måndag 30 juni 2008

På jakt efter 60-talskläder


Med bara 3 dagar kvar så vill jag gärna smälta in med bilarna så idag har jag letat efter kläder som ser lite 60-tal ut. Hittade den här kjolen längst in, jömd, på New Yorker, Västerås. Köpte även ett par solglasögon i vitt som ser väldigt bra ut till kjolen. Skall nog ha på mig detta med en svart topp till nu på Torsdag.

söndag 29 juni 2008

Power Meet: 4 dagar kvar.

Idag är det Söndag , alltså 4 dag kvar kvar till Power Meet som kör igång nu på torsadg.
Därför har jag nu ikväll besökt Johannisbergs camping här i Västerås för att ta tempenraggarna. Än så länge är läget lugnt och nu under söndagskvällen har det börjat rulla in några bilar på campingen.


Campingen ligger rätt så tom, men under kvällen har det rullat in några raggarbilar med jämna mellanrum.



Ska det va, ska det va bärs.


Bil med klass. Se vilka härliga färger. Älskar röda bilar.


Vissa matchar sina husvagnar efter bilarna. Här bor en man i sin lilla husvagn. Hoppas han kan sträcka ut benen när han sover i alla fall.




Den här bilen var väldigt stilig. Synd bara att min kamera inte är den bästa. Kolla gallret på bilen. Eller det kanske inte kallas galler när det är så där häftigt med piggar och allt. Jag blev i alla fall imponerad.


Man kan ta en vanlig bil och göra om till en raggarbil. jag tycker alla är välkomna till Power Meet. Ju fler bilar, ju fler människor, desto roligare. Raggarna får gärna överdriva sin klädsel eller klä ut sig i något tema.


Det här mina vänner är riktiga slusk. Speciellt han i vitt linne som är längst till vänster. Han som sitter där i sin fula frisyr och hånflinar. Det är sånna som han som förstör min glädje över denna helg som skall komma.
.
.

Hos Gabriels föräldrar

Igår var vi hos Gabriels föräldrar. Hans mammas kusin och kusinens man har kommit hit ifrån Mexico för att hälsa på. Dom pratar bara spanska så jag nickar och ler bara, när dom pratar med mig.
Just igår firade vi kusinens mans födelsedag. Han fyllde 70 år.
Hela den svenska släkten var där för att fira och äta mat. Alla fick små presenter ifrån Mexico. Jag fick lite mer eftersom jag är flickvännen. Jag fick en solfjäder, en rolig penna och en nessesär. Det är tanken som räknas.
Några som hade tomt fick hängmattor som Mario (han som fyllde år) hade gjord själv. Han hade knutit dom helt själv! Det tar tre hela dagar att göra en hängmatta. Jag belv så rörd när han gav bort dom. Och barnen fick små plånböcker som någons barn i Mexico hade sytt ihop av gamla juice-paket.
Dom kanske inte har så mycket pengar men dom vill ända ge presenter så då har dom gjort själva.
Jag kan se hur den där flickan sitter och klipper och syr plånböckerna och säger:- Undra om dom i Sverige kommer att bli glada nu.



Jakob leker katt och ligger i mitt knä medans jag kelar med honom.




Det här är Alexandra. Dotter till Gabriels mammas kompis. Hon är 17 år. Hon får se upp när hon fyller 18 och kommer in på krogen. Tycker att hon är så söt, och hon är så snäll och alltid glad.



Vid 22:00 så blev det en grej av att försöka pricka ett mål med golfbollar. Fler och fler kom ut och ville försöka. Jag var en av de sämsta. Golf var inget för mig.
När alla hade provat skulle Gabriels pappa (som spelar golv minst en gång i veckan) visa hur man gör. Han var så stöddig men prickade inte en ända boll ner i målet. Ha ha ha.

.
.

På Fredag är det fest!

Nu i fredags var det meningen att jag skulle gå min kompis Ferdiks Mangofest i mälartältet. Kvällen började med att min vän Alexandra kom hem till mig, dock två timmar försent. Vi satt på min loftgång och drack två drinkar var. Senare kom hennes lillebror och vi tre hade jättekul och pratade, skrattade och lyssnade på musik. Det kändes lite som utomlands.

