söndag 30 november 2008

Julmys Söndag


Ännu mera pepparkaksbak. Rebecca är bäst på att baka så hon fick sköta det där med bakningen. Jag städade, tvättade och damsög under tiden.


När man inte har en kavel hemma så får man komma på något annat man kan kavla med. Rebecca använder här ett IKEAglas.


Så här fin är Västerås tågstation. Är det inte vackert? Tog bilden när vi stannade vid rödlyset. Min första tanke var; Gud! Måste ta kort så jag kan lägga ut på bloggen, så att alla får se hur fint det är. Och det hann jag. Kameran är alltid i väskan min=)


Sen har Beccis och jag klätt granen idag också. Granen är lite gles mellan grenarna har jag sett. Då måste jag säga att Rustas gran på 210cm är finare än denna som är köpt på Maxi Stormarknad förra året. Rustas gran är säkert billigare också.


Varje gång Rebecca är här sätter hon på sig min tomteluva som annars sitter på Hello Kitty. Hon tycker den är skön och sen blir det mer julkänsla.
.
Tips:
Medans vi har pyntad, bakat och klätt granen har vi så klart lyssnat på julmusik. Jag har tre skivor. En julskiva med upp-poppade jullåtar. En med lugna låtar som heter Absolute Relax Christmas, och sen har jag även Amy Diamonds nysläppta julskiva som heter En Helt Ny Jul. Den är väldigt bra och hon har en otrolig röst. Det är mest lugna fina låtar på skivan varav två är lite snabbare. Alla låtar är på svenska.
.
.

Pokerkväll

Lördagskvällen fortsatte med Pokerkväll för Gabriel och hans vänner. Jag och Rebecca mös i soffan. Sen kom Josephine med lite räkbakelser och gjorde oss sällskap.


Vill först bara visa en bild på en tomte på en gunga som hänger över köksbordet.
Finns på Nisses här i Västerås för 219:- tror jag det var.


Här sitter Fröjd (gult linne) och betraktar den fina tomten.


Rebecca och Josephine i soffan. Vi hade hur mysigt som helst!


Kvällen led mot sitt slut runt 4 då i alla fall jag gick och la mig. Gabriel kom nog en halvtimme senare då dom sista gott hem. Alla hade roligt och vi skrattade hela kvällen. Vi bjöd på Pizza, peppakakorna vi hade bakat och Josephines bakelser. Alla var nöjda lät det som, så jag hoppas det blir en rolig hemmakväll med så mycket folk snart igen=)


Fröjd hade (på skoj) med sig ett par Playboy solbriller. Det hade man ju i Poker sa han. Här har Anwar lånat dom.
.
.



Julmys Lördag


Lördag förmiddag åkte Gabriel och jag på till Vallbys Julmarknad. Där gick vi omkring och tittade på hemsmide, hemmagjort godis och hemmagjort julpynt. Det mesta är hemmagjort på en julmarknad.
Vi hade ont om tid så det blev en snabbis där. Synd, för annars hade vi även velat besöka Strömsholms slotts julmarknad. Var det någon som var där?


På Vallbys julmarknad fanns det en läskig tomte som strosade omkring och gav barnen tomteklubbor. Barnet vi ser på bilden var det ENDA barnet som vågade sig fram och ta en klubba. Alla andra gömde sig bakom mamma eller pappa.



Vi matade hästarna med gräs.


Gräset är grönare på andra sidan ni vet. Mitt gräs var grönt och gott tyckte hästen. Sen gjorde hästen illa mig. Den drog knippen med gräs ur handen på mig så att jag skar mig. Men till Gabriel sa jag att hästen bet mig. Lite drama måste det vara. Det kom ju lite blod trots allt. Lite, innanför skinnet. Men det sved och dunkade som fan.


Efter julmarknaden åkte Gabriel på fotboll och Beccis kom hem till oss. Hon och jag bakade pepparkakor som vi sen glaserade med vit glasyr och Non Stop.
.
.



lördag 29 november 2008

Om julen på praktiken

Nåt inlägg ner skrev jag om det fula julpyntet, ni vet det om vindruvorna och dalahästen. Var ju tvungen att ta med kameran till praktiken så ni skulle få se vad jag menar. Det här är ju ändå en blogg med bilder!


