen är jättefin men passar inte på mig. Så hoppas, hoppas, hoppas det blir ljusbrunt snart. Jag har ringt och fick till svar att om det inte har gått ur (tvättar håret varje dag) till månadag eller tisdag så skall dom fixa det. Dom trodde att det skulle gå ur tills dess.


Jag är sjuk men tog två bilder i alla fall så ni får se.
.


Jävla stor skillnad. Får panik varje gång jag ser mig själv i spegeln.

.
.
Nu skall jag duscha för andra gången idag. Dels för färgen och dels för att jag tror att jag har feber och måste kyla ner mig.
Kram på er.
.
.

MAX Hamburgare gör sanningsreklamer

MAX Hamburgare har två nya reklamer som går på Tv 3 just nu. Det jag gillar med reklamerna är det det är sanning rakt igenom. Dom driver med det som är sant.

Reklam 1: om hur fin en hamburgare är på reklamen men inte i verkligheten. SANT!
Reklam 2: om hur lite sallad det egentligen är på en hamburgare Ett blad eller två. SANT!
.
Därför tycker jag om dessa två. Dom försöker inte lura sina kunder utan säger som det är: Hamburgaren du får på Max är kladdig, ihopslängd och inte så nyttig. Men jävligt gott är det ju.
.
.

Fortfarande sjuk

Ingen förbättring sker. Mest sängliggande. Ibland piggnar jag till och kan gå ut och titta på TV i stora rummet eller som nu: Sitta vid datorn. Hamnade på Youtube. Tittat på klipp jag glömt bort mm. Har ni också tråkigt så här kommer lite tips:
  1. Hej det är Albin, Ska vi knulla? Martin Timell har Radioprogram och Albin 8 år ringer in för att berätta något pinsamt. Timell kan inte sluta skratta och det är sååååå synd om lilla Albin.
  2. Apropå skrattanfall: Skrattanfall i SVTs nyheter. Gabbe frågade vad jag skrattade åt. Skulle återberätta klippet men fick inte fram ord. Jag bara skrattade.
  3. Bertil Falukorv. Jag kan mycket väl förstå att det är lätt att säga fel.
  4. Jag har lite grön kroptonit i fittan. Som sagt. Lätt att säga fel, även sekunden innan ett barnprogram börjar.

Blev mest felsägningar men det är kul när man inte får skratta men måste. Det händer ofta mig när jag åker hiss med någon jag inte känner. Varje gång nästan. Om någon jag känner är med så brukar jag säga nåt som: Kommer du ihåg igår?, och i nästa sekund bryter jag ut i skratt. Så att ingen i hissen tar illa upp och tror att det är den jag skrattar åt. Jag skrattar ju inte åt något speciellt, det bara kommer upp en massa skrattbubbel när jag åker hiss och det är tyst.

.

måndag 26 januari 2009

Sjuk

Som jag nämnde i inlägget under är jag sjuk idag. Det började i morse när jag vaknade och hade då ont när jag svalde. På jobbet kände jag mig tung och hängig så jag gick hem. Tittade med ficklampa i halsen och såg små prickar längst bak i munnen. (inte i halsen). Under dagen har prickarna spridit sig och blivit fler och har även nått halsmandlarna. Fast det är inte så många på mandlarna, mest där bak i munnen.


Jag ringde hem för att säga att jag skulle gå hem från jobbet och då frågade Gabriel om han skulle komma och hämta mig. Snällt.
Sen sov jag hela eftermiddagen. Nu på kvällen fick jag köttfärslimpa med potatis och lingonsylt.


Vi ligger i soffan. Gabbe spelar Fable II på X-Box och jag ligger bredvid. Här bäddar jag ner mig bredvid Gabriel.


Roligare än så här är det inte att må dåligt. Tror att jag har feber men vet ej säkert för vi har ingen febertermometer. Men när jag tar på huden känns det konstigt. Måste stoppa ner mjukisarna i strumporna för annars åker dom upp och ner på benen och då gör det typ ont. Kan inte ta i mitt ansikte för det känns jätteobehagligt.

.
.
Imorgon mina vänner kommer det att ske en stor förändring. Hur sjuk jag än är skall jag till frisören kl 09:00 för jag har väntat i över en vecka på en tid. Jag kanske skall tona håret ljusbrunt och sen skall jag klippa mig och klippa till luggen så jag kan ha den både rakt fram och åt sidan.
Kram på er.
.
.