Citat av Marlene; " En liter passoa, två glas"


Sen var det dags att gå.
Jag fattade inte att Alexandras lillebror skulle med, utan jag trodde att jag skulle skjutsa Alex på min cykel. Halvägs ner på stan frågar jag; Frank, skall du också med på Mango?
Det skulle han så jag frågade varför ingen sagt nåt. Varför hade jag då cykel med mig? Vi lämnade "Pärlan" på stan och gick ner till lögarängen vilket tog rätt så lång tid.


När vi kom fram hade dom stängt entrén. Vi stod utanför och titta lite och sen undrade vi om vi skulle åka hem men Alexandra ville till sjökrogen som låg ett stenkast ifrån Mango-festen.


På sjökrogen var det mycket folk, bra musik (gamla godingar), och i baren fanns det mycket att välja på.


Alexandra och jag dansade lite och njöt av den goda stämningen.


Bredvid mig på dansgolvet stod det en tjej och en kille. Jag kunde inte låta bli och ta en bild. Då hör jag tjejen säga; men Marlene vad gör du? Precis när jag skall vända mig om så kom en gammal klasskompis fram till mig och hälsar.

Nu i efterhand tittar jag på bilden men vet inte vem tjejen är. Jag är nästan helt säker på att hon sa mitt namn. Jaja...


Sen hände det som bara var en tidsfråga när man har (kanske) Västerås mest lästa blogg.
.
Jag står i baren och en tjej bredvid mig frågar;- Heter du Marlene, Vist är det du som är Marlene?
Ja, svara jag, Vadåra?
Tjejen svarar;- Jag läser din blogg.
Jag blev jätteglad, äntligen hände det. Kändes som jag vunnit en mindre summa på Triss. "Plötsligt händer det".
.
Så jag tog kort på tjejen och hennes tjejkompis och sa att dom skulle få vara med på min blogg. Här är Karolina (tjejen),till höger, och Camilla (kompisen),till vänster.


När det var dags att gå hem stod jag och tog på mig min jacka. Bakom mig står det två killar och jag fråga något och dom i sin tur svarade på engelska. Vi började småprata lite så där, medans jag klädde på mig. Jag frågade vad dom kom i från.
Han till vänster minns jag inte men han till höger kom ifrån Barbados.
Marlene- Men vad gör vi här?
Killarna- Vi är på semester.
Marlene- (tystnad) Humm. Okej? Varför åker man från varma länder till Sverige och till Västerås? Vad fick er att åka hit?
Killarna- Vi ville prova nåt nytt.
Marlene- Ni pluggar inte här eller nåt?
Killarna- Nej, vi ville bara prova nåt nytt. Vi bor på ett hotell i stan vid en stor byggand.
Marlene- Skrapan? Bor ni på hotellet mellan Mc och Skrapan.
Killarna- Ja.
.
.
Jag har skrattat åt det här hela helgen och berättat för alla som en rolig historia.
Vem åker till Sverige på semester liksom, och så möts dom av regn. Jag borde berättat om Power Meet så dom hade nåt att se fram emot. =)
.
.

fredag 27 juni 2008

Vill ha gratis laserbehandling



Idag kan man läsa både i Aftonbladet och vlt om Paulina från Hallstahammar, som inte är nöjd med sin tatuering. (LÄS HÄR) Läs även alla kommentarer folk har skrivit.





Såg hon inte redan på skissen att "den här bilden passar sig inte på en vacker kvinnas rygg"?

Skissen har henns pojkvän gjort, han är väldigt duktig på att rita må jag säga, men att tatuera in en avfallssymbol med döskallar på ryggen vette fan om det är så smart.

Hade inte en söt Hello Kitty varit bättre?
.
.

Tillbaka på skatten

Så här mycket pengar fick jag tillbaka på skatten detta år.


(Klicka på bilden för att den skall bli stor).
.
Ni som har pengar över på erat konto och kanske vill stödja mig med si så där 20 kr upp till 5000 kr, skriv eran mail i kommetarsfältet här nedan, så skickar jag ett mail till Dig med uppgifter till vilket konto Du kan sätta in pengarna på.
Jag väntar.
.
"Inga pengar, inga cider till Power Meet" =(
.
.

torsdag 26 juni 2008

Mina vänner och jag


Här är mina kompisar. Vi hänger ibland. När vi hänger så chillar vi mest och tar det lugnt.
Det vi har gemensamt är att vi är lata.