Rocklundas så kallade julpynt. Ha ha.


Svin/grishuvudet som skrämde mig.


Detta har jag dukat. Dukar dom här borden rätt så ofta. Just nu kommer det många företag som skall ha konferans och som vill äta under dagen.


Här är baren jag står i och har hand om affärsluncherna mellan 11:00-13:30. Vika servetter är bra när det blir tid över. Då går dukningarna fortare sen när något skall dukas. Spar in massa tid på att ha förvikt dom=)


Här är julgranen jag köpte i veckan. (på arbetstid, för deras pengar så klart). Har pyntat den i bara guld.
.
.

onsdag 26 november 2008

Foton jag tagit #1

Har nu lämnat tillbaka systemkameran till Filip som var så snäll och lånade ut den till mig. Jag tyckte om den och är nu säker på att det är den jag vill ha. Fotningen har gått super och jag kunde mer än vad jag trodde.=) Mitt mål är inte att bli proffs och ha fotning som ett jobb utan bara kunna ta bättre bilder. Kunna ta bilder som jag ser i mitt huvud; Så här vill jag att det skall se ut. (En proffsamatör kan vi säga).
Här är en bild jag har tagit på ett träd i skymningen. Phille har finslipat bilden i photoshop.


Ensamt träd i skymningen.
.
.

Imorgon blir det julpyntning i mängder!

Det går jättebra för mig på Jobbet/praktiken. Idag har jag bland annat dukat för 120 gäster, dukade av efter dom, och dukade en ny dukning inför imorgon. Sen har jag haft hand om en konferens helt själv. Tagit hand om dom och ordat så dom har allt dom behöver. Så som morgon ficka, eftermiddagskaffe m.m.
.
.
Imorgon mina vänner blir det roligt.
Jag frågade varför vi skulle ha julbord imorgon utan julpynt. Lite pinsamt. Jag berättade att jag var väldigt duktig på att pynta, så jag fick ta hand om hela pyntingen själv!
.
När jag fick se julpyntet som fanns på Rocklunda fick jag panik. Anders, han jag jobbar med (vi kan kalla honom min chef) började asgavra åt min min. Där står jag förväntansfull och möts av vindruvor, en dalahäst, nån jävla trä-lax och två stora svinhuvuden som skrämmer skiten ut vem som helst. Hela dagen skrattade vi åt det där fula "julpyntet". Efter lite snack så har vi fått lov att inhandla nytt julpynt, så imorgon åker jag, (och någon som skjutsar mig) till Rusta och shoppar julpynt i massor. Längtar till imorgon.
När jag kommer imorgon på morgonen skall jag göra en lista på pynt jag vill använda i min pynting, sen skall vi väl åka och handla allt.
.
.
Bortsett ifrån att chefen kan vara VÄLDIGT elak ibland , (inte Anders utan den högre chefen) så trivs jag som fan på det här stället. Lär mig snabbt och tar nästan alla beslut själv. Så ingen säger åt mig utan jag tänker ut själv hur jag skall göra. Självklart får jag instruktioner om vad som måste göras men annars jobbar jag mycket själv.
Blir bara bättre och bättre för varje dag nästan=)
.
.

måndag 24 november 2008

Vem vill paxa min syster?


Klicka på bilden så att den blir stor.
.
.
Vänstra bilden är min syster nu, som 16 år. Den högra bilden är hur hon kanske ser ut när hon är 22 år. Nu när ni vet att hon kommer att vara lika fin, fast bara se lite äldre ut så kan ni försöka paxa henne redan nu. Haha.
.
.

söndag 23 november 2008

Från blond till brun

Som jag sa så har helgen bestått av en övergång från blont hår till brunt hår. Det gick sådär i början men nu är det helt oki.



Bild tagen av Gabriel. Det är därför den är suddig m.m.




Innan jag går och lägger mig nu så tog jag två bilder så ni ser lite bättre.


Självklart sover jag i en Hello Kitty t-shirt. Vad trodde ni?


Detta var den första toningen jag hade i. Kastanjebrun. Som ni ser var håret knallrött under toningen vilken syntes i resultatet. Mitt hår var rött och rosa. Men efter ett besök på Maxi Stormarknad och en annan färg är jag nu nöjd.
.
Tänk på att:
Har du blont hår och vill tona det brunt så måste du ha antingen en brun färg med rött i, eller en röd färg innan som grund, annars kan håret bli grönt.
.
.

lördag 22 november 2008

Bye Bye blonda hår.