Före, Efter

Har ju lovat att lägga ut före- och efterbilder på hur det har blivit nu när tandställningen sitter i. Fick tid över idag då jag är dålig och gick hem ifrån jobbet. Har försökt att ta bilder ur samma vinkel så man kan jämföra. Var krångligt men lyckades ganska bra ändå.
.


Före


Just nu


Före (samma dag jag satta in den tror jag)


Just nu


Före (Den dagen jag satte in räls på nedre tänderna)


Just nu
.
.
Som ni ser har ganska mycket hänt. Detta har skett på ca 5 månader. Satte ju in tandställningen den 11 september.
.
.

söndag 25 januari 2009

LekLördag

Idag kom Hysni och Linda hem till oss med Emilia och Amanda. Kort därpå kom Rebecca med sin kompis Josfine förbi. Vi har lekt hela dagen. Byggt pärlplattor, målat bilder, ritat, klätt ut oss, lekt doktor, klätt på gossedjur, sjungit singstar, ätit mat, beställt pizza och till slut dog barnen kan man säga.


Josefine, Rebecca, Emilia och Amanda i sovrummet.


Efter maten fick Amanda äta hur mycket vaniljsås hon ville. Det är det bästa hon vet sen förra gången hon var här och fick smaka det. Det var den gången jag bakade så mycket muffins.



Rebecca och Josefin sjöng Singstar i över 1 timme.


Barnen fick klä ut sig till olika saker. Här är Emilia städerska.


Amanda fick låna min älvklänning som kan blinka om man trycker på en knapp.


Jag i blond kort peruk.


Haha. Stackars Josefin hade skor som hon knappt kunde gå i. Dom var genomblöta av slaskvädret som är just nu. Sån tur var hade hon köpt nya på stan idag. Jag sprang och hämtade kameran och sa något i stil med; måste ha kort på det här. Hur kan du gå i dom? Sen skrattade vi=)
.
.

Lego

Igår var vi och hälsade på hos Hysni och Linda. På barnens rum stod en ny grej som dom fått ärva. En låda Lego. Jag byggde ett rött litet hus med inredning som man kunde se om man tittade in genom fönstrena.
.

Till vänster sitter ett litet fönster, under det står en dubbelsäng med två nattduksbord. På bordena står nattlampor. Till vänster bredvid glasväggen är spisen med fläkten över, och längst till vänster står matbordet mot fönstret. Två svarta stolar till det. På bordet står en burk med kakor i.


Framifrån. En röd liten stuga med ett litet staket och gran på tomten. En bil gjorde det hela finare.



Ser ni vad jag kan;)

Ferdik? Blev du impad nu?
.
.

fredag 23 januari 2009

Hello Kitty - Hello Världen

Josephine har skickat mig ett mail om en artikel hon läst på aftonbladet:
.
Hello världen- Hello Kitty

Taiwanesiskt BB domineras helt av den lilla katten.

.
På väggarna, på filtarna, på sköterskornas kläder... BB-avdelningen på det privata Hau Sheng-sjukhuset domineras helt av den japanska figuren Hello Kitty. Ägaren, Tsai Tsung-ji, är nämligen övertygad om att Hello Kitty har en lugnande effekt på nyfödda barn och nyförlösta mammor och har därför betalat en okänd summa till varumärkets ägare för att få pryda sitt BB med henne.
Förstagångspappan Chen Wensheng, 24, säger att sjukhuset var helt rätt för honom och hans familj.
- Både jag och min fru gillar Hello Kitty, och vi valde det här sjukhuset efter att ha sett det på tv. Det är ett sött, varmt och mysigt ställe, precis som Hello Kitty, säger han till AP.


.
.

onsdag 21 januari 2009

Konferens, och lite snack om tänder

Imorgon åker jag på konferens med jobbet direkt när jag slutar. Kommer hem på fredagen. Kameran följer så klart med. Och i helgen tänkte jag visa lite bilder på vad som har hänt med mina tänder.
.
Har hänt en hel del kan jag säga och jag tror ej det är så långt kvar nu innan det är klart. Det där med 1 och ett haft år tror jag inte på. Gick nog snabbare än beräknat. Var på Tandregleringen Kronan igår för en sak hade lossnat i tandställningen. Jag hade tid (från förra gången) om sex veckor. Igår hade det gått två veckor men redan då fick jag byta tråd i nedre käkan till den sista tråden i behandligen. Så mycket hade alltså hänt med mina tänder på TVÅ veckor, som dom hade räknat ut skulle ta sex veckor. Tänk om jag får ta ut den innan sommaren. Då har det fan gått snabbt. Ångrar inte att jag satte in den. Värt varenda krona!
.
.