Schyst gäng det där=)
.
.

onsdag 25 juni 2008

Synd att du är så söt..och ledsen



Det är så synd att du är så söt.
Det är så synd att hjärtat är förfört,
det slår som en feber, som allt vore kört.
Vilket otur att hjärtat är förstört.
.
Det här är sjuka dagar känner mig ju inte så frisk.
Det är dig som alla jagar och vi tar en liten risk.
Och jag kan inte sova och får inte benen att stå still.
Det är svårt att leva när man vet vart hjärtat vill.
.
.
Jag vill bara hålla om dig för du är ju så ledsen. Ingen kramar dig, ingen frågar hur du mår. Hur kan människor vara så kalla.
Hade jag varit hos dig hade jag gjort allt för dig. Hur kan människor bara vände ryggen till och inte orka. Jag blir så arg att jag bara har gråtit idag. Blir så upprörd. Rår inte för det ,men varje gång vi pratat idag så rinner tårarna ned för mina kinder, för jag känner hur du mår.
Snart blir du frisk och slipper vara hos den där familjen. Då kan du gå till skolan och till alla aktiviteter. Det kanske blir jätteroligt i slutet av veckan.
Tänker på dig hela tiden.
Älskar dig Rebecca
//Storasyster
.
.

Musik

Låtar just nu:

Dj Amul - Synd att du är så söt

BassHunter - Boten anna (Anglia's march to heaven remix)


Den första är det så fin text på och melodin fastnar i huvudet. Just denna är uppmixad men jag har fastnat för den här. Blir alltid på bra humör.
Den andra är förra sommarens, och sommaren innan dess sommarhit fast i annan melodi typ.

Mango på lögarängen, Västerås nu på Fredag


Min "vän" Ferdik har anordnat en fest som ingår i Mälarvekorna här i Västerås. Den festen är nu på fredag. Jag skall gå om jag är på humör då. Han har ej frågat om jag vill komma så jag får se hur jag gör. Han antar väl att jag skall fatta ändå. Dumma Ferdik.



Här är en bild på Ferdik när han spänner sin muskel. Han har mailat mig 7 ggr och bett mig lägga in den här bilden på bloggen så här är han nu: Dumma Muskel-Ferdik.
.
.

Tisdag och ZooZoo är i stan.

Idag träffade jag mina gamla kompis Fredrik på stan. Jag presenterade mig för hans polare som "föredetta kompis". Fredrik tittade på mig och sa; Vadå.? Du ÄR min kompis.
Ja, men vi ses ju aldrig, sa jag.
Han berättade att han skulle åka till Las Vegas om några dagar. Sen sa vi hej då och han och hans polare åkte upp för rulltrappan. Jag stod nedanför tyst en stund och sen skrek jag:
- Köp en present åt mig!
Jag är så skön. Haha


Fredrik, jag och okänd. (Gammal festbild).


Senare mot kvällen ringde min vän Sonja, även kallad Zoo-Zoo (bara av mig). Hon bor numera i Sthlm men var i Västerås.Hon kom över hem till oss och åt grillat=)
Synd att hon blivit så lugn. Förut busade vi jämt. Vi lekte hemma hos Gabriel. (innan vi flyttade ihop). Vi lekte lejonkungen och att Gabbe var Simba och jag var Nala. Han ville döda oss. När han blev arg röt vi "som lejon gör", och han bytte då rum.
Vi har mimat till olika låtar och spelat in det på film. Vi har åkt på kryssning med min mamma och Sonja åt räkor under hela buffén. Nu är hon inte alls busig, utan lugn. Pratar som om världen skulle gå under imorgon. Jag måste piffa upp hennes vardag.

Okänd, Sonja, okänd.
Valet av bild är bara för att Sonja och jag hittade den här på datorn för länge sen och vi fattade ej vilka killarna var. Varför står den ena så konstigt. Varför tog jag bilden? När är det? Det enda vi vet att bilden är tagen av mig på Pluto, Västerås.

tisdag 24 juni 2008

Alltid tjurig.