Just nu sitter jag med toning i håret för andra gången idag. Har gråtit i en timme för det blev rött. Vi åkte till Maxi och köpte en mörkare brun som skall tänka.
Jag använder Nivå 1, engångstoning. Så jag tog en brun med lite rött i för att håret inte skulle se grönt ut. (Det blir lätt grönt om man är väldigt ljus) Saken blev bara hela håret blev knallrätt och rosa i topparna. Nu sitter jag med en brun toning utan något rött i. Hoppas det blir bar denna gång. Inte blir det grönt i alla fall med så mycket rött i grunden.
Bilder lovas.
Detta är före-bilden.
Puss på er.
.
.

torsdag 20 november 2008

Vad händer här?

Igår snöade det när jag gick hem ifrån stan. Det var mörkt ute och snön singlade ner omkring mig. Då kom årets första julkänsla.


Vad hände sen? Varför står strykjärnet framme? Varför hänger det en röd gardin i köksfönstret?


Klart! Jo ni, jag tjuvstartade med julens färger. Inga ljusstakar eller tomtar. Bara rött, vitt och änglar.


Den här ängeln fick jag av mamma för några dagar sedan. Köpt ifrån mio. Vasen bredvid fick jag ifrån några vänner när jag fyllde 20. (Köpt på IKEA).


Något jag kom på igår var att knyta röda rosetter kring ljusen och vips, så blev det julljus=)
.
.
Mycket av min lilla pyntning är smarta lösningar. Kostar alltså ingenting. Inget är köpt i år utan jag tar det jag har och hittar på. Har gått på stan och önskat jag kunde köpa både det ena och det andra men jag tittar bara, känner på sakerna och sen går jag därifrån. Skall inte slösa pengar på en massa julpynt. Jag tar det som finns hemma och det blir så fint så.
Granen som kommer upp senare skall jag nog klä i bara guld. Guldkulor och hängglitter.
.
.
Tips för er som söker fint julpynt i Västerås.
INDISKA har ljuslyktor, udda julgranspynt (tex en röd elefant med glitter på), dukar, kakfat i rött och en massa annat. Jag var där inne i kanske 20 minuter igår för att kunna titta på allting. Gick bara runt och mös. Kurrade för mig själv.
Sen har ni TIIMARI tvärs över gatan. Gå in där om du söker julgranskulor att ha i granen eller i fönstret. Gud så fina det fanns. En hel hylla på båda sidorna. I alla färger. TIIMARI har även sånt där tjocka glitterslingor på ca1-2 meter. Finns i guld, silver och andra färger så som, grönt, lila och rött. Finns även fejk-gransrisslinga med julstjärnor i.
.
.



tisdag 18 november 2008

Nu går det bara framåt!


Idag har jag varit min första dag på min praktik. Praktik gör man på en arbetsplats för att (förhoppningsvis) få jobb senare.
Allt gick så snabbt. KFG ringde i måndags när jag var som sjukast, så jag fick klä på mig snabbt och åka på arbetsintervju. Fick platsen och började dagen efter, alltså idag, tisdag.
Det har gått väldigt bra idag och jag hoppas att det skall gå bättre och bättre och att jag lär mig snabbt.
.
Vad jobbar jag som då?
Jo, som konferensvärdinna på Rocklunda. Det innebär en massa olika arbetsuppgifter, och utöver det skall jag vara allt-i-allo och kunna hoppa in i restaurangen eller kiosken när det behövs.
.
Jag var så nervös idag så ni kan inte förstå, men Gabriel var snäll och skjutsade dit mig såhär första dagen, gav mig en hejdåkram så allt skulle kännas bättre. Jag är ju så rädd i början. Tur att jag har Gabriel som stötttar mig så.
.
Mamma är jätteglad över detta. Hon fick veta om det igår. Ringde min vän Josephine idag som blev skitglad över att höra det. Sen ringde jag pappa nyss som genast blev på toppenhumör.
Mina närmaste är så glada för min skull och då blir jag också glad=)
.
Imorgon börjar jag kl 9. Skönt att få sova lite på morgonen. Nästan så att jag längtar till imorgon. Vill visa att jag kan, vill lära mig mera, vill lära känna dom andra som jobbar där. Inte för att jag får ett enda öre för detta men det är så roligt att lära sig något nytt=)
.
.

måndag 17 november 2008

Gabbe Bildoktorn


Idag har Gabriel och hans arbetskamrat Mackan bytt däck på våran bil till vinterdäck.