Björnön

Förlåt igen. Internet har legat nere denna vecka också, men nu är det igång.
I helgen var Gabriel, jag och Rebecca på Björnön. För er som inte vet vad Björnön är så kan jag berätta att det är som en liten ö här i Västerås. På sommaren kan man bada på olika stränder där, grilla, campa, hyra stuga. Kanottävlingar mm. På vintern finns det pulkabacka, snowboardbacke och skridskospår.
.

Rebecca glider ut på isen.


Rebecca och jag.


Vi gick inte ut så långt. Bara så långt så att sanden under isen syndes igenom. Skulle isen gå sönder så ramlade vi inte igenom "helt" i alla fall. Ganska fega var vi.


Gabbe frös om öronen. Beccis värmer dom.


Gabbe och jag tittar ut över isen, bort till andra sidan där man ser staden.


Vi stod på några klippor och titta på den fina utsikten.
.
.
Tog några fina vy-bilder som tyvärr blev suddiga. Ska önska mig stativ i födelsedagspresent. Japp, fyller år väldigt snart.
.
.

söndag 18 januari 2009

Rockklassiker 106,9 Västerås

Äntligen en ny radiokanal. Om ni inte märkt det ( i Västerås) så ligger inte Mix megapol kvar på 106,9 utan en ny radiokanal har tagit plats där . Det är Rockklassiker. Mycket musik och lite prat. Frekvenser: Västerås 106.9, Enköping 101.7, Köping 98.4, Sala 94.2.
.
.

lördag 17 januari 2009

Vart är melodierna?

Det här inlägget borde jag ha skrivit 2008 men nu blev det inte så. Ville bara ta upp Guns N´ Roses nya album Chinese Democracy. Lite snabbfakta om jag fattat saken rätt. Axl Rose är den person som är kvar sen förr. Alla andra bandmedlemmar har slutat och ersatts med nya. Axl Rose behåller bandnamnet Guns N´ Roses.
.
Bli inta arga nu, ni som gillar skivan, men jag tyckte att den sög. Blev så besviken. Singeln ,med samma namn som skivan är en flopp. Lyssnade om och om igen men hittade ingen melodi i den. Introt är grymt i början men övergången mellan intro och när han början sjunga hör liksom inte ihop. Den här skivan gör mig lika besviken som när Per Gessle släppte sin första skiva som soloartist. Jag hade hoppats på lika bra låtar som Gyllene tider släppte. Det blev inte så. Får inte samma känsla när jag hör "Tycker om när du tar på mig", som när jag hör "Dansar inte lika bra som sjömän". Kan ha att göra med att Gyllene tider har fått en sommarstämpel över sig eller så är det tiden som gjort sitt.


Guns N´Roses nya album Chinese Democracy
.
Vad tycker ni?
.
.

fredag 16 januari 2009

Förlåt kära läsare...

... för dålig uppdatering. Först har internet varit borta i två dgar, sen dess har det gått segt så jag har inte ens kommit in på bloggen. I dag skyller jag på att jag varit trött. Har sovit hela veckan. Helt slut i huvudet efter jobbet. Så mycket att lära sig. Sedan vill jag vara skärpt då jag är så osäker på det jag gör.
Jobbar imorgon med (lördag), så skall försöka sova snart. Men imorgon är det ju stängt så jag kan se trött ut. Skall bara vara i arkivet och sortera journaler, lyssna på min radio och få klart det mesta inför måndagen. Skönt. Måste jobba eftersom jag måste ta ledigt, för tredje gången, för tandläkarbesök. En gång i sthlm, en andra gång vanligt besök här i V-ås och nu igår gick tandställningen sönder så måste åka på tisdag. Därför jobbar jag imorgon för att få timmarna att gå ihop.
Ber så mycket om ursäkt men som sagt har jag varit helt slut.
.
Tänkte fota lite imorgon om jag inner innan mörkret faller på. Var och kollade på nytt objektiv igår. Fyller ju år snart.
.
Nu sitter det tre killar i soffan och snackar. Dricker öl, och jag skall sova. Vill ju umgås men... nej.
Höres imorgon. Trevlig helg på er=)
.
.

måndag 12 januari 2009

Hawaiifesten i bilder:


Josephine och jag. Alla gäster som som kom, fick om dom ville ha på sig ett sånt Hawaiihalsband. Drinkarna smyckades med ananas på sidan och sugrör i alla färger, paraplyn och glitter.