Vet ni vad? Efter inlägget med en bild på mig som liten började jag fundera över alla andra bilder på mig som liten.
Varför var jag alltid tjurig? Jämt!!!
Jag kan ha varit (utan att överdriva) tjurig igenom hela min min uppväxt. Jag är fortfarande sån att jag blir tjurig när det inte passar mig.
Här har jag hittat några bilder jag hade på datorn;
  • Först är det när mamma, pappa och jag är i Eskilstuna Djurpark, då är jag tjurig. Fast jag fick se på djur så är jag tjurig.
  • Sen är det ifrån när vi var på Gotland, och då regnade det, men oki, det tar jag, då får man vara tjurig.
  • Sista bilden är vi hos farmors syster och där var det säkert tråkigt så då var jag också tjurig.
Ha ha. När man tittar på kort på när min syster var liten då ler hon jämt, men jag, jag är bara tjurig. Vi kan kalla mig för Tjur-Marlene! Hahahahaha




(Klicka på bilden så blir den stor)

Jag skall leta efter värre bilder. Det här är ingenting;)

måndag 23 juni 2008

Vem skulle du inte vilja vakna upp bredvid?

Fröjd och jag hade en diskussion på midsommarafton. Vi sitter vid bordet och Fröjd undrar vem jag inte skulle vilja vakna upp bredvid. En tjej och sen en kille.

Först svarar jag Mårten Andersson som kille, för han är så otrevlig, men spelar snäll.
Han symboliserar falska stureplanskillar. (Jag vet, har träffat honom)
Fröjd sa att jag skulle ta något värre så att "mitt ansikte vrids om" när jag slår upp ögonen på morgonen i sängen.
Jag vet!, utbrast jag.


Som tjej skulle jag ta
Brigitte Nielsen, ni vet hon den där danska modellen/skådespelaren ifrån Danmark som bland annat har varit med i Snuten i Hollywood 2 och Rocky IV. Hon är så stor, värsta jätten, och sen har hon ett sätt jag inte klarar av. Hon är för mycket!


Kille: "
Karlsson på taket", en vacker och genomklok och lagom tjock man i sina bästa år - enligt egen beskrivning. Han skrämmer mig på riktigt. Fröjd tyckte det var en bra person. Jag förklarade att man inte vet om han är 12 eller 30 år. Han har ju gubbskjortor på sig och är flint bak på huvudet, men han beter sig som ett barn. Rena skräckhistorien.

Nu var det min tur att fråga Fröjd.
.
Han valde Farmen-Qristina som tjej och...
.
...Marilyn Manson som kille.
.
.
Har vi gjort bra val? Vilka skulle ni välja? En tjej och en kille.
.
.


söndag 22 juni 2008

Till Mamma och Pappa


Kära mor och far. Jag har länge undrat vad ni tänkte på när denna bild togs.
Hittade den här hemma i lägenheten och nu står den i våran bokhylla.
Tänkte ni så här;

Mamma: Hum, Adde, nu skall vi ta en "söt" bild på Marlene. Vi sätter henne i den vita korgstolen.
Pappa: Du Kerstin, vad skall hon ha för kläder då?
Mamma: Jag vet. Vi sätter på henne något rosa!
Pappa: Ja, vilken bra ide, jag hämtar hennes rosarandiga små byxor.
(Dom klär på mig)
Mamma: Det är något som saknas... Har vi inte en matchande jacka i något mjukt och hemsk material?
Pappa: Jo vi tar på henne den. Blir fint med mycket rosa kläder till den där vita korgstolen.
(Dom klär på mig mer).
Mamma: Men du Adde? Det saknas något. Hon är inte tillräckligt söt. Skall vi inte ta på henne tum-vantar och en liten mössa också? Och de vita stumporna?! Dom får vi inte glömma!
(Dom klär på mig ännu mer)
Pappa: Kerstin, är du snäll och hämtar de där små rosa prydnadsdockorna som ligger på byrån i hallen. Jag tror det skulle vara fint om dom låg bredvid Marlene när vi tar bilden.
(Dom lägger dockorna bredvid mig)

Där sitter jag med en massa kläder och ser ut som Michelingubben och bara mina kinder sticker fram, medans pappa laddar kameran och en blixt går av.

Pappa: Där satt den älskling! Yes! Va fint det kommer att bli när vi framkallt bilden och ramat in den.

Mamma och pappa håller om varandra och ser nöjda ut och där, där i den vita korgstolen sitter jag och bara stirrar.