Jag hjälpte inte till, utan var ute och fotade hästar. Skittråkigt var det. Fula bilder blev det också=(



Gabriel gör hjärta till mig=) Så himla söt!

.
.

Uppe i ottan?


Om jag var upp innan soluppgången idag? Varför tror ni det för?
Jaha, bilden!
Jag är lite sjuk så jag får inte sova. Bara hostar så fort jag stänger ögonen. När jag gick upp (inte frivilligt, utan pga hostan) var det så vackert så kameran åkte fram.
.
.

söndag 16 november 2008

Rebecca kommer hem till mig och bakar=)

Några av mina läsare har skrivit att dom tycker jag är lik Leila i "Leilas kök och Leila bakar". Dock är det bara likheten som är likt, inte intresset. I den här familjen är det min syster som bakar och donar i köket. Hon kom hit idag och bakade äppelkaka=)


Rebecca undrade om någon av oss hade haft bara ägggulor i handen. Det kändes tydligen konstigt.


Jag ville inte testa, men jag tittade gärna på.



Rebecca har färgat håret i en ljusbrun ton. Jag är väldigt avundsjuk men jag kan ju ej färga mitt hår eftersom det redan är färgat. Kanske en toning. Har tänkt mycket på det..

.
.

lördag 15 november 2008

Fröling köper saker till hemmet

Idag var våran kompis (mest Gabbes faktiskt) Fröling i stan. Vi skulle se ut en soffa åt honom på Nordik och även lite saker på IKEA.


På Nordik fann vi denna fula fåtölj klädd i jeans-tyg för BARA 11 770:-


Fröling fann en soffa som tyckte om och ville ha. Först blev han glad. Sedan kom han fram till att den kostade för mycket. Det vara bara att titta vidare.


Soffan som grabbarna blev köra i. Helt underbar att sitta i...



..och pussas i.


Fröling och jag delade upp oss i två lag; Prinsesslaget och riddarlaget.


Jag vann!


"Det kliar här".


På IKEA. Fröling posar, t-shirten åker upp och magen syns lite. Chickt!


På IKEA har dom ett gjort om ett av sängrummen till "vitt della vitt". Jag tyckte det såg asmysigt ut förutom att det stod ett bord bakom sängen dit kuddarna bara skulle ha ramlat.
Gabriel däremot hatade det där vita som hängde runt. Han menade på att han skulle trassla in sig i det varje kväll. Om jag inte förstod vad han menade så demonstrerade han det även för mig:

.
.

Sudda, sudda, sudda bort din sura min

Bild tagen ifrån Plutos hemsida. 2008-11-14
Vem är sur på krogen?
.
.

torsdag 13 november 2008

Idag har jag satt in ny tråd i tandställningen och det gör så ont nu!

Vi åkte till sthlm för att byta tråd på min tandställning. När vi var i Bålsta säger dom i högtalarna att vi kommer bli lite försenade pga banarbete. VA!" Skriv det på hemsidan då om ni vet det. Jävla SJ. Sen kom ett annat problem upp så tåget blev ännu mer försenat. Jag kom väldigt försent till tandregliringen. =(
Om SJ vet att det pågår ett arbete, borde dom ej räkna med det, ändra tiderna?
Sak samma.
Nu spänner det som satan. Känns som om jag har ont i örat och käken när det egentligen kommer ifrån tänderna.
Så ikväll är det Marlene-kväll här hemma kan man säga. (Det är när den som mår dåligt eller har ont får extra mycket uppmärksamhet, och ikväll är det jag)


Efter gymmet läste jag igenom min Fotobok för att skriva upp några viktiga bländartal.


Gabriel satt och tog 100 kort på mig. Grymt jobbigt. Jag började bara att skratta.



Bästa bilden! Inte alls suddig...


Sen gjorde Gabriel krovgryta.


Jag var inte med och lagade men jag tittade på. Underbart!
.
.