Singstar kördes flitigt av och till hela kvällen. Andra lekar som fanns var "SVENSKA FilmRepliker". Jag var ledare, det fanns tre lag med två personer i varje. Jag läste upp en replik ur en svensk film. Det laget som kunde skrek ut vad filmen hette.

Tex:- Pappa, får jag sova i tältet?
-Nej, det är för kallt ute.
-Indianerna sover ju inte i husvagn.
-Nä, men du är väl ingen indian, du är väl cowboy som pappa?
(Vi hade i alla fall tur med vädret)
Varje lag höll upp ett papper framför sig t ex: Lag 1, Karwan och Rebecca. Gissade dom rätt fick dom ett poäng. I vissa fall kunde alla svaret, så alla lag skrek i munnen på varandra, trillade ner ifrån soffan ner på golvet och fortsatte att skrika. Då fick ingen poäng för det var omöjligt att avgöra om någon nu var först eller inte.


Mmmmmm...


Axel smakar mina Hello Kitty muffins.


Kusin Erika och min Gabriel.
.
När de flesta hade gått hem så lagade jag mat till alla som ville ha. Vet själv att man brukar bli hungrig efter 02:00. De sista gänget gick hem halv 6, och den sista gästen kl halv 7.
.
Skall redan nu börja planera nästa fest som kommer bli för Mig, min Syster och lite för Axel (Gabbes och min vän). Vad har vi gemensamt då? Jo, vi fyller alla år den 4.e februari. Vi fyller 17, 23 och 30 år. Skall nog ha "Tema Kalas". Partyhattar, glitter och tårta. Skall fila lite på det där.
.
.

söndag 11 januari 2009

Hawaii-festen blev en succé!


Hawaiifesten blev helt otrolig! Det kom runt 25 gäster och den sista gick hem kl halv sju på morgonen. Har blirvit väldigt lite sova idag då vi skulle bort till Gabbes farmor på fika. Imorgon skall jag upp kl 05:40. Kommer vara rätt död på nya jobbet =(
Har 4 st minneskort som jag skall ladda över till datorn, så jag lägger ut bilder och skriver mer om festen imorrn eller på tisdag. Får se när det finns tid. Antar att jag kommer ramla i säng rätt så tidigt imorgon.
.
Tack alla ni som kom och hoppas ni hade roligt. Självklart blir det flera temafester. Får se vad jag hittar på till nästa gång;)
Kram
.
.

fredag 9 januari 2009

Hawaii-fest!


Här är en bar jag har gjort till min Hawaiifest imorgon.


Sen har jag , med hjälp av syster, gjort "lite" muffins jag tänkt bjuda på. Spana in mina Hello Kitty muffins till höger!
.
Det kanske ser ut som valiga muffins med det är en massa olika som jag har hittat på. Vissa är bara vanilj. Andra är med vanlijkrämsfyllning, hallonmuffins, muffins med jordnötskräm i, med geishachokladtopping, ljus sirapstopping med lite brunt socker på, havregrynsmuffins och slutligen vanliga chokladmuffins. Nu skall jag glasera vissa av dom.
.
.

Pulka och grillning

Idag har vi varit på Björnön och åkt pulka och grillat korv.


I början av Björnön tog jag denna fina bild i farten när vi åkte förbi med bilen.


Gabriel längst till höger som drar den oranga pulken.


Gabriel och Linda äter kakor.


Hysni och Axel tänder en eld.


Så där ja.


Tanken till bilden var bra, sen att den blev suddig är en annan sak. Men mysig blev den i alla fall.


Rebecca dricker cola.


Amanda i pulka.


Tog en sväng på isen. Man ser staden där borta. Isen knarrade och lät.
Senare gick Rebecca, jag och lilla Amanda ut på isen. Sen satte vi oss ner och bara lyssnade på hur isen lät. Den dånade till ibland.
.
.

torsdag 8 januari 2009

Så ont så ont!


Här! Här jag har jag ont. I örat, i tanden och i halsen. Tror det är tanden som spänner sen igår. Sprider sig som en löpeld.


Det rinner nästan tårar ner för min kind. Mina händer spänner sig när jag håller för min kind. Har tagit en voltaren men vad hjälpte det? Fick nog. Vill bara kunna slappna av.


Tog två glas Coca Cola. Det är ingen vanlig cola, men nu är jag inte nära gråten i alla fall. Nu är jag varm i kroppen och kan slappna av. Hö hö.

.
.