SLUT


Var det så här det gick till? Jag har undrat länge och det är den här historien som har bildats i mitt huvud.
.
.
.

Idag "flöt" det på bra...

Lindas ma o pa är bortresta så Linda och Hysni har deras villa för sig själva, (Linda, Hysni och Lindas barn).

Gabriel och jag åkte dit och drack te och åt frukost, sen badade jag med barnen, gungade, dansade runt midsommarstången, lekte björnen sover och eftersom jag är bäst på att trolla så trollade jag fram en varsin Hello Kitty present till båda barnen.


Dagen flöt på och allt kändes bra.



Efter vi badat skulle det duschas Det var jätteroligt. Jag lyckades hålla dom sams och tvätta håret på båda två.


Det här är Stampe. Vilket ovanligt namn va? Haha

Inget speciellt eller roligt med detta inlägg, men ni älskar ju bilder så jag vill inte vara sämre än att lägga upp bilder i massor.
För övrigt BRA dag fast det har varit mulet och regnat lite grann.

Som vanligt finns det flera bilder att se. Här har ni hela dagen.
.
.
PS; Den där Stampe fick ryck när jag skulle lyfta in honom så jag har rivsår på hela mitt vänsta (ert högra) bröst. Massa rivmärker. Ser dumt ut=(

lördag 21 juni 2008

Midsommar

Jag vet att ni gått in här hela dagen för att se hur min midsommar var. Blev ni besvikna när jag ej skrivit något? Men jag var så trött idag. Jag vaknade 10:05 och kände mig sjukt bakis. Sen kom jag på att jag inte drack en droppe igår, men jag kände mig fan bakis ändå. Det berodde nog på att vi kom hem så sent. Vi var i Gabriels föräldrars hus på kvällen med några vänner. Vid halv 2, 2 blev jag trött och ville hem men det fick jag inte för Gabbe. nej nej. utan jag fick g¨å in i huset och lägga mig på soffan. Sen sov jag tills det var dags att åka hem i taxi. Visst är jag en roligt partyprinsessa? Ha ha...



Mamma, jag och Gabriel åkte till Djäkneberget, Västerås, för att se när dom hissade majstången och för att se på folkdans.


Jag har faktiskt en pappa också. Här är han. Pappa och jag gick en promenad och plockade blommor medans mamma och Gabriel fick fixa maten. Vist är tjänsterna fint fördelade?


Jag dukade och gjorde en kall röra. Den blev lite god, inte så mycket. Men jag gjorde på måfå. Jag satt vid bordet och bara mojsade ihop lite saker. Min mammas röra blev bättre.


På kvällen åkte vi hem till Gabbes föräldrars hus. Här är Martina och jag i våra midsommarklänningar.

Jag var den ända som hade en midsommarkrans. Men det kanske även bara är jag som har en pappa som plockade blommor med mig. Min pappa var inte bra på att plocka blommor. Han fick syn på en lila/rosa blomma som han skulle ta. Då sa jag; nej det är brännässlor Äch, svarade han, ingen fara. Sedan tog han bort brännässlorna med handen för att komma åt blomman.
På vägen hem beklagade han sig över att han hade ont på armen. Men va fan, sa jag, du får väl skylla dig skälv om du skall in i brännässlorna. Hans betyg i att plocka blommor blir ett svagt G.

Alla BILDER ifrån MIDSOMMAR. Klicka HÄR!


fredag 20 juni 2008

Glad Midsommar

Detta säger jag genom en bild jag har tagit. Max har sedan fixat ljuset i photoshop.

Rebecca åkte till Isle of wight i England.


Igår skulle min syster som sagt åka till England. Här står hon på morgonen, redo att åka.


Framme på Arlanda.


Här står hon och Emma för att checka in.


För att se alla bilder ifrån när vi lämnar av henne så klicka här.
.
.

torsdag 19 juni 2008

Dagens kitchiga shopping ifrån sthlm.


Liten Bambi, 349:-, Coctail Delux, Södermannagatan 21, Stockholm.


Rosa Flamingo, 498:-, Coctail, Skånegatan 71, Stockholm.



Glasunderlägg, 6st för 100:-,(20 kr/st) Coctail Delux, Södermannagatan 21, Stockholm.

.